Quantcast

Skylink Live TV omezila dostupnost programů pro dospělé

| redakce | tisk | názory

Někteří uživatelé OTT služby Skylink Live TV si mohli povšimnout změny v nabídce poskytovaného obsahu. Z aplikace zmizely programy s obsahem pro dospělé.

Proč se tak stalo zjišťoval web parabola.cz u provozovatele platformy.

"Omezování přístupu k programům určeným pro dospělé diváky je vynuceno politikou výrobců televizorů. Aplikace, které přístup programů pro dospělé umožňují, nechtějí podporovat," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, člena skupiny CANAL+, která provozuje česko-slovenskou satelitní a internetovou platformu Skylink.

Skylink v domácnosti (foto: M7 Group)
▲ Skylink v domácnosti (foto: M7 Group)

Zároveň dodává, že toto vynucené omezení obsahu se týká jen televizorů vybraných značek. Na webových stránkách či přijímačích operátora je tento adult content nadále dostupný.

"Na webu nebo na našich hybridních přijímačích k žádným omezením nedochází," dodal Jaromír Glisník.

Skylink Live TV nabízí videotéky i lineární kanály pro dospělé. Tento obsah je vždy řádně zabezpečen PINem před neautorizovaným příjmem. Obavy výrobců televizorů jsou proto do určité míry nepochopitelné. Nicméně z důvodu dostupnosti aplikace Skylink Live TV pro zákazníky a uživatele televizních přijímačů vyhověl operátor podmínkám výrobců zábavní elektroniky. Lze očekávat, že tento požadavek bude mít dopad i na další OTT platformy (nejen) u nás.

názory čtenářů




Reklama




Vybrané články