Quantcast

Přeměna Kaon Hornet v Kaon Satstation2

| Tisk

Obliba digitálních satelitních receiverů značky Kaon roste. Na internetu se objevují různé informace, jak využít možností přijímačů Kaon - např. model Kaon Hornet, který umí dekódovat ze SkyCryptu "jen" Free-X TV, softwarově upravit na Kaon Satstation2. Uživatel tak získá navíc možnost příjmu programů z několika systémů (tzv. Xv1). Stručný postup jak změnit Kaon Hornet a dodat mu nové možnosti, nám zaslal pan David Beran. Předáváme mu slovo.

Satstation2 – výhoda: po úpravě dostaneme navíc lepší menu a možnost zadávání klíčů přes dálkové ovládání u programů kodovaných v 6 in 1. Free-X TV běží stále a navíc můžeme mít ve čtečce kartu CZECHLINK.

Nevýhoda: menu už nejde vrátit na Kaon Hornet a při zapnutí máme hlášku Satstation2 Echostar. Jediná možnost vrácení původního sw je vyletovat paměť a udělat její reset, což nezvládne běžný uživatel.

Postup úpravy

1. Počítám, že mi už funguje Cryptoworks a Free-X TV
2. Nejprve spojím receiver přes nullmodem s PC a otevřu xtreme_loader
3. Otevřu File a nahraji satstation2 xsc520anv hw 12.03.00
4. Receiver zapnu a vypnu pomocí hlavního vypínače a vidím jak se plní paměť
5. Po nahrátí nového softu Satstation2 program ukončím, pak je třeba znovu naladit a nastavit receiver. Je tu možnost vše si zazálohovat na PC programem Xtreme hornet editor (je na stránkach xtreme).



6. Otevřu program winappsd

7. Opět vypnu, zapnu satelitní receiver

8. Nyní mám receiver připravený k zadávání klíčů. Do menu klíčů se dostanu pomocí kombinace ŽLUTÁ MODRÁ ZELENÁ MENU a cca do 2 sekund jsem v sekci klíče. Stáhnu si aktuální klíče Matrix. Teď je třeba upravit klíče v přístroji. Najedu na řádek, zmáčknu OK a přepíšu klíče na aktuální stav. Na konci řádku zmáčknu OK. Stejně udělám u všech KEY. Na závěr stisknu Exit, vše se uloží.

ZÁVĚR
Co máme navíc po úpravě: dekódujeme Viaccess, Irdeto, Seca, Nagravision (jen část).

Příspěvek dodal - ANTSAT – David Beran www.antsat.sf.cz, e-mail ok1fjd@volny.cz





Reklama




Vybrané články