Quantcast

Vyberte si dárky k Vánocům

| Tisk

Vánoce se nezadržitelně blíží, s nimi i každoroční shon v nakupování pozorností pro naše blízké. Většina lidí má na vánoční dárky omezený rozpočet a tak se snaží nakoupit co nejvíce kvalitních dárků za nižší cenu. Už jste přemýšleli nad tím, že i přístup k (nejen) českým a slovenským programům ze satelitu by mohl být pěkným dárkem? V případě příjmu Czech Link a UPC Direct můžete ušetřit...

CZECH LINK
Naprosto skvělým dárkem může být dekódovací karta Czech Link pro příjem programů stejnojmenného paketu, který na družici Eurobird 1 (pozice 28.5°E), na frekvenci 12,608 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4 nabízí TV programy ČT1, ČT2, TV Prima, Óčko TV a Galaxie Sport. Z rozhlasových nekódovaných programů pak ČRo 1 - Radiožurnál, ČRo 2 - Praha, ČRo 3 - Vltava, ČRo 5 - Region Střední Čechy, ČRo 6, ČRo 7 - Radio Praha a křesťanské Rádio Proglas.

Vyjma Galaxie Sport jsou všechny programy pro plátce koncesionářských poplatků zdarma. Za příjem unikátní české televize Galaxie Sport je nutné platit pravidelné poplatky. Až do konce října 2003 stálo roční přeplatné GS 2650,-Kč vč. DPH. V listopadu 2003 přišel provozovatel stanice s lákavou nabídkou - všichni, kteří si program objednají, získají za stejnou cenu bonus v podobě delšího předplatného (o 3 měsíce).

Ještě lákavější je však prosincová nabídka. Za 1.950,-Kč získá zájemce předplatné na 15 měsíců. Možné je i kratší (levnější) předplatné na 4 měsíce za 695,-Kč s DPH.

Uživatel karty Czech Link se zavazuje, že bude programy ČT1, ČT2 a TV Prima přijímat pouze na území České republiky. Příjem programu Galaxie Sport na kartě Czech Link je při zaregistrování a zaplacení předplatného legální i na Slovensku.

SLOVAK LINK
Slovenskou obdobou k paketu Czech Link je nabídka Slovak Link. Není náhodou, že vysílá taktéž na družici Eurobird 1 (28.5°E), na druhé polovině 72 MHz transpondéru F3, na freq. 12,643 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4.

Ve Slovak Linku vysílají volně jen rozhlasové stanice Rádio Slovensko, Rádio Děvín, Rock FM Rádio, Fun Rádio, Radio Twist, Rádio Expres, Rádio Patria, Rádio Regina Bratislava, Rádio Regina Bánská Bystrica a Rádio Regina Košice.

K TV programů TV Markíza, STV1 a STV2 je zapotřebí dekódovací karta Slovak Link, kterou je možné pořídit u prodejců se satelitní a anténní technikou na Slovensku ale i v České republice. Příjem programů STV1 a STV2 je umožněn pouze divákům, kteří platí koncesionářské poplatky.

Příjem všech kódovaných programů Slovak Linku je určen pro diváky na území Slovenska. Pro zajímavost uvádíme, že po prvním vložení karty do dekodéru lze po dobu 40 dní přijímat kompletní programovou nabídku Slovak Linku (i Rádio Okey), po uvedené době jen programy, ke kterým dali souhlas provozovatelé.

UPC DIRECT
Naše dnešní a poslední zastavení je u domácí placené digitální satelitní televize UPC Direct. Společnost UPC Česká republika přišla na podzim s akční cenovou nabídkou předplatného, která platí až do 31.12.2003.
    Zájemce o UPC Direct získá:
  • slevu 25% na první 4 měsíce od objednání na nabídku Rodina
  • slevu 25% na prvních 6 měsíců od objednání na nabídku HBO (HBO2 zdarma) a Private Gold
  • zálohu za přijímací zařízení nebo přístupovou kartu 0,- Kč
  • aktivační poplatek 1,- Kč (nezahrnuje sazbu za instalaci přijímacího zařízení)
Z této akční nabídky je patrně nejzajímavější předplatné základní nabídky 'Rodina' a prémiových filmových kanálů 'HBO/HBO2'.


Předplatné dalšího prémiového kanálu 'Private Gold' již není tak zajímavé jako dříve. Satelitní fandové totiž mohou bez poplatků přijímat kvalitní francouzský non-stop porno kanál 'FREE-X TV' a to jak z družice Astra 19.2°E (kde je i UPC Direct), tak i z Hot Birdu 13°E. K příjmu je zapotřebí modul se Sky Cryptem (např. CAM Free-XTV či ICE Crypt /z 'barevné' řady postačí BLACK/). K příjmu kanálu Free-XTV není zapotřebí karta, jen výše uvedený modul.

Jak upozorňuje server UPC Česká republika a výrazné reklamy společnosti, služba UPC Direct nabízí až 150 televizních programů všech žánrů, nejoblíbenější jsou s českým dabingem. Podle informací společnosti vše v digitální kvalitě obrazu i zvuku po celém území ČR.

Zájemce o UPC Direct si může po dobu akce (do konce roku) zapůjčit na neurčitou dobu zdarma receiver Philips DSX-6010S, spolu s dekódovací kartou. Parabolu, konvertor, kabeláž a povinnou montáž si musí pořídit na vlastní náklady. Zákazníci, kteří již mají vlastní receiver, si mohou zapůjčit jen dekódovací kartu. V tomto případě není povinná montáž.

Pro příjem programů Czech Link, Slovak Link a UPC Direct je třeba digitální satelitní receiver se sloty CI, příp. ještě lépe přístroj s vestavěným dekodérem Cryptoworks. Dále je zapotřebí parabolická anténa a universální LNB.

V našem článku z celkem pochopitelných důvodů chybí zmínka o paketu Telenor Slovakia. Diváky nejžádanější slovenská televize JOJ je kódována systémem Conax. Provozovatel stanice však nemá zájem o satelitní diváky, karty pro příjem nejsou dostupné. Diváci se bohužel musí smířit s dostupností/nedostupností stanice z terestrických vysílačů na Slovensku.redakce
Parabola.cz






Reklama




Vybrané články