Quantcast

Domácí kina od výrobce Humax

| Tisk

V létě jsme Vám na stránkách Parabola.cz představili novou modelovou řadu výrobků známého korejského výrobce Humax. Katalog Humax s digitálními satelitními přijímači a receivery pro příjem digitální pozemní televize (DVB-T) byl rozšířen o "high-endové" receivery s hard diskem (např. PVR-8000, CI-8100 PVR) a také o kombinované zařízení digitální satelitní/terestrický přijímač s DVD přehrávačem (z této kategorie jsme Vás již podrobně seznámili se satelitní verzí modelu DV-1100S).

Humax rozšiřuje své aktivity a postupně vstupuje do dalších částí zábavního průmyslu. Další novinkou Humaxe jsou tzv. domácí kina. Humax v tomto případě částečně "odbočil" od výroby digitálních receiverů pro satelitní, později i terestrický, příjem. Přesto se ukazuje, že tyto oblasti mají k sobě velmi blízko. Pojďme se krátce seznámit s dalšími výrobky, kterými je možné rozšířit i domácí sestavy satelitních kompletů.

Humax DRP-560
Humax DVD Recorder DRP-560Model DRP-560 je DVD Recorder. Přístroj přehrává disky DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, DVD Video, SVCD, VCD, Audio CD, CD-R a CD-RW, přičemž záznam programu je možné pořídit jen na disky DVD+R a DVD+RW v šesti různých kvalitách HQ (max. 60 minut záznamu), SP (DVD kvalita - 120 minut), SP+ (150 minut záznamu), LP (180 minut), EP (240 min) a EP+ (360 min). Nahrávat je možné z televize, videa, satelitu. Nahrané DVD disky jsou podle výrobce přehratelné na většině přehrávačů DVD.

Na předním panelu mj. nalezneme digitální vstup pro videokamery (i.Link DV In - IEEE 1394), dále pak vstup S-Video a audio vstup L/R. Na zadním panelu se necházejí 2 zásuvky Scart (vstup/výstup), výstup: S-Video, CVBS, audio L/R, digitální koaxiální i optický audio výstup.

DRP-560 nabízí pro přehrávání běžně dostupné funkce - např. přetáčení dopředu i zpět, přístup ke kapitolám, zoom, rodičovskou pojistiku a další.

Humax AVE-750
Humax AVR-750Model AVE-750 je již klasickým AV receiverem pro tzv. domácí kino. Přístroj je vybaven FM/AM rádiem. V pásmu AM můžeme ladit od 520 kHz do 1710 kHz, v pásmu FM pak od 87.5 MHz do 108 MHz. Přístroj je vybaven RDS.



Nabídka zvukových systémů AVE-750 je více než slušná. Vedle Dolby Digital 5.1 je k dispozici i Dolby Digital EX 6.1, Dolby Pro Logic II, DTS 5.1, DTS - ES 6.1 Discrete & Matrix, DTS Neo : 6

Z dalších parametrů AVE-750, které uvádí výrobce na svých stránkách: vstup/výstup S-VHS videa, 2 video vstupy a 1 výstup, digitální výstup - vpředu: 1 koaxiální, vzadu: 1 koaxiální/ 1 optický, digitální vstup - předu: 1 koaxiální / 1 optický, vzadu: 2 koaxiální / 2 optické vstupy.

ZÁVĚR
Humax přináší nejen na evropský trh další přístroje, s kterými odvážně vstupuje do dalších částí zábavního průmyslu. S modelem DRP-560 můžete zapomenout na klasické kazety VHS, nahrávejte oblíbené pořady na DVD+R/RW v šesti různých kvalitách. Model AVE-750 nabízí sedmi kanálový zvuk v několika formátech (včetně DTS). Přístroj ocení zvláště příznivci kvalitního zvuku.
Tolik tedy ke krátkému seznámení s novými výroby Humax. Zájemci o bližší informace získají popis všech technických parametrů obou přístrojů na webu výrobce - humaxdigital.com .

redakce





Reklama




Vybrané články