Quantcast

Představujeme: CA modul pro satelitní televizi Magnet TV

| Tisk

V dnešní recenzi si představíme první zařízení pro příjem nové satelitní televize Magnet TV a to dekódovací modul Panaccess. V dalších recenzích se seznámíme se satelitním UHD COMBO přijímačem s vestavěným dekodérem Panaccess a představíme si také vhodné OTT zařízení pro příjem televizní nabídky Magnet TV.

Registrace zařízení

Zakoupené zařízení pro příjem satelitní televize Magnet TV je nejprve nutné zaregistrovat na webu operátora zde. Stačí kliknout na odkaz „Registrácia zariadenia“. Zde si zvolíte, zda již jste zákazníkem Magnet TV nebo jste novým zákazníkem.

Pokud jste novým zákazníkem, vyplníte následně jednoduchý registrační formulář, kde uvedete sériové číslo Vašeho zařízení pro příjem Magnet TV a Vaše personální údaje.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Příjem programu Dvojka HD v paketu Magnet TV na satelitním přijímači VU+ Uno 4K

Aby se registrace úspěšně dokončila, musíte uvést kontrolní kód, který vám operátor pošle na Vámi uvedený e-mail v registračním formuláři. Po zadání tohoto kontrolního kódu dojde k registraci zařízení a systém Vás vyzve k aktivaci Vámi vybraného balíčku služeb.

Úspěšná registrace zařízení Vám přijde opět potvrzená e-mailem od operátora, který obsahuje PIN kód, který je důležitý znát pro řadu operací s tímto zařízením. Vše probíhá rychle a robot automaticky generuje příslušné e-maily od operátora, tedy zákazník nemusí zbytečně čekat.

Dekódovací modul Panaccess i satelitní UHD COMBO přijímač s vestavěným dekodérem Panaccess jsou nyní nabízeny v speciální akci, kde při zakoupení některého z těchto zařízení dostáváte aktivační kód na PROMO nabídku, které obsahuje všechny balíčky satelitní televize Magnet TV na 3 měsíce zdarma!

Příslušný aktivační kód PROMO nabídky nalezne zákazník na faktuře, nebo pokud modul zakupuje přímo v prodejně hlavního technického partnera operátora firmě SORTEC EUROPE s.r.o., tak zákazníkovi aktivují modul nebo přijímač přímo na prodejně.


obrázek

▲ Obr č. 2 - CA modul SMIT Panaccess bezkartový pro Magnet TV

Aktivace se provede na webu operátora velmi jednoduše, zadáte sériové číslo Vašeho zařízení, PIN kód a aktivační kód PROMO nabídky. Modul musíte mít vložený ve Vaší TV nebo vlastním satelitním přijímači a mít naladěny programy satelitní televize Magnet TV na družici Hispasat. Osobně jsem aktivaci prováděl na zapnutém programu Dvojka HD.

Po provedení aktivace modulu stačí počkat opravdu jen malou chvíli a naskočí Vám obraz. Na webu operátora si můžete také zkontrolovat, jaké služby máte aktivní a na jak dlouho a to klinutím na odkaz „Overenie služieb“.

První zařízení zákazníka je zaregistrováno automaticky jako tzv. „hlavní zařízení“. K jednomu hlavnímu zařízení můžete aktivovat zcela zdarma dvě další sekundární zařízení. V tomto případě při registraci dalšího zařízení zvolíte možnost, že jste již zákazníkem satelitní televize Magnet TV. Zvolíte možnost „Toto je sekundárne zariadenie“.

Ve formuláři poté vyplníte sériové číslo Vašeho hlavního zařízení, jeho PIN kód a sériové číslo dalšího zařízení, které chcete zaregistrovat. To je vše. Opět Vám přijde potvrzovací e-mail s PIN kódem pro toto nové zařízení. Máte tak možnost příjmu satelitní televize Magnet TV na třech televizorech nebo satelitních přijímačích, stačí si jen dokoupit příslušné dekódovací moduly Panaccess.

PROMO akce je platná do 31.12. 2018. Poté si jednotlivé balíčky budete moci předplatit pomocí kupónů na období 1, 3 nebo 12 měsíců. Operátor také plánuje v nejbližší době, že při registračním procesu si zákazník vybere komunikaci pomocí SMS zpráv místo zasílání e-mailů.


obrázek

▲ Obr č. 3 - Menu CA modulu SMIT Panaccess

Praktické zkušenosti s CA modulem Panaccess

Operátor nabízí dva typy CA modulů Panaccess a to jeden typ od firmy SMIT a druhý typ od firmy C-Kur TV. Testy obou dekódovacích modulů proběhly v několika satelitních přijímačích. Tak jak jsem slíbil, budu kontrolovat kompatibilitu modulů s nově testovanými přijímači na našem trhu, jejichž recenze najdete na webu parabola.cz.

Nejprve se podíváme na CA modul Panaccess od firmy SMIT. Jedná se o modul v provedení CI+ 1.3, který je zpětně kompatibilní s klasickým CI rozhraním. Testování proběhlo nejprve v linuxových satelitních přijímačích Dreambox DM8000 HD PVR, Formuler F1, Edision OS Mega, VU+ UNO 4K a VU+ SOLO 2.

Po přepnutí na program Dvojka HD (STV2 HD) v rámci nabídky Magnet TV dojde k automatické aktualizaci softwaru dekódovacího modulu SMIT Panaccess pomocí funkce OTA, která je na tomto transpondéru družice Hispasat aktivní.

V posledním verzi softwaru je k dispozici menu i ve slovenštině. Samotné menu modulu SMIT Panaccess je velmi jednoduché, nejsou zde k dispozici žádné informace o stavu předplatného, ani možnost vypnutí rodičovského zámku.


obrázek

▲ Obr č. 4 - CI+ info o CA modulu SMIT Panaccess

V linuxových přijímačích pracoval CA modul SMIT Panaccess zcela bez problémů a to jak v režimu CI nebo CI+. Přepínání programů je standardní a vždy odpovídá samotné rychlosti přijímače. Např. u satelitního přijímače VU+UNO 4K cca 2 sec.

Výhodou některých image např. VTI pro VU+, je možnost uložení PINu do paměti přijímače. PIN je zapotřebí ke sledování erotických programů z nabídky Magnet TV. Jedná se o programy Dorcel TV HD, Leo TV a Extasy TV.

Dále jsem vyzkoušel některé nelinuxové satelitní přijímače jako TechniSat TechniStar SIR, Openbox SX6, a Openbox AS1. I zde s dekódovacím modulem SMIT Panaccess jsem nezaznamenal žádné potíže.
CA modul SMIT Panaccess nepodporuje funkci dualdecrypt.

Dalším modulem, který je nabízen operátorem pro příjem satelitní televizi Magnet TV je dekódovací modul od firmy C-Kur TV. Výrobcem modulu je u nás méně známa korejská firma C-Kur TV Inc. Firma má však již 15 let zkušeností s výrobou CA modulů na jiných trzích. V nedávné minulosti se rozhodla vstoupit také na evropský trh. Získala licenci na výrobu CA modulu CAS Panaccess, Verimatrix a Cryptoguard.

Dekódovací modul je vyráběn v provedení CI+1.4, který je zpětně kompatibilní s CI rozhraním. Menu je k dispozici v mnoha jazycích včetně slovenštiny. Samotné menu modulu je velmi jednoduché a je stručnější než od firmy SMIT, nejsou zde k dispozici žádné informace o stavu předplatného, ani možnost vypnutí rodičovského zámku.


obrázek

▲ Obr č. 5 - CA modul C-Kur TV Panaccess bezkartový pro Magnet TV

CA modul C-Kur Panaccess podporuje současné nahrávání až 4 programů z jednoho transpondéru. Tuto funkci musí podporovat i samotný satelitní přijímač a jeho firmware. Modul také podporuje automatickou aktualizaci řídícího softwaru pomocí funkce OTA. Protože je aktuálně k dispozici nový software pro tento modul, stačí přepnout na program Dvojka HD (STV2 HD) a dojde k automatické aktualizaci řídícího softwaru modulu.

Touto aktualizací byl odstraněný problém s pomalejším dekódováním programů při jejich přepínání u některých satelitních přijímačů. Modul poté bez problému funguje s výše uvedenými satelitními přijímači.

U přijímačů VU+ se při prvním přepnutí na FTA program objevuje hlášení, že nemáte práva sledovat tento program, to stačí odstranit tlačítek OK nebo exit. Tato drobná chyba byla nahlášena výrobci modulů C-Kur TV a již v řešení.

Připomeňme, že základní nabídka „magnet-tv štart“ je nabízena za cenu 3,90 € /měsíc na tři TV přijímače s CA modulem Panaccess nebo na tři satelitní přijímače s vestavěným dekodérem Panaccess.


obrázek

▲ Obr č. 6 - Menu CA modulu C-Kur TV Panaccess

Zákazník tak zaplatí předplatné ve výši pouhých 1,30 € /měsíčně na jednu místnost s TV přijímačem. Pro srovnání satelitní televize Skylink se základní nabídkou stojí 3,99 € (měsíční servisní poplatek).

Pokud si zakoupíte dekódovací modul Panaccess dostanete k dispozici zdarma HbbTV satelitní televize Magnet TV, která obsahuje archív (CATCH UP) vybraných programů až na 7 dní nazpátek.

HbbTV má operátor velmi dobře zabezpečené (není ho možné přijímat zdarma bez CA modulu Panaccess) a je možné ho přijímat pouze na vybraných TV přijímačích (konkrétní modelové řady budou upřesněny) a exkluzivně na linuxových satelitních přijímačích VU+ 4K s image VTI 13.0.12.

Firmware set top boxu, který podporuje funkci HbbTV musí být upraven výrobcem tak, aby komunikoval s CA modulem Panaccess. Zákazník tak dostává v archívu CATCH UP pouze programy z nabídky kterou má předplacenu.


obrázek

▲ Obr č. 7 - Info o CA modulu C-Kur TV Panaccess

Pomocí HbbTV satelitní televize Magnet TV se dostanete nejenom k archívu programů, ale jsou zde k dispozici i některé rozhlasové stanice. Operátor zde nabídne v budoucnu i službu VoD - video on demand. Službě HbbTV satelitní televize Magnet TV se budu věnovat ve speciálním článku.



Uvedené dekódovací moduly můžete zakoupit v e-shopu hlavního technického partnera satelitní televize Magnet TV firmy SORTEC EUROPE s.r.o.:

* CA modul SMIT Panaccess
Doporučená maloobchodní cena: 49,90 € s DPH

* CA modul C-Kur TV Panaccess
Doporučená maloobchodní cena: 29,90 € s DPH

Ing. Martin Švehlík
10.11.208





Reklama




Vybrané články