Quantcast

Magnet TV s kanály skupiny Discovery v HD

| Tisk

Jak již server parabola.cz informoval, v rámci satelitní B2B platformy Pantelio byly překlopeny kanály skupiny Discovery do HD rozlišení. Nová satelitní DTH televize Magnet TV, která využívá kapacitu platformy Pantelia, tak automaticky získává další čtyři HD programy do své nabídky.

Jedná se o programy Discovery Channel HD, ID HD, Animal Planet HD a Discovery Science HD.


obrázek

▲ Obr č. 1 - Animal Planet HD na platformě Magnet TV

Programy Animal Planet HD, ID Xtra HD a Discovery Science HD používají Dolby Digital audio stopu s datovým tokem 384 kbps. Video bitrate je na všech těchto programech kolem 4-7 Mbps. Tyto programy jsou nabízené operátorem v balíčku „magnet-tv trendy“, který obsahuje 16 programů a je nabízen za cenu 3,90 € / měsíc.


obrázek

▲ Obr č. 2 - Discovery Channel HD na platformě Magnet TV

Další novinkou je spuštěný teletextu na programu ČT1 HD. K dispozici je i teletext na slovenských programech Jednotka HD, Markiza HD, Joj HD a Dajto HD. Dále byl upraven formát obrazu na lokálním slovenském programu TV7.


obrázek

▲ Obr č. 3 - Discovery Science na platformě Magnet TV

Satelitní televize Magnet TV tak postupně vylepšuje své služby. V plánu je překlopení dalších programů do HD rozlišení. Připravuje se vysílání nového programu Hobby TV. Připomeňme, že základní nabídka „magnet-tv štart“ je nabízena za cenu 3,90 € /měsíc na tři TV přijímače s CA modulem Panaccess nebo na tři satelitní přijímače s vestavěným dekodérem Panaccess.


obrázek

▲ Obr č. 4 - ID HD v paketu Magnet TV

Zákazník tak zaplatí předplatné ve výši pouhých 1,30 € /měsíčně na jednu místnost s TV přijímačem. Pro srovnání satelitní televize Skylink se základní nabídkou stojí 3,99 € (měsíční servisní poplatek).


obrázek



▲ Obr č. 5 - bitrate na programu Animal Planet v paketu Magnet TV

Za zmínku stojí také HbbTV, kde je k dispozici CATCH UP služba v rámci, které máte archív vybraných TV programů na 6 dní dozadu. HbbTV má operátor Pantelio velmi dobře zabezpečené a je možné ho přijímat pouze na vybraných TV přijímačích (konkrétní modelové řady budou upřesněny), na operátorem dodávaném satelitním UHD COMBO přijímači s vestavěným dekodérem Panaccess, ale také exkluzivně na populárních linuxových přijímačích VU+ 4K.


obrázek

▲ Obr č. 6 - Teletext ČT HD na programu ČT1 HD v paketu Magnet TV

Všechny zařízení a služby Magnet TV si podrobně představíme v připravovaných recenzích.

Ing. Martin Švehlík





Reklama




Vybrané články