Quantcast

Výrobce Dreamboxů varuje před plagiáty modelu DM500S

| Tisk

Dream Multimedia TV, známý výrobce multimediálních set top boxů Dreambox, varuje před koupí napodobeniny modelu DM500S, která se objevila na trhu. Od pravého modelu DM500S se liší v několika detailech, podle kterých může rozpoznat originál a kopii i běžný uživatel.

Falzifikát má jiné dálkové ovládání (DO) v černém provedení. DO sice nese logo a název firmy Dream Multimedia TV ale je to plagiát. Ovladač je jinak tvarovaný, barevná a funkční tlačítka jsou v porovnání s originálním DO jinak rozmístěna. Už podle toho zákazník pozná, zda má originál či nikoliv.


Dálkové ovládání DM500S - KOPIE
KOPIE
Dálkové ovládání DM500S - ORIGINÁL
ORIGINÁL
Dálkové ovládání DM500S - ORIGINÁL
ORIGINÁL
Dálkové ovládání DM500S - ORIGINÁL
ORIGINÁL


Dalších rozdílů si uživatel povšimne až po otevření hlavního krytu. Zde jsou také rozdíly na první pohled patrné. Falzifikát má jinou čtečku karet, dále není tuner upevněn pomocí šroubů, obdobný problém s upevněním se týká i rozhraní SCART. Podle výrobce byla ve falzifikátu kompletně okopírována jedna starší revize mainboardu přijímače Dreambox DM500-S z roku 2004. Plagiát nemá certifikaci CE.


Základní deska DM500S - KOPIE
KOPIE



Základní deska DM500S - originál
ORIGINÁL


Po stránce firmware bylo ve falzifikátu okopírováno uživatelské rozhraní Enigma. Na těchto přijímačích nepracuje korektně funkce Transponder Scan (vyhledávání programů). Přístroj nenalezne všechny vysílané programy.

Výrobce set top boxů Dream Multimedia TV ve snaze zabránit výskytu falzifikátů umísťuje na spodní kryt modelu DM500S hologram o pravosti přijímače. Od ledna 2006 se tento model dodává na trh v novém obalu.




DM500S - hologram
hologram na nových verzích přijímačů Dreambox DM500S



DM500S - krabice
od ledna 2006 dodává výrobce přijímač DM500S v novém krabicovém balení
DM500S - spodní kryt
spodní kryt DM500S s hologramem


Firma Dream Multimedia TV je z falzifikátu znepokojena a začala pátrat po výrobci, dodavateli a poskytovateli napodobenin DM500S. Zjistit výrobce kopií Dreamboxu není vůbec jednoduché a proto se firma obrátila na veřejnost. Za informace, které pomohou odhalit pirátskou výrobu modelu DM500S, firma vypsala odměnu ve výši 10 tisíc eur.

redakce





Reklama




Vybrané články