Quantcast

DVB-T tuner pro satelitní přijímače Dreambox DM 7025

| Tisk

DreamBox Německá firma Dream Multimedia TV GmbH přichystala pro všechny majitele satelitních set top boxů Dreambox DM 7025 překvapení. Na trhu se v minulých dnech objevil DVB-T modul, který rozšíří multimediální receiver o příjem televizních a rozhlasových programů v systému DVB-T.

Modul s DVB-T tunerem není klasický CAM v provedení PCMCI karty, která by se vložila do slotu Common Interface, nýbrž se jedná o hardwarový zásah přímo do přijímače, kde se jeden ze dvou satelitních tunerů nahradí DVB-T tunerem. Uživatel výměnou tuneru sice přijde o klasické funkce twin PVR satelitního set top boxu, ale naopak získá možnost příjmu několika programů z DVB-T na jednom přijímači.

Výměna tuneru v Dreamboxu DM 7025 má smysl v dosahu signálu některého z DVB-T multiplexu. Týká se to zatím Prahy, Brna a Ostravy a okolí těchto měst. Na Ostravsku může divák výměnou tuneru navíc získat příjem polské televize TVP1, TVP2 a TVP3.

<span class=DVB-T tuner pro přijímače Dreambox DM 7025">
DVB-T tuner pro přijímače Dreambox DM 7025



Výměnit tuner v přijímači Dreambox DM 7025 není složitou záležitostí a zvládne ji zkušený uživatel. Tuner se do základní desky zasadí do vyhrazeného slotu a nic se nepájí. Je to analogie u počítačů - např. s grafickými, satelitními či jinými kartami.

Podle informací výrobce umožňuje DVB-T tuner příjem programů a paketů z kmitočtového pásma VHF a UHF, tj v rozsahu 49 ~ 230 MHz (K2 ~ K12), resp. 470 ~ 861 MHz (K2 ~ K69). Cena modulu DVB-T tuneru byla stanovena na 50 eur.

redakce





Reklama




Vybrané články