Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Antik Sat

Antik prečo nejde naladiť?

Prešiel som od SkyL k antiku. Snažil som sa pretočiť parabolu prístroj nemám. Od začiatku je problém mám signál niekoľko minút, hodín, alebo max.3 dni. Teraz už 3 dni bez. Jednoducho štvrtok večer zahlásilo žiadny signál. Obloha bola jasná bezvetrie takže nemám pocit, že otočilo parabolu. Tú mám dobre dotiahntúna balkone, má 100cm som na 7.poschodí a nič mi necloní strom ani budova. Navyše tenkou centrofixou v čase ked som sledoval TV som si poznačil presnú polohu/vľavo-pravo aj hore-dole/. Mám nastavená odkodovany kanál ct24, alebo skúšam laudatoTV na nej ak stlačím Menu-Inštalácia-Nastavenie antény dole zobrazuje Sila 70 percent a Kvalita 62percent. Predpokladám, že ide o zobrazenie signálu, alebo nie? Rovnaké hodnoty mi ukazuje napr aj na TV Lux, ale na Jednotke je červenou sila 51percent a modrou kvalita 0percent. Kovertorom som neotáčal môže byť, že to je problém? Mám dvojitý na obe Astry pôvodne. Satelit CryptoBox 650HD som sa snažil vypnúť zo siete aj kartu vybrať, fúknuť do otvora pre kartu a nepomohlo.

MiBo
Registrace: 5/2014
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Antik prečo nejde naladiť?

Nuž možno je to tým, že v zhruba v tom čase, kedy si ty "stratil signál", tak som ja naladím svoju 120-ku parabolu na Eutelsat 16E, signál mám bezproblémový - t.j. ukradol som ti signál a ty odteraz budeš bez...!
:))) :))) :)))
Sorry trošku sarkasmu nezaškodí v dnešnej dobe!
;)
Ale vážne!
Predpokladám, že nemáš dobre nastavenú parabolu vrátane skew LNB. Chce to precíznejšie nastaviť a to odporúčam pomocou meracieho prístroja, nie podľa málo vraviacich "teplomerov" na stb!!!
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

je to velmi slabá družica..treba dobrú parabolu väčšieho priemeru a dobre do nastavit...a to,že ti cca 20 programov nepojde,si si asi vedomí(HEVC)...neviem aký máš predplatený balík...

nick211
Registrace: 5/2018

@nick211

tých programov je cca 30,čo mu ab cryptobox 650 nenaladí...

AB CryptoBox HD 752...4x

jsivak
Registrace: 3/2006

@MiBo

U 100cm paraboly zkus trochu povolit šrouby vzadu, nastavit na co možná nejlepší signál a pomalu utahovat, vždy dva vedle sebe stejně a při tom sledovat teploměry na televizi. 100cm parabola je totiž citlivá i na utahování šroubů, takže "dobře utáhnutá" neznamená že se ti při tom o milimetr nevychýlila. Dost jsem se tomu divil když jsem měnil 75ku za 100ku.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@MiBo

"Dvojitý konvertor", tým mysliš monoblock?
CB650HD nedokáže spracovať kódek HEVC H-265! T.j. pri
viacerých programoch pôjde len zvuk, nie obraz!

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy

LNB oproti Astre kde treba pootočiť doľavam, alebo doprava? Ak musím kúpiť väčšiu parabolu a ešte aj prístroj to radšej predám kartu a kúpim ten box cez net. Mám predplatený základ. Jednotka, Dvojka, Markíza a Joj a ich stanice Wau, Dajto...my išlo a viac nepotrebujem.

MiBo

MiBo nic v zlom kazdy sa rozumieme niecomu inemu. tebe zjavne nejdu satelity a este si si vybral operatora s najkomplikovanejsim prijmom.
dvb- zo spolocnej anteny by to u teba neriesilo ked chces len zakladne stanice?

Dagy2
Registrace: 11/2010

@MiBo

Hmm?
Keď nevieš že ktorým smerom máš otočiť parabolu,
hmm? Hold sa ani nečudujem že máš s tým problémy!
Z pohľadu spoza paraboly treba otáčať na pravú stranu! Pre tých, ktorí poznajú svetove strany, tak je to smerom na západ. Samozrejme netreba s parabolou točiť ako s kolotočom! Treba pomaly a jemne z citom!
;)

mmiriboy

Mal som už po Skylinku parabolu a satelit myslel som, že kúpim kartu za 4.9€ plus 12€ na 2 roky, pretočím a občas pozriem TV. Aj na stránke antiku je ich originál parabola a je 90centimetrová. V Košiciach ju vidím bežne na bytoch a ja bývam blízko KE tak som myslel, že to nebude tak komplikované. Väčšiu určite nechcem manželka mi povedala, že už aj tak máme najväčšiu široko-daleko a aj jej váha by bola väčšia a tá tyčka na ktorej mám konzolu a ktorá je prizvarovaná o zábradlie balkona už teraz plače. Nerozumiem sa preto sa pýtam a preto tu a nie na stránke o záhradkarčení.

MiBo

@MiBo

Ono, keby si nevedel, tak tu na parabole je aj podstránka venovaná začiatočníkom sat príjmu, pozri "ABC".

mmiriboy

@MiBo

Zavolaj si antenara a mas po starostiach

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

@MiBo

Tak, ako ti pisali. Nikto nevie vsetko. Bud si niekoho zavolas, alebo si to nastudujes a potom naladis. Mne funguje celkom v pohode na 80 parabolu az na transporder, kde je slovenska trojka. Tam bez rezervy.

Kasr
Registrace: 8/2008

No a mam samozrejme aj inu väcsiu parabolu s motorom.

Kasr
Registrace: 8/2008

@MiBo

Väčšina monoblokov je nastavená tak, že 19,2 prijíma cez prepínač 1 a 23,5 cez prepínač 2, t.j. focus máš na prepínač 2. Keďže monobloky sú určené pre paraboly 80 cm, prepínač 1, ktorý bol určený na 19,2 "škúli" omnoho viac, ako na 80 cm. Preto je dôležité na boxe nastaviť aj pre AntikSAT DiSEQC na prepínač 2. Potom by Ti to malo ísť naladiť ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Pohrám sa zajtra. Trojku som mal a aj zvuk na každej stanici, ktorú som potreboval. Mam aj starí LNB na 1 družicu skúsim aj ten. Dík za rady každému. R^

MiBo

ANTIK SAT

Som z BB,mám 90 cm parabolu+motor a programy na 16°E mi hrajú bez problémov. Ť24 sila 81,kvalita 63. TV LAUDATO sila 81,kvalita 80.Skontrolovať frekvencie,nastavenie paraboly,či je nie zaoxidovaný kábel pri LNB,vyčistiť kartu,nastavenie DISECQ......

garbanka
Registrace: 8/2009

@MiBo

Najlepší nápad je ten tvoj - vyhoď monoblock a inštaluj tvoje "staré" single LNB !!!
Potom nemusíš špekulovať ktorý okulár vlastne je aktívny, ako ho prepnúť v prijímači. Všetko je jasné a priehľadné. Anténu nastavíš na azimut pre 16E platný v mieste tvojho bydliska, dúfam si nielen otočil anténu ale tiež nastavil sklon a natočenie LNB = skew podľa tvojho bydliska.
Pozri si tu ABC pre začiatočníkov aby si vedel čo znamená skew a kam točiť a potom nájdi parametre podľa tvojej adresy v dishpointer.com
ty si zjavne na hrane príjmu, keď ti sadne vrabec na anténu tak je to už out. nastav anténu podľa "teplomerov" v prijímači, nechaj naladenú nejakú stanicu a pomaly uťahuj skrutky, pritom sleduj že sila a najmä kvalita neklesajú nižšie.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra