Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink rádio nehraje

Od listopadu nám postupně přestaly hrát české rádiové stanice na Skylinku. Nejdřív regionální stanice, nakonec v únoru 2020 i radiožurnál, dvojka a vltava.
Jinak TV (balíček Multi) hraje normálně, všechny programy OK, všechny slovenské radiostanice taky.
Resetoval jsem box (Kathrein UFS 903) a zkusil vše znovu naladit (manuálně i auto), obojí bez úspěchu. Našlo to všechny TV-kanály a SK-rádio, ale žádné CZ-rádio až na Proglas, Beat, Radio 7 a Country. Zkusil jsem i trochu posunout frekvence do plusu/minusu, taky nic.
Tak jsem nějak už na konci s mojí latinou a nevím, co s tím.
Měl by někdo nějaký nápad?

kvikes
Registrace: 2/2012
Odpověď v diskusním vlákně

@kvikes

Vychádza mi to tak, že prešli na kvalitnejšie kódovanie zvuku AAC a to nepodporuje každý STB. Pozeral som to teraz na mojom Technisate ...,
Mne teda hrajú OK ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

RE: Skylink rádio nehraje

Na godenu 9080 po opětovném naladění stanice čro najde, ale neuloží a původní které tam byly vymaže.. :O

Fanyn
Registrace: 11/2007

@kvikes

regionální blokace to nemůže být?

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Kathrein UFS903

stačí pozrieť do manuálu a je všetko jasné ako píše Dzordzo. Tento prijímač dokáže prijímať zvuk vo formáte AC3 a MPEG1 L1,2,3.

slovenské rádiá na 23.5E idú vo formáte MPEG1 L1
beat a country rovnako MPEG1 L1
ČRo je v AAC, takže v tomto prijímači to už nikdy nepôjde, smola.

Dagy2
Registrace: 11/2010

RE: Skylink rádio nehraje

Vždyť to je velmi hezky popsáno zde: https://www.parabola.cz/zpravicky/32031/23-5e-cesky-rozhlas-preklopil-hlavni-stanice-do-he-aac/

hokejka988
Registrace: 12/2013

Kathrein 903

Tak teď v tom mám konečně jasno: po 10 letech výměna přístroje.
Děkuji všem za rychlou odpověď! R^ R^ R^

kvikes

ale no tak

pokud si s přístrojem spokojen a používáš pouze pro skylink tak můžeš stále poslouchat rádiá třeba přes internet nebo FM, DAB ?
Protože teď začneš řešit jaký nový SAT přijímač i pro sledování TV a zjistíš tu bídu na trhu.

Dagy2
Registrace: 11/2010

Kathrein 903

Hmmm. Fakt je, že i přes ten ne úplně dotaženej firmware je obraz i zvuk v kombinaci s naší 10 let starou Philipskou 46PFL9704H opravdu pěknej. Asi holt nechám starochy dožít...

kvikes

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra