![]() |
|
Panasonic TX-50GX820E a SAT přijímač vs. DVB-S/S2Ahoj všem.Mám dotaz, zda je lepší mít satelitní přijímač propojený kabely do TV Panasonic TX-50GX820E , nebo zda využít modulu na SAT kartu v TV? Jedná se mi především o to, zda TV "umí bez problémů ovládat" motor paraboly a bude jí tedy natáčet na různé pozice. Díky za info, jsem v tomto začátečník.....lépe řečeno, poprvé bych chtěl využít modul a tuner na SAT v TV a vynechat satelitní přijímač. Děkuji. |
Guco
Registrace: 2/2020 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-50GX820E a SAT přijímač vs. D...Co píší v návodu k tv |
satman1
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 4 109 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-50GX820E a SAT přijímač vs. D...1. Podívej se, zda ta TV umí diseqc 1.2 = ovládání motoru. Když ne, je jasno, když ano, pak:2. Pokud budeš jenom koukat na TV s jednou placenou kartou, pak interní tuner s CAM modulem pro kartu může stačit, pokud chceš něco více, pak to v TV většinou nejde...ale to už skutečně závisí na tom, co chceš dělat. Výhoda externího přijímače jsou další funkce, avšak pokud je nevyužiješ, pak k čemu externí přijímač. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-50GX820E a SAT přijímač vs. D...Externí tuner přináší tyto výhody:1.Rychlost a pohodlné ladění. 2.Editace programů (Naposledy to pořádně uměly CRT TV, bez zadečku). 3.Rychlost přepínání a dekódování programů. 4.Odejde krabička, použiješ tuner v tv. 5.Odejde tuner v tv, nic zásadního se neděje. 6.TV je nejlépe použít jako zobrazovač v kombinaci s Linuchovým Combo SAT boxem (vše ostatní stojí s prominutím za H). 7.Na smrt tv použít box (Popcorn, E-Great, nVidia, Malina, atp). 8.Přes CEC odpadá starost s ovládáním TV. VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-50GX820E a SAT přijímač vs. D...Oprava:6.TV je nejlépe použít jako zobrazovač v kombinaci s Linuchovým Combo SAT boxem (vše ostatní v TV stojí s prominutím za H). VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 988 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-50GX820E a SAT přijímač vs. D...Panasonic TX-50GX820E nepodporuje diseqc 1,2 ani 1,3 u TV jsem to osobně viděl jenom u Samsung a LG. |
Mjr
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 171 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-50GX820E a SAT přijímač vs. D...Výborné ti to vysvětlil meduzka![]() |
kolík
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 516 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-50GX820E a SAT přijímač vs. D...Já z výše uvedených důvodů interní tunery nepoužívám a používat nebudu, ale vidím na dvou místech u rodiny/kamaráda, že není pravda:- pomalé přepínání programů - editace programů - většina tv umí několik Oblíbených, kam jde celkem rozumně naskládat cokoliv i přes DO, navíc se dá editace snadno provádět externím programem v PC, stejně jako u externích přijímačů - odejde tuner / koupíš externí a jedeš dál |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-50GX820E a SAT přijímač vs. D...Díky moc všem za názory. Nejsem odborníkem, ale utvrdil jsem se tedy ve svém názoru, že externí satelitní přijímač bude jistě lepší, přesto, že Smart TV dost věřím :-). TV slot bude jen jakási záloha.Díky všem. |
Guco
Registrace: 2/2020 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-50GX820E a SAT přijímač vs. D...Guco - taky jsem to tak chtěl ale než by jsem to vše naladil tak by to trvalo hodně dlouho a nervy v kyblu.Pomalejší přepínání,samovolné mizení a něco blbě zmáčkneš a začínáš ladit od začátku.Vyřešil jsem to hlavní tv na freesat a sat přijímačem který zapnu když se chci podívat po orbitu.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 068 |
![]() |
|
RE: Panasonic TX-50GX820E a SAT přijímač vs. D...Instalace paraboly ,zaměření atd. - cca 1 hodina , naladění kanálů a seřazení další 3 hodiny a kdo ví .... :-) |
kiss
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 146 |
![]() |
|
![]() |