![]() |
|
NanoCell obrazovka od LGPokial niekto ma TV prijimac s obrazovkou NanoCell od LG, zaujimala by ma osobna skusenost s takymto televizorom po dlhsom pouzivani. Co som pozeral, ceny su v sucasnosti prijatelne. Diky.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 619 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGJakou zkušenost máš na mysli? Jeden kamarád už má přes rok a je nadšen, druhý si pořídil před měsícem, já pořídím tak za měsíc....... to je těžké každý si bude nejspíš chválit co má doma.Pokud můžu hodnotit tak jeho slabinou je hodně malý počet zon LED podsvícení, takže když např. máš na obrazovce eiffelovku ve tmě tak kolem věže ti prosvítá poměrně masivní "aura". Kdo je na tyhle věci citlivý tak ho asi klepne pepka, jinak za ty prachy super kup. Vyčerpávající info je obecně na rtings.com. |
Jantars
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 614 |
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGDiky, presne toto ma zaujima, recenzie som nejake pozrel, vcelku tie TV chvalia. Cena za LG 49SM8500 vychadza od 560€, co je viac, ako dobra cena.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
@LucaBrazzaNanoCell je stale iba pasivny panel s podsvietenim.Za 1.000 Eur su v ponuke paradne TV LG OLED a s uhloprieckou 55". A mozno uz aj lacnejsie. Inymi slovami, za iba dvojnasobok tvojej ceny dostanes TV s aktivnym panelom s technologiou, ktora je momentalne spicka. Ja by som nevahal. Pred dvomi rokmi som za LD OLED 55" dal tisicky dve. Cele. Vobec nelutujem - vsetky ostatne technologie (QLED, NanoCell, atd.) su druha trieda. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGMůžu potvrdit ,oled nemá chybu. |
image
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 552 |
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGPozri si video na youtube ako na LG funguje local dimming a rozhodni sa sam. je tam malo zon tym padom ako pise jantars masivna aura vsade okolo. pozri toto video na LG SM9000 co je sa mi zda najvyssia rada Nanocell tv, u tych lacnejsich to bude este horsie. vo videu je ten test v case cca 01:50 https://www.youtube.com/watch?v=NmUqFUYkyBw&t=323sInak az na tento neduh su to fajn telky. VU+ Uno 4K
|
furicek
Registrace: 11/2015 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGPresne tak OLED je OLED. |
feko
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 154 |
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGHele,ta aura tam je to bez diskuse. Ale mě to za víkendový sledování nepřišlo nijak hrozný - v klasickým filmu na to člověk nenarazí. Každý si to rozmyslí sám. Oled C9 je bez debaty špička, jenže v 65" to je oproti nanocell stále raketa a když si v návodu přečtu co všechno musím strpět kvůli potenciálnímu vypalování obrazu tak už mě OLED tolik neláká - nebudu na nanocell koukat na filmy v super zatemněný místnosti. |
Jantars
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGCelou zimu jsem sledoval ceny a přemýšlel o LG NanoCell, ale odolal jsem. Chci počkat na OLED 48-49", větší se mi nevejde. Zatím jsem naprosto spokojený s 11 let starou panasonic plazmou doplněnou Chromcastem. Prostě si počkám. Proč tohle píšu: radím všem spíš váhat než zbrkle střílet. |
stippy
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 300 |
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGNanoCell si nekupuj. Nebudeš mať ani kontrast, ani čiernu. Tak radšej VA panel od Samsungu (séria Q70R je v dobrom pomere cena/kvalita), alebo od Sony. Je tam síce menší pozorovací uhol, ale kto pozerá tv z boku?https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-sm9000-vs-samsung-q70r/887/782?usage=7318&threshold=0.1 |
gcs9058
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 34 |
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGKamos ma LG 55SK8500PLA rok 2018 a prijde mi mnohem lepsi obraz na ni nez na radach SM 8500 a 9000 z roku 2019. Stala 22 tisic v akci. Je to jedna z povedenych rad od LG v kategorii LED s Nanocell technologii. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
@JantarsZaujimalo by ma "co všechno musím strpět kvůli potenciálnímu vypalování obrazu".Ved v navode na obsluhu nie je uvedene skoro nic. Rozne internetove zdroje poskytuju rozne famy - to je pravda. Vlastne skusenosti: TV OLED v pouzivani od 11/2017, denne od 19 do 01 hod., cez vikendy bezi aj 10 hodin za den. Normalne sa pozeraju filmy, t.j. 1,5 az 2 h logo stanice bez zmeny, niekedy sa kanal neprepne po dobu 3-4 hodin, teda logo bez zmeny. Kazdy den citam telext pol hodinu. Ani stopa, ani naznak nejakeho rezidua na obrazovke. O nejakom vypalovani nemoze byt ani reci. Pri pouzivani TV OLED nepocitujem ziadne obmedzenia a uz vobec nic nemusim strpiet. Naopak, z toho TVP mam iba radost - fakt je skvely. Vcitane operacneho systemu WebOS. Mozes dat nejake info o tych obmedzeniach? Mozno som nieco prehliadol... |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGgcs9058: android je stále zabugovanej takže Sony bohužel ne; z rozumných operačních systémů mi fakt zbyl pouze webOS a Tizen, ale já na těch strojích schci provozovat nějaké to slabší HD nedejbože SD a tam při praktickém porovnání obrazu mě jednoznačně vyhrálo LG. Takže kombinace obraz + cena pro mě LG.@romanss: koukni do manuálu, tam je k tomu rozsáhlý blok, jak funguje čištění pixelu, jak se ti "zakazuje jiný poměr stran! (prostě nesmíš mít černé pruhy), jak je problém konzole.........jo, já souhlasím že se s vypálením velmi pravděpodobně nepotkám i když mi tam děti honí konzoli a že manželce bych nějak vysvětlil že když telko vypne že občas následujících cca čtvrt hodiny nejde zapnout, ale ten rozdíl cen na 65" je pro mě zásadní - je to téměř dvojnásobek. Takže hlavně kvůli ceně OLED ne........ale najdi si to v manuálu a přečti, je to docela síla...... |
Jantars
![]() |
|
RE: NanoCell obrazovka od LGNeviem co myslis pod pojmom zabugovany android a preto nie sony. Mam android telku prave sony a nemozem si vynachvalit.Dôležitá vec je neprestať sa pýtať.
|
dvbinfo
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 468 |
![]() |
|
@LucaBrazzaJá bych to za ty prachy nebral. Stáhnul jsem si návod a popis praskání zvuku mě trochu dojal. Předraženej krám.Manu : https://www.lg.com/cz/podpora/podpora-produkt/lg-49SM8600 |
MMorous
Registrace: 10/2019 Příspěvků: 2 425 |
![]() |
|
@LucaBrazzaTo si raděj kup nějakej malej Sencor a našetři si na pořádnou telku. Já mám za 22 tyček krásnou sonku 55 palců s panelem XF9005, 10 bit, 100Hz.Tohle je 50/60 Hz a s kecama o ULTRA HG Deep Colour, přitom to má 8 bitů a edge. Obraz bude nejspíš ještě víc vyblitej, než u těch levných Hisense Jestli to chceš do garáže, tak obraz stačí, ale víc než 7 tyček bych za to nedal. Někdo k tomu psal něco o Androidu - nečtu to detailně, ale asi jenom dohady ![]() ![]() ![]() |
MMorous
![]() |
|
@LucaBrazzaTo už se radši někde podívej na tuhle za cca 15 -16 litrů......Samsung UE55RU8002Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
@habrPozeram, ze ten Samsung ide uz od 560€, teda presne ako ta LG s NanoCell.AB PULSe 4k, Zgemma H7S
|
LucaBrazza
![]() |
|
@LucaBrazzaAle jen 55 palcovou 100Hz , 49 palcová už je 50hz....Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
@MMorousTa reakce na zvuk je z 29. 07. 2016, v té době se asi ten televizor ještě nevyráběl. Taky by mě zajímalo, jestli tento typ 49SM8600 používá k chlazení ventilátor. |
vlcek
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 714 |
![]() |
|
@LucaBrazzaOsobně mě SamŠunt udivuje častými změnami, což ve mně nebudí důvěru. Jednou to má kameru, potom zase ne, ovládání rukama jsem si vyzkoušel tak, že mi za 5 minut bolely obě ruce, v reklamách spousta cizích slov, přístup k zákazníkovi vidím spíš jako k pokusnému králíkovi a kolik toho vydrží, když se poptáš na krámech, tak se dozvíš o tlačence, která nemá obdoby, jeden čas jsi na krámu nezavadil o Sonku, v Plzni dokonce zrušili Sony Centrum, přitom foťáky a telky SONY jsou jedny z těch lepších atd. |
MMorous
![]() |
|
@habrMám 49 palců Samsung 49qe67r a jsem s obrazem spokojený,50 Hz mi vůbec nevadí. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 126 |
![]() |
|
@LucaBrazzaTaky nevím, proč se u Vás Vás na Slovensku pořád hrabete v těch levnejch Hisene, Samsung a pod. Je toho plná Parabola, přitom každej, kdo jen trochu chce ví, že to má Edge, 50Hz 8 bit. Lidi prostě přitahujou cizí slova se zářivými výrazy typu NanoCell, Qled, HDR, HLG, ULED, většina neví co to znamená a než by si o tom něco přetetl, tak to sem pleskne a tak se tu plácá dokola pořád to samý, jako před 15ti lety. A chválí se tu vyběhlý typy, kterých jsou narvaný sklady a nikdo to nechce. |
MMorous
![]() |
|
@jjeryZkus si pustit na E13 kanál NASA UHD a mrkni na informační banner vlevo nahoře, jak ho přečteš přes 5 m obejvák, případně rodiče s brýlemi apod.Nebo si pust na YouTube technické video s návody, kde jsou snímky meníčka z PC v programech typu Photoshop, SonyVegas, ZPS a pod. |
MMorous
![]() |
|
@jjeryNa Kouzelnou školku nebo abych poznal Voldánovou na saních samozřejmě 49 palců stačí, to nemá chybu. Ať se daří (y) :) (y)![]() ![]() ![]() |
MMorous
![]() |
|
@MMorousSouhlas, pokud vynechám oled, tak v 55" stojí za pozornost OBRAZOVĚ jedině Sony Xy9005, ovšem až na ty katastrofální pozor. úhly! Tuto daň už je prostě nutno zaplatit pokud je někomu líto dát 30ku za 55" oled![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 380 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 60 | |
![]() |
|
![]() |