Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Červené tlačítko Nova a Prima

Poraďte, jak se mohu dostat na Hbbtv Nova a Prima.
Mám TV, která je smart ale ne T2, takže mám settop box Evolveo 2 tunery.
Na červené tlačítko -funguje přes satelit ČT 1, satelit mám přes ČT, ale na Novu a Primu přes satelit vstup nemám.
Asi koupit novou TV?

navrami
Registrace: 12/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Červené tlačítko Nova a Prima

Vzhledem k tomu, ze ten set-top-box nema pripojeni k internetu, tak to ani nepujde.

limac
Registrace: 5/2014

a ten Evolveo ti tu NOVA a PRIMA naladi ?
tak na te stanici vyvolas hbb, ake Nova hbb nema,
mas doufam pripojeny net ?

kristian1
Registrace: 7/2016

Ale to v televizi neříkali, že to musí být připojené na internet, proto to těm babkám na vesnicích nefunguje a červené tlačíko na dálkovém je tak ošoupané... :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

@navrami stačí ti tohle...

https://www.parabola.cz/clanky/6244/gosat-gs-7075comboi-prvni-kombinovany-prijimac-skylink-ready-s-podporou-hbbtv-a-hevc/

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

Octagon SF138 HbbTV DVB-T2

Octagon SF138 HbbTV DVB-T2 Enigma 2

Chuck Norris vyčerpal všechna data neomezeného tarifu.

lubos3nec
Registrace: 10/2007

@navrami

Ještě zamotaněji by to napsat nešlo? Jestli to dobře chápu, tak máš Kartu ČT od Skylinku, na kterou chytáš veřejnoprávní stanice a tam HbbTV jde, a Nova s Primou ti jedou přes přes terestriál? Nebo mi něco uniklo?

Sony XR77A83J + Sony HT-ZF9, T-Mobile Sat M, O2TV Sport Plus, Netflix, Disney+, Xbox Series X, Sony PlayStation 5, Nvidia Shield Pro.. Howgh

Scruffy
Registrace: 2/2012

@navrami

Teoreticky pokud by se ti stanice v dvbt2 povedlo alespoň vyhledat a uložit (bez obrazu) tak by jen to červené tlačítko mohlo na nich fungovat. Tuším, že o tom takhle někdo psal. Navíc by musela být TV i satelit připojeny k internetu.

vlah
Registrace: 9/2017

na sat to funguje,kodovane nemecke programy,normalne se spusti hbb,

kristian1

Kodovani je uplne jiny problem.
Pokud nekdo chce hbbtv z T2/HEVC na TV bez T2/HEVC musi mit STB T2/HEVC s hbbtv. Teoreticky by to na TV s T2 bez HEVC mozna u nekterych TV mohlo fungovat (naladit program bez obrazu), ale pravdepodobnejsi je ze to fungovat nebude, viz:
https://www.parabola.cz/forum/reply-956280/

ivovi0
Registrace: 11/2008

presne tak taky jsem driv myslel ze hbbtv muze fungovat bez netu. ted uz mam tv s hbbtv a musel jsem pripojit na net a tim padem je uplne k nicemu protoze diky netu da pohodlneji neco sledovat ci hledat nez hhbtv aspon kdyz mam android tv, na smart tv bez aplikaci asi hbbtv je k necemu uzitecny.

sioga_bs
Registrace: 6/2007

@kristian1

Když mu jede hbb na ČT ze satu tak to asi připojené k netu má. Ještě jsme se nedozvěděli jestli nemá ten satelit připojený přímo na sat tuner v TV. Umí ten box Evolveo vůbec HbbTV? Boxy Evolveo Gamma a Evolveo Omega to neumí a další Evolveo google nenašel. Podle nicku je mi jasné že tenhle se v tomhle vlákně už neukáže.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

Pravděpodobně má televizi se satelitním tunerem bez DVB-T2, na to má settopbox. Jak už tu někdo napsal, naladit na satelitu i zakodované ostatní české programy a na nich spouštět HBBTV.

pecou
Registrace: 7/2009

@pecou

Přesně tímto způsobem jsem dříve spouštěl hbbtv fransatu když jsem neměl kartu.

JanM

cervené tlačítko Nova a Prima

Lituji, že toho vím o této technice tak málo.
Tv je smart, 5 let stará nepřijímá T2. Philips
Červené tlačítko jede jen přes satelitní tuner, který je v TV přjímači.Mám settop box Evolveo Gama 2 tunery.
Skylink jsem zrušil a převedl jen na příjem SAT karta ČT.
S internetem mám spojení kabel Ethernet.
Zajímalo mě, zda se nějak nedá vyloudit i červeným tlačítkem Archiv Nova nebo Prima. Děkuji za možnou odpověď.

navrami
Registrace: 12/2009

@navrami

Nalad novu a primu na satelitu i kodovaně a zmačkni na daném programu červené tlačítko ........a uvidíš.....

Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200

habr
Registrace: 4/2006

jde o to ze tyto ceske programy musis naladit do televize a pak spustis to hbb, pokud je mas jen v tom Evolveo tak to asi nepujde,

kristian1

červene tlačitko HbbTv

I když by jsi měl televizi smart a Hvec-264 tak ti půjde jenom zvuk ale mužešeš jit i na červené tlačitko a nemusiš mit septobox dražši kvuli červenemu tlačitku.Ja takto koupil televizi před 4 roky sony měla T2 ale hvec-264 ale pak vlada změnila na novejsi Hvec-265

vak1
Registrace: 1/2014

@vak1

Když už má parabolu nasměrovanou na Astru a v TV satelitní tuner tak mu to pojede i bez nutnosti T2/H264 tuneru v TV.

JanM

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra