Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Hbb u Retro Music TV v PS13 nebo MPX24

Funguje vám u tv stanice Retro Music TV v PS13 nebo MPX24 Hbb? Množí se mi tady stížnosti, že to nefunguje. Zkoušel jsem na STB Humax Nano T2 a nefunguje. V RS8 Hbb u této stanice funguje od jeho spuštění bez problémů...

cha-cha
Registrace: 5/2007
Odpověď v diskusním vlákně

@cha-cha

V RS8 i PS13 funguje, ale pouze jako banner. Tedy bez jakýchkoliv ovládacích prvků pouze s reklamou na medúzy.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@JanM

Nesmysl, v RS8 Hbb tv normálně funguje i s červeným tlačítkem (jsou tam volby tv programu, play listu, hry a krb). Zatímco v PS13 se červené tlačítko Hbb vůbec neobjeví. Takže evidentně je něco špatně u Pařízka a navíc máš něco špatně doma i ty, protože ti v RS8 nefunguje červené tlačítko. Hbb u RTM mám odzkoušeno v RS8 jak v TV Panasonic (bohužel má jen DVB-T2 s kompresí H.264, proto nemůžu otestovat PS13) tak i v STB Humax Nano T2 a jak píšu v úvodním příspěvku na Humaxu funguje korektně Hbb jen v RS8!

cha-cha

@cha-cha

Potvrzuji, v PS13 se HBBTV u programu Retro Music vůbec nenabídne. Mám dotaz k TV Panasonic s DVB-T2 s kompresí H.264 - předpokládám, že např. programy ČT v PS11 se naladí jako rádia a hraje pouze zvuk - u nich také nefunguje HBBTV?? Já nemám k dispozici žádný přijímač s T2 bez HEVC ale zajímá mě, jestli u přijímačů T2 bez HEVC bude nebo nebude funkční HBBTV.

brak232
Registrace: 10/2017

@cha-cha

Doplním že používám box UNO 4K SE a OpenATV 6.4

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

@brak232

Mám Panáka AS640 s DVB-T2 komresi H.264 a tam nelze naladit tv stanice v PS11 (MPX21) vůbec. Ani jako rádia. Z této sítě se uloží radiové programy ČRo, jinak nic. Jinak dík za zprávu.

cha-cha

RE: Hbb u Retro Music TV v PS13 nebo MPX24

Jnak teď prověřeno, i na jiných smart tv (např. Hisense, Gogen) Hbb v PS13 nefunguje.Chyba u vysílatele, budu ho v nebližších týdnech kontaktovat (pokud to nenapraví sám).

cha-cha

Jinak, nikdo nic, všem Hbb u RTM v PS13/MPX24 funguje? Ať mám pádné argumenty pro jednání s provozovatelem během příštích týdnů.

cha-cha

RE: Hbb u Retro Music TV v PS13

Hbb v muxu PS13 mi NEFUNGUJE !!

T.sat Sir, G.ini 100-m.fokus 28°,23°,19°,13°, AB Cryptobox 752 HD G.ini 85-monoblok 19,23°E, Octagon SF 4008, G.ini 125-SG 2100, 30W - 60E, G.tini 100 m.f 30,27.5,22°W, Skylink, ORF, SRG, C. Digitaal NL, E.Esse 15RB3 vert., mot. Conrad, DAB+ Yamaha T-D50

Jousi
Registrace: 12/2012

@Jousi

U tv programu Retro Music tv?

cha-cha

@cha-cha

U RTM v PS13 HBBTV nefunguje, na programech Novy v PS13 funguje (vyzkoušel jsem Vám to na TV Philips, Samsung, Panasonic, STB Technisat). Vy sám to máte ověřeno na více přijímačích a operátor o tom jistě musí vědět, takže příliš nerozumím, proč se potřebujete tak vyzbrojovat na nějaké jednání během příštích týdnů? To je s nimi tak těžká řeč? Pokud snad operátor tvrdí, že mu to funguje, ať se předvede a sdělí Vám na jakém přijímači atd... Osobně bych HBB na RTM nikdy neřešil nebýt tohoto vlákna a netuším, jestli to vůbec někdy fungovalo ;)

brak232

@brak232

Člověk musí být při jednání s nimi pořádně vyzbrojen, jinak to nemá cenu a poslouchá neustále dokola věty, že u nich je vše OK a žádné stížnosti neevidují. Prostě a zkrátka, pokud něco tv stanice poskytuje (v tomto případě Hbb aplikaci) tak má fungovat! Nic víc, nic míň. A řešit s provozovatelem, že oni něco někde testují - je úsměvné, zřejmě si ještě nikdy s nikým nic podobného neřešil. Dnes se mi jiným komunikačním kanálem ozval jeden zdejší diskutér, že to už řeší přímo s dotčenou tv stanicí, takže uvidím co se vyřeší. Ale jinak dík za test. A to jestli ty Hbb u této tv stanice řešíš nebo ne, je samozřejmě tvoje věc, ale jak jsem psal jde o princip, pokud něco poskytuju má to fungovat, protože jsou lidé, kteří to sledují, ovšem na druhou stranu nemají koule něco řešit s vysílatelem, který by je stejně odbyl (jak jsem psal), že je u něj vše v pořádku a chyba je na straně tv diváka. No snad to díky tomu diskutérovi dobře dopadne. :)))

cha-cha

Vyřešeno, už to v PS13 jede!

cha-cha

Ano, funguje. Z pohledu diváka je asi skutečně nejlepší řešit obdobné potíže přímo s TV stanicí. TV stanice platí operátorovi za šíření a mělo by je zajímat v jakém stavu (vč. HBBTV) se jejich program dostává k divákovi (v případě PS13 je to možná zadarmo i pro TV stanice, ale kdo ví...). Divák to má už "zadarmo" a jak se říká, darovanému koni... ;)

brak232

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra