Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
21.10.2007, 20:11.37

POSTUP ZAPOJENÍ

Po zprovoznění satelitu jsem poprvé zapojil všechny přístroje. DVD-přehrávač, video a satelit. Propojil jsem scartem DVD a video, video se satelitem a satelit s TV...a výsledek..nehraje DVD, video ani satelit. Funguje pouze klasická anténa v TV. V zoufalství jsem různě přehazoval scarty..ale výsledek je žalostný..Má zapojení těchto přístrojů nějakou logiku?
uživatel
bortak
21.10.2007, 21:19.30

RE: POSTUP ZAPOJENÍ

To si piš že zapojeni má nějakou logiku-ale takhle,tos tomu dal
uživatel
papay
21.10.2007, 21:26.00

RE:POSTUP ZAPOJENI

Nejdřív bych asi vypsal jaké mají jednotlivé přístroje vstupy a výstupy.Od toho se pak všechno odvíjí.
uživatel
hobo
21.10.2007, 21:40.50

Ono jde propojit vse se vsim, ale jak pise "papay", propojeni ma svou logiku.
uživatel
Chytrolin
21.10.2007, 22:02.00

Jsem laik

Video-recorder má scart s názvem Euro AV2 Decoder a Euro AV1 Audio-video. Satelit má scarty s názvy TV-scart a VCR-scart. DVD-přehrávač má scart TV-out...Je tam hlavně u DVD-přehrávače také dost čudlíků-asi nějaké ty inche..Satelit je Strong 6500, video je Aiwa a DVD je Philips..Snažil jsem se to různě propojovat, ale výsledek byl, že třeba satelit přestal ukazovat čas..no zkrátka jsem z toho jelen..Dík za pomoc a dobrou..
uživatel
bortak
21.10.2007, 22:28.56

A TV má jaké vstupy?
uživatel
hobo
21.10.2007, 22:51.25

Udělej to takto: DVD -: Satelit -: Video -: TV abys mohl nahrávat kdybys chtěl ze satelitu i z videa. Začni od videa "dozadu" a jen přehazuj vstupy (AV1 AV2) kdyby to nešlo. Je fakt že to bude asi dělat problém 12V napětí na 8 PINu takže nebude třeba možné abys měl dohromady puštěné DVDčko, satelit nebo video ale v praxi stejně máš puštěný jen jedno zařízení.
uživatel
Standa2
21.10.2007, 22:56.40

A hlavně VŠE propojit Scartem - pokud máš propojený Scartem jen DVD a Video a ostatní přes koaxiál (účastnickou šňůru) tak se nediv že ti to přes AV (Scart) na TV neukazuje i když satelit by měl (pokud má RF výstup) ale to bys musel mít v TV naladěný jeho kanál.
uživatel
Standa2
21.10.2007, 23:49.57

Satelit do videa,z videa do tv,pokud budeš koukat na satelit,vypni video,pokud budeš nahrávat na video ,zvol na videu av,pokud ti při vypnutém videu nejde sat,tak video nemá průchozí scart,pak jedině nechat video zapnuté,nebo sat pokud má uhf výstup propojit a koukat v hrozné mono kvalitě přes naladěný kanál,dvd do druhého scart vstupu na tv,stejně dvd filmy většinou nejdou nahrávat na video a taky proč to dělat.Mnoho zdaru,pokud nemáš na tv dva scarty,tak do tv kup scart slučovač,někdy se to hádá,tak slučovač s přepínatelnými vstupy.
uživatel
pierrepetr
21.10.2007, 23:55.33

neboj, chodí to všem ,půjde to i tobě,ozvi se až dosáhneš vyvrcholení
uživatel
pierrepetr
21.10.2007, 23:58.11

ideální je použít jednosměrných scartů(blbě se shánějí),sat-video-tv,dvd-tv
uživatel
pierrepetr
21.10.2007, 23:59.39

snad jsem udělal dobrý skutek,tak můžu jít spát,mějte se
uživatel
pierrepetr
22.10.2007, 01:31.14

Ještě dodám,že já bych dal to DVD do TV SCART-1 pokud je v něm vstup RGB a na DVD nastavit v menu tento výstup.
uživatel
hobo
22.10.2007, 01:44.59

myslím, že už DVD má S-video a televizor asi taky, proto propoj tv+DVD skrze S-video (jen nezapomeň, že musíš propojit zvuk "čudlíkama" L/P) a ostatní aparatůru tak, abys měl přehled, kdo před kým má přednost. Je možné, že na tvé tv je jen S-video a 1 skartka, pak skartkové propojení vyřeš tak, že satelit bude propojen v vcr a s vcr do tv, máš pak jistotu, že se TO nebude hádat, A abych nezapoměl, je i žádoucí, abys video propojil normálním koaksem - účast.šňůra - s tv a na tv si nalaď video, bývá 36 kanál. Je to výhodné, protože budeš moct nahrávat ze satelitu a přitom (třeba) sledovat jedenácté pokračování H.Potter.
uživatel
satelit
22.10.2007, 04:34.25

Moc dík

Právě jsem to dočetl..a jímá mně hrůza..pořád jsem se ujišťoval nad mým logickým zapojením..ale to se zhroutilo..Musím si objasnit pojmy a začít to propojovat..co se týče přípojek na TV..tak ta má vzadu pouze scart a ve předu dírku na video, 2x na audio a sluchátka..Snad nebudu muset táhnout kablík dopředu? Nevypadalo by to dobře..
uživatel
bortak
22.10.2007, 08:27.15

Tak bych měl taky jeden dotaz. Mé zapojení funguje, ale mám obavu aby někde něco neodešlo. Zapojil jsem SAT-VHS-TV, ale zdálo se mi, že obraz ze SAT, když prochází přes VHS, tak je o něco horší. Tak jsem ještě propojil SAT do druhého scartu na TV. Takže je to uzavřená smyčka TV-VHS-SAT-TV a funguje to. Může se to někde trochu posr*t ? Díky
uživatel
koklad
22.10.2007, 09:29.09

Pár poznámek:
1. SCART je jenom konektor. Může na něm být několik typů signálů - RGB, s-video, video. Tak jak jsem je napsal, tak jsou v pořadí kvality.
2. SCART kabey mohou být velmi různé. Obousměrné, jednosměrné, s propojením jen některých typů signálů z bodu 1. Stíněné zvlášť, stíněné komplet, nestíněné.
3. Podrobněji se dočtete v anglické verzi wikipedie.
4. Kabely by měly odpovídat přesně tomu, co se po nich chce, nemělo by to být zapojování metodou pokus/omyl.
5. Pokud je to moc složité, nestálo by za to koupit si tu službu? Ale bacha - spousta šaplinů i na tomto fóru si myslí, že jsou experti a jsou ochotni za to vzít peníze a přitom jsou to mastiči. Položte proto kontrolní otázku: na co jsou dobré zlacené konektory u tzv. výborných a drahých kabelů. Pokud neodpoví bez váhání, že na nic, že udělá nebo má lepší a kvalitnější kabel za pár desetikorun, vyhoďte ho. Jestliže bude tato kontrolní otázka profláknutá, možná stačí trvat na tom, aby to celé bylo propojené výhradně komponentními signály.
uživatel
Antonín
22.10.2007, 12:39.39

RE:Moc dík

Moje rada:satelit TV do videa AV2 z videa AV1 do TV SCART.No a DVD SCART propojit redukcí na jednom konci přepínatelný SCART na druhém 3 vývody cinch do TV.Je to podle mně nejméně náročné a né moc nákladné.Je také možné při použití mnou popsaných kabelu propojit dvd rovnou do TV kabelem SCART a využít zobrazení RGB a do předního vstupu zapojit video které je propojeno se satelitem kabelem SCART.
uživatel
hobo
22.10.2007, 12:46.44

RE:Moc dík

V tom druhém případě pochopitelně do předního vstupu TV ta redukce,abych byl přesný.
uživatel
hobo
22.10.2007, 15:18.44

hele, nejsem žádnej odborník, ale v tomhle se mi několikrát vyplatil zdravej selskej rozum. Pochopil jsem, že SCART, která je označená jako TV by se měla logicky připojovat do TV, tudíž zjedndušeně řečeno "signál ven". SCART označená jako VCR jsem přeložil jako "signál dovnitř", takže mám-li 5 zařízení (a to skutečně mám), tak vezmu to poslední, píchnu SCART TV, vezmu druhé zařízení a píchnu to do VCR, z tohoto vyvedu SCART TV do třetího do VCR atd. atd. atd... samozřejmě je to řešení pokud všechny ty přístroje mají dvě scartky. Takhle to mám pospojovaný doma a vono to opravdu všecko funguje :o) Třeba je to špatně, třeba mě tu nějaký odborníci začnou kamenovat, ale pro mě je důležitý, že to funguje. Tak asi takhle.
uživatel
prochor
22.10.2007, 15:33.29

No ale DVD musí zapojit samostatně do TV.Jinak mu bude každé ochranou opatřené blikat.
uživatel
hobo
22.10.2007, 22:33.07

to hobo

Zřejmně myslíš Macrovision? Ale nebude, jen nesmí mít tuto kombinaci: přehrávat kód. disk a z DVD přehrávače Scartem do Videa a z Videa to sledovat přes koax. kabel (RF výstup) na televizi.
uživatel
Standa2
22.10.2007, 23:19.40

to Standa2

Tak jak má tedy dostat obraz z DVD do TV?
uživatel
hobo
23.10.2007, 12:03.54

to Standa2

Tak sem nebyl línej a zapojil sem si doma zkusmo DVD rec. do videa a všechny chráněné DVD při sledování obrazu na TV přes vstup kam mám připojený video blikají jedna básen. Tak nevím já bych toto připojení nedoporučoval.
uživatel
hobo
23.10.2007, 13:31.33

to hobo

Já teda fakt nevím-máš to všechno přes Scart propojené?
Já mám tohle zapojení: DVD přehrávač -: Video -: TV vstup AV2 (samostatně je Satelitní přijímač -: TV vstup AV1)
Protože je jako první před televizorem Video -má přednost před DVD přehrávačem, tz. pustím DVDpřehrávač 8PIN na scartu ho zapne, zapnu Video a 8Pin na Scartu "přebije" DVDpřehrávač a jde Video. Mám to tak z toho důvodu, že když se někdo chce na něco dívat na DVDpřehrávači (já se dívám na Satelit) tak na Videu přepnu na E2 -tím pustím DVD přímo do Videa a na televizoru v kuchyňi se dá dívat na DVDčko alespoň přes RF (koaxiální kabel). DVDčko ale nesmí být chráněné Macrovision protože se na to v kuchyňi nedá dívat. Jinak bych to měl zapojený tak jak jsem psal v prvním příspěvku. Mám jen jedno DVDčko kódované v Macrovision a to Život brouka s ním jsem tohle testoval, ostatní vypálená nebo koupená s časopisy a ty kod. nejsou. A na televizoru i když mám propojené DVDčko přes video tak ten Život brouka jde OK.
Propojení přes RF je vstup z Antény -: Video -: rozbočovač na TV a TV v kuchyňi
DVD přehrávač je Pionner DV-393 / Video Watson VR 3770 / TV je OTF 55B 506 Stereo / TV v kuchyňi je nějaký malý Thomson 418/ Satelitní přijímač AB IPBox 250S
uživatel
Standa2
23.10.2007, 14:18.04

to Standa2

Přesně takhle sem to zkusmo zapojil.Vše plným kvalitním SCARTEM.Každé zakodované DVD bliká.DVD rec je PANASONIK E-95.Video PANASONIK S-VHS ve své době cc rok 2000 absolutní špička bohužel i cenově cca 29OOOKč.Navíc abych mohl sledovat obraz při tomto zapojení musím zapnout video na příslušný AV vstup.Někde sem četl,že některá videa ale i DVD rec. tuto ochranu ignorují není toto náš problém.
uživatel
hobo
23.10.2007, 23:59.40

to hobo

to je taky pravda co píšeš akorát bych to opravil že prostě Macrovision nemají: že některá videa ale i DVD rec. tuto ochranu ignorují
Ale moje video a DVD přehrávač ho v sobě mají. Tuším že Macrovision se začal montovat do většiny Videí už v roce 1993? u DVD přehrávačů snad od začátku jejich výroby -zase nějaké firmy ho tam nemají, snad např. Kiss?. Když nahraji Život brouka na video, tak je to samé jak když se na něj budu dívat v kuchyňi jak jsem psal -prostě Macrovision dělá problém.
Jak si psal: Navíc abych mohl sledovat obraz při tomto zapojení musím zapnout video na příslušný AV vstup. -tohle mi funguje aniž bych musel cokoliv na videu zapínat, video může být normálně v pohotovostním stavu (Stand By) a z DVD přehrávače přes něj do TV projde přes Scart OK.
No shrnu to asi takto: Já ti věřím, protože všechno je možné a už jsem se setkal s různým "anomáliemi" co se týče elektroniky co se nedali vysvětlit.
uživatel
Standa2
24.10.2007, 00:26.01

Asi je to blbost-co jiného než Macrovision by...

...dělalo to blikání. Ale ještě mě napadlo že ten Život Brouka není kod. v Macrovision ale jen ochranou proti kopírování - protože se musí kopírovat přes Shrink nebo Nero (se zapnutým AnyDVD), někomu jsem to vypaloval. Zkusím to vypálit přes Shrink a zrušit jen ochranu Macrovision a pak to pustit jak to bude v kuchyňi hrát-jinak nevím co zkusit.
uživatel
Standa2
24.10.2007, 00:44.43

to STANDA2

Jediné co mně napadá co se týče toho propojení je,že režimu Stand By je prostě SCART2 i AV3 vstup nepropustný.K tomu kodování:ještě nedávno sem narazil na nějakou firmu,která nabízí právě pro tento učel jakési filtry které tuto ochranu vyřadí tím že se připojí mezi přehrávající a nahrávající přístroj,samozřejmě jenom obrazová část.Mimo jiné bylo to dost drahé nějak kolem 4-5 tísíci.Bude to na netu,ale nebudu to hledat je to pro mně bezpředmětné.Ale proč by se to vyrábělo a prodávalo a není to tak dávno snad pul roku.
uživatel
hobo
27.10.2007, 20:28.15

re-re

ahojky,skus novější TV,tá má určitě víc scartů a máš po problému.
uživatel
paprika007