Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

DVB T2 ze společné antény

Mám laický dotaz. Dcera má v paneláku společnou anténu. Správce úpravy antény zařídil. Ona má televizor Panasonic cca 4 roky starý. Není na T2. Bude muset mít setobox ? Nebo to řeší úprava na společné anténě? Díky za radu.

na193
Registrace: 10/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30
Odpověď v diskusním vlákně

RE: DVB T2 ze společné antény

dotaz na anténáře (správce) , ale asi bude potřebovat STB

dnurg
Registrace: 12/2016

Jestli nemáš informace o STA, dotazuj se jak radí dnurg. Jsou-li vztahy vyhrocené, půjč si od známého STB a odzkoušej. Nouzové řešení je objednat si přijímač přes net, ozdzkoušet a do 14 dnů v zákonné lhůtě vrátit. Takto bych se zachoval v případě Alzy, ten sajrajt si stejně nic jinýho nezaslouží. :)

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka
Registrace: 1/2006

Musíš mít STB,pokud tv nemá DVB-T2 uprava antény nic neřeší...

misters
Registrace: 11/2006

@na193

Nič v zlom, ale tvoja otázka mi znie ako s pomocnej školy!
To ako keby si sa spýtal, tv programy vysielajú vo farbe, postačí mi čiernobiely televízor, alebo si mám kúpiť farebný...?
:))) :))) :)))

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@mmiriboy

Nič v zlom, ale tvoja odpoveď mi znie, ako keby si požral všetku múdrosť sveta. A pritom nevieš skloňovať.
Nechápem, čo ti nie je jasné na tom, že ľudia tápu v chápaní nových technológií a preto sa pýtajú aj na to, čo sa pre iných javí ako triviálnosť.

baltik
Registrace: 6/2019

@na193

Ano, pokud STA nedisponuje (což je více než jisté) převodníky T2/T.

radek1

@mmiriboy

Jenže v době zavedení barvy umožňovala zpětná kompatibilita SECAMu příjem na černobílých televizích. Teď je situace jiná.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

to mi pripomina ten stary vtip

je cerna barva ? je, je bila barva ? je, tak mam barevnou televizi :)))

kristian1
Registrace: 7/2016

Na193

S velikou pravděpodobností bude muset pořídit STB. Pokud není STA založena na technologii transmodulace signálu ze satelitu s výstupem DVB-T/MPEG4. Pokud není známa použitá technologie STA, 100% informaci nedostaneš. Lidí jako mmiriboy si nevšímej, mají momentální pocit, že sežrali veškerou moudrost:)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@Saxon

Legislativa tomuto řešení moc nepomáhá.

radek1

@baltik @JanM

"baltik" - chápem tvoj názor, ale z môjho pohľadu -poniektorí ľudia si myslia, že keď sem hodia takúto bizardnú otázku, ktorá sa dá úplne v pohode a bez problémov do dobre popísaných technických detailov vygúgliť, že sú "super dôležití"?! A potom sa tu vôbec neukážu?!
No babkin trak! Takýto ľudia by sa mali naučiť používať svoju myseľ štýlom "hľadať a určiť sa".
"JanM" - ja som neporovnával rozdiel medzí čb tv & color tv a DVB-T & DVB-T2 po technologickej stránke, ale to bolo mienené z mojej strany ako sarkasmus na úvodnú otázku.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

Radek1

To máš pravdu...

On Air!

Saxon

No nic pořídit STB k tomu Panasonicu ,vysvětluji to lidem dnes a denně při rekonstrukci Sta v panelákách.Hm přechod ano informace nula tak to bohužel je potom strávím moc času při měření zásuvek a vysvětlováním co a jak v každém bytě.

Vu+Uno 4 K Se

Laik

tu neni co riesit je to uplne jasne ze bud vymeni televízor za druhý s podporou t2/h.265 tuneru alebo kúpi set top box s tunerom t2/h.265 iná moznost neexistuje ak chce príjmat programy zo spolocnej anteny

GIGN1987
Registrace: 4/2019

Saxon

Modulace z T2 na T snad ne nic takového jsem ještě nenašel a asi ani nenajdu.Náročné na převod navíc 4 kanály čt se nevejdou do T bez ořezâní tak jako u TT Alcad ze satu takže zbytečnost.

Vu+Uno 4 K Se

Laik

Transmodulace z T2 do T normálně existuje. Hledej stanice Axing. Ale k čemu je to v CR je jasné...:)
V Rakousku jsem delal už dvě takové stanice, kde to dobře posloužilo.

On Air!

Saxon

všude to melou dokola

buď novou TV ,nebo STB T2,úprava STA řeší pouze příjem kanálů T2 a jejich rozvod do bytů

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Saxon

dobře tak existujou a jak je to náročné z hlediska T2 Muxu celého do T Muxu

Vu+Uno 4 K Se

Laik

Saxon

jj už je vidím ty stanice cca 4000 € takže takové běžné činžáky kolem 30bytů např. SVBJ na fakturu 30 STB vyjde levněji.

Vu+Uno 4 K Se

Laik

Saxon

Hm nechápu použití takových stanic , ale budiž třeba mi to osvětlíš

Vu+Uno 4 K Se

Laik

Saxon

Ty děláš občas At já sem dělal kdysi hotýlek v It serii Alcad na DvbT teďka tam bude taky přechod na T2 tak sem zvědaví kdy se ozvou , ale většinu tv co jsem dával už umí t2 tak jim dám třeba Ikusi One + nebo Televes X, tehdá tyto zesilovače moc nebyli na trhu.

Vu+Uno 4 K Se

Laik

DVB-T2

Pronajímatel bytů RESIDOMO/HAVÍŘOVSKO/ to bude řešit následovně : STA se zruší a vy přejdete na placenou PODU anebo se starejte sami pokud chcete DVB-T2 !

a2580123a
Registrace: 10/2014

@a2580123a

Pěkná svi..rna

korkoran
Registrace: 10/2006

Laik

Co chceš vysvětlovat? Stanice Axing například má čtyři combo tunery(S2/T2), čtyři CI rozhraní a čtyři modulátory T nebo C. Všechny čtyři řetězce můžeš mezi sebou vzájemně propojovat jako pavouk tak, abys na výstupu nepřetékal. Všechny parametry díky webovému rozhraní vidíš na připojeném displeji....

On Air!

Saxon

@Saxon

prosím upřesnit. Axing umí převod pozemního vysílání DVB-T2 H.265 do DVB-T tak, aby byl možný příjem TV na tunerech bez H.265? Který model Axing ? Nebo píšeš jen o převodu v rámci SAT (Skylik...) přes placenou kartu ? To jen pro upřesnění.

RAFI007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra