Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Dvd rekorder LG

Zdravím.Mám takový problém.Rodiče nahrávaji na tento model už několik let a tchán mi tvrdí, že až skončí dvbt, tak koupí stb- dvbt2, propoji se to a bude nahrávat dál.Je to možné??

taipan1
Registrace: 1/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Dvd rekorder LG

Takhle to fungovalo u vhs rekordérů, které pro to měly vstupy, av-in nejčastějc cinche, pozdějc scart. Pochybuji, že by ten dvd rec měl ext vstupy na nahrávání, obyčejně měl dvb-t tuner, z kterého samozřejmě nahrávat "interně" šlo. Nehledě na to, že dnešní boxy už ani nemají analogové výstupy, jenom hdmi výstup do tv. At si koupí box s šachtou na hdd, za ten komfort to stojí /ale jakokdybych slyšel tátu : "tolik peněz, to za to nedám"/...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Proč by to nešlo, pokud má dvbt 2 hev box analogový výstup a rekordér má analogový vstup tak v tom nahrávání může pokračovat...mám souseda a ten má dvd rekordér od panáka a takhle to praktikuje... :))

Fanyn
Registrace: 11/2007

tukan

Díky, myslel jsem si, že to nepůjde.

taipan1

Nejdřív prověř ten recorder lg, jestli nemá vstupy, možná se pletu...

tukan

S většinou boxů ti to pojede, ale budeš moci nahrávat jenom ten stejný program co sleduješ na TV. STB zapojíš do toho rekordéru do nějakého vstupu (třeba cinch nebo SCART) a rekorder nasledně připojíš k TV přes HDMI. Možná je lepší koupit nějaký levný STB a k němu připojit USB disk.

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

RE:Dvd rekorder LG

Nějak to promyslím.Díky všem.

taipan1

@tukan

nazdar chlape!

mám ještě dvd rec Pioneer a ten má jak HDMI(out),tak i cinche na video-audio vstup,ale i video audio výstup.Guide plus (nutné připojení k netu přes ethernal vstup).
Dále několok vychytávek co se týče obrazu,ale i "střižnu" na reklami :))) Nahrávat můžeš prostě i z "externího" zdroje.... Už jsem jej sice dlouho nevyužil,ale svého času jel furt (2008)... ;)
Měj sa fajně! R^

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

dobre ti poradil asi JanM

Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro

kratos
Registrace: 4/2008

za prve nevie sa neni presny model toho rekordera co ma za vstupy a vystupy a tak sa neda ani poradit ale toto je najlepsie riesit nejakym boxom s hdd alebo box + usb hdd napriklad ab crypotobox 702t hd

GIGN1987
Registrace: 4/2019

Zatím se tady nikdo nezmínil o zhoršeném programování nahrávání. Většina DVD rekordéru uměla naprogramovat nahrávání přímo z EPG, takže se z EPG nahrál čas spuštění a ukončení nahrávání. Obvykle šlo konec nahrávání snadno posunout na pozdější čas, aby nechyběl konec nahrávaného filmu (pořadu).
Pokud se připojí STB na na nalogový vstup rekordéru, musí se nahrávka programovat 2x. Jednou v STB, kde to obvykle půjde přes EPG. Pak se musí ručně naprogramovat ten DVD rekordér, aby ve stanovených časech spustil a vypnul nahrávání z analogového vstupu.
Jak už tady někdo psal, nebude možno sledovat při nahrávání nic jiného, než se právě nahrává. Možná to není problém, pokud má majitel TV, která umí DVB T2. Jinak musí koupit dva STB, jeden pro nahrávání a druhý pro sledování aktuálního vysílání.

Já jsem si nechal starý DVD rekordér jen jako DVD přehrávač. Koupil jsem za cca 1000 Kč dvoutunerový STB DVB-T2 a k němu stačí koupit rychlou Flash nejlépe 64 GB (do dvou stovek). Pokud si majitel nechce ukládat archiv filmů, tak spolehlivě nahraje až 10 filmů v HD kvalitě. Dvojtuner pak umožní ve stejný čas nahrání dvou programů současně. Případně jeden program nahrávat a jiný nezávisle sledovat v TV. A můj dvojtuner umí také nahrávat současně dva programy a k tomu sledovat v TV dříve pořízenou nahrávku (pokud jsou ve vysílání aktuálně "samé blbiny").

Standa3
Registrace: 1/2006

Jamessi

No jo, chlape, pioneer, to jsme zase někde jinde, krásná doba plazem Kuro...

tukan

V dnešnej digitálnej dobe je fakt najrozumnejším riešením HDD pripojený k stb.
Taktiež mám analógový DVD rekordér, ale min. 1 až 2 roky už nebol zapnutý, aj keď je funkčný. V podstate pre mňa a celú rodinu už je to len nostalgia sledovať filmy z DVD.
Ešte pred pár rokmi decká, keď boli menšie, "holdovali" rozprávkam z disku. Dnes je všetko na webe, online a sú väčšie a majú an iné záujmy vrátane školy.
Takže z môjho pohľadu, používať v dnešnej dobe DVD rekordér na záznam tv programov, tak to ne-e, je to zbytočne komplikované a pritom aj nekvalitný záznam, v podstate je to krok späť.
;)

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

@tukan

jj.Ani jsem nevěřil,když jsem jej viděl v krámu,hned jsem jej měl... :laughing: :laughing: :laughing:
Tedˇ už je to víceméně jako "doplňek" v obýváku.Ale musím říct,že posloužil a "nastříhal se" terabitů záznamů... :)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@Standa3

Nehledě na to že většina boxů má výstupy pouze HDMI a SCART, a rekordér zase nemá HDMI-IN, takže zbývá SCART, který HD nepřenese. Navíc by rekordér nahrával komplet obraz z boxu včetně OSD. Další problém je záznamy z rekordéru dostat ven, kde je zřejmě jedinou cestou vypálení na DVD. Taky tu mám jeden starší rekordér SONY a asi zůstane jako DVD přehrávač a stroj pro digitalizaci VHS kazet.

JanM

udržovat

recorder při životě nemá cenu,programovat nahrávání stejně nepůjde a jeden program lepší nahrát rovnou na flashku z STB

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Jane

V tomto případě myslím, že se s nahrávkamy určitě dělat nic nebude, o hd nemluvě /už jenom čtčka/, nahrát-zkouknout-smazat, tot heslo dne, jak naznačil autor vlákna, jsou to starší lidi, takhle je třeba se na to dívat...

tukan

@taipan1

Podívej, používám to takto stále a jde to normálně. Dobré je mít set top box DVBT2 s anténním výstupem RF OUT. Některé ho mají, některé ne.

sateliťák
Registrace: 2/2006

@tukan

Jsem zvědavěj jak by učil starší lidi, že je třeba nahrávání nastavovat 2x (jednou na STB, jednou ma rekordéru) a že je lepší se při nahrávání ani nedotknout DO aby se OSD boxu neobjevilo v nahrávce.

JanM

2 hodiny jsem

učil paní,jak koukat přes STB,druhý den volala a hodinu jsem ji radil,když jsem zaslechl rádio,jak to přepnout na tv,hrůza děs

pierrepetr

pierrepetr

Vem si, ze pro nas to je "raz, dva" a pro nektere to je porod. Pritom je to tak jednoducha vec. :8)

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

@bobo2

já když namaluju psa,každej řekne,že je to kočka,taky neumím podojit krávu

pierrepetr

@pierrepetr

Plno ludi vie podojit stat a ty nevies kravu? :)))

Kasr
Registrace: 8/2008

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra