![]() |
|
ovladanie mot. paraboly cez stacker/destacker?Prosim vas vedel by mi niekto povedat ci sa da ovladat motorizovana parabola cez stacker/destacker Johansson 9645? Na googli som o tom vobec nic nenasiel. Dakujem |
carlo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
RE: ovladanie mot. paraboly cez stacker/destac...Stacker/destacker Johansson 9645 je predpotopná a predražená vykopávka. Použi unicable_II lnb a môžeš aj točiť motorom. |
baltik
Registrace: 6/2019 Příspěvků: 340 |
![]() |
|
no super...... asi som sa mal najskor informovat predtym nez som kupil ten Johansson.Co sa pouziva na rozdelenie signalu pre dual tuner pri unicable setup? Aky rozbocovac? Vopred sa ospravedlnujem za hlupe otazky, ale som amater ktory si robil vzdy vsetko okolo sat prijmu sam a asi tak poslednych 10 rokov som bol uplne mimo tuto temu. |
carlo
![]() |
|
@carloPodľa popisu uvedené zariadenie podporuje komunikační protokol DiSEqC 1.2 a ten umožňuje prepínať viac parabol (až 16 LNB), ako aj DiSEqC motory pre paraboly.V mojom zapojení používam a ovládam aj parabolu s motorom s Unicable LNB cez prepínač DiseqC 4x1. |
emte
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 128 |
![]() |
|
zostavapouzivam VU+ duo2, motor Stab hh90, DUR line twin LNB, 85cm AL parabola.Minuly vikend som vsak asi odpalil motor po zapojeni stacker/destackera.LNB1 som pripojil do motora a nasledne do vstupu LNB1 na stackeri, potom LNB2 priamo do LNB2 vstupu na stackeri a po jednom kabli dole az k destackeru, odtial 2 koaxi ku 2 tunerom. Oba tunery som nastavil na USALS, avsak vobec to nechcelo fungovat. Potom ked som vsetko vratil naspat, cize bez stacker/destackera motor bol totalne zblbnuty. Stratil uplne orientaciu.Nefunguje uz ani go to 0 funkcia. Akukolvek druzicu vyberiem zacne tocit, pride na danu poziciu a hned sa zacne tocit na zapad az do krajnej polohu kde zostane stat. Kupil som novy motor (tento mal 13 rokov, ale doteraz fungoval OK) Amiko DM3800, ale tento uz nebudem skusat cez stacker. Skusim ten unicable aj ked si to vyzaduje dalsiu investiciu do noveho LNB. Dakujem vam za rady. |
carlo
![]() |
|
RE: no super...rozbočovač signálu s 2 výstupmi- priechodzí pre DC, frekvenčný rozsah 5-2400 MHz, konektory F |
emte
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 128 |
![]() |
|
RE: ovladanie mot. paraboly cez stacker/destac...stacker/destacker uz vobec nieje tak drahy ako kedysi a zapojenie s motorom funguje. na sat prijimaci ti stacio na lnb1 nastavit usals. v duo2 sa da nastavit, ktory tuner ma prijimac preferovat a ktory potom na nahravky. unicable lnb tiez funguje, ale volil by som opat stacker...nic nemam
|
loon
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 786 |
![]() |
|
@loonNo tak daj, že prečo by si volil opäť stacker. Pretože je drahší(skoro raz toľko) ako jess lnb, alebo preto, že obslúži len dva stb oproti 32 u jess lnb? Alebo preto, že si jeho predajcom a váľajú sa ti skladom? |
baltik
![]() |
|
RE: ovladanie mot. paraboly cez stacker/destac...Tady si pročti, dokonce to má na jednom kabelu, doufám, že redakce promine uvedení odkazu, http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=387&t=72788Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
@tukanteraz uz viem. po tom co baltik pisal o pouziti unicable LNB som si to nastudoval na viacerych forach a zda sa ze pre mna je toto optimalna cesta. viacero ludi potvrdilo spravnu funkcnost motorizovanej paraboly cez unicable zapojenie. |
carlo
![]() |
|
baltikJe to prakticke pokial sem tam potrebujes naladit nejaky prijimac a nemusis menit ziadne nastavenia lnb koli tomu, ze by som mal unicable. Inak je to jedno, nech si kazdy da co chce. Nemusis tak tlacit na pilu vsak maj unicable. Niesom soc na tieto veci a vobec ma nezaujima ze to stoji cca 80€. Na motorizovanu parabolu porad 32 prijimacov pozapajaj. cisty blud... tak ked uz chlapec ma stacker, mohol ho vyuzit... kupil si unicable a bude tiez v pohode. Staci ti tak, ci potrebujes roman okolo toho?![]() nic nemam
|
loon
![]() |
|
@loonTú praktičnosť ti poskytuje aj unicable_II. Stačí ho reštartovať a na výstupe máš univerzál. |
baltik
![]() |
|
baltikCo myslis pod pojmom "restartovat"? Pokial myslis na staticky rezim, tak uz vidim, ze si bezne hlavne laik dokupi programator ku svojmu unicable 2 lnb aby ho prepol z dynamickaheho rezimu. Takze este editoval v PC transpondery, ktore chce aby cez lnb frcali. To by som povedal, ze na motor koli dual tuneru je zbytocny luxus. Voci Unicable 32 lnb stoji stacker o dvacku mozno viac a netreba nic riesit, pokial chces nahodou iny tuner na chvilu zapojit. Ako vsak pisem, proti gustu ziaden disputat...![]() nic nemam
|
loon
![]() |
|
@loonReštartom myslím vypnúť a zapnúť, v tomto prípade na krátky čas odpojiť od napájania. A čo sa týka programovania týchto lnb, programátor nie je potrebný, stačí ti pc sat karta, alebo linux stb. |
baltik
![]() |
|
![]() |