![]() |
|
Televize FinluxZdravím.Máte někdo zkušenost s touto značkou?Slyšel jsem, že jsou kvalitní, ale to říkal jen jeden známý.Díky za odpovědi. |
taipan1
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 149 |
![]() |
|
RE: Televize Finluxpre jedno oko to stačí . ale to hovoril jeden známi .vuplus 4k , oled 4k
|
Brumo
Registrace: 4/2019 Příspěvků: 1 584 |
![]() |
|
RE: Televize FinluxAsi nebude problém najít nějaké recenze, ale já mám též dobrou zkušenost. |
radek1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 450 |
![]() |
|
RE: Televize Finluxje to bývalá Nokia..tá bola v 90-tich rokoch špičkaAB CryptoBox HD 752...4x
|
jsivak
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 1 518 |
![]() |
|
@taipan1Ano, před měsícem jsem koupil tu 28 FINLUX za pár babek do kuchyně, šlape denně a je OK (funguje SAT, DVBT, Skylink live i červené tlačitko, snad zvuk by mohl být lepší, ovšem to jsem si měl koupit větší... . Dokoupil jsem si k tomu soundbar a uvidíme. Takže FINLUX 28 dle mého je OK.![]() ![]() |
mkolega
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 165 |
![]() |
|
RE: Televize FinluxTurci, stejně jako Grundig, Telefunken, Blaupunkt. Jen nálepky. https://www.eltasat.cz/vyrobci/finlux/ |
jirkabe
Registrace: 2/2014 Příspěvků: 295 |
![]() |
|
RE: Televize FinluxTak jako Panasonic se dělá v Pzni Finluxy koupil Turecký Vestel!Ale za mne si myslím dobrá volba,hlavně finančně ale celkem i slušná kvalita-funkce smart a aplikace bída! |
Kombi
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 685 |
![]() |
|
RE: Televize FinluxDobrý den.Máme tuhle značku téměř 2 roky.Konkrétně 43FUB 8061.Dlouho jsme se rozmýšleli a nakonec zvítězila pro 4K,snadné manuální ladění,třídění a rovnání kanálů,kvalitní zvuk (2x 12W).Kamarád má drahou SONY,je technicky zdatný a stěžuje si m.j.na mazání a třídění kanálů.Za mě ![]() |
maruza
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 97 |
![]() |
|
RE: Televize FinluxMám rok tv Finlux 55FUC8160 jsem za tu cenu spokojený.Možná by jsem ji nekoupil protože se mě víc líbí obraz z LG ale kriteriem pro výběr byla hlavně možnost uložit programy DVB-T do jednoho menu s DVB-S což prý umí i tv Hisense H55U7A ale ta nepřehrála 3 vzorky videí ze 4 v rozlišení 4k.Obraz u Finluxu je něco jako Samsung ale zvykl jsem si.Mám raději jasnější a barevnější obraz jako LG.Programy z Freesatu přepíná během vteřiny.Nastavení tv není tak obsáhlé jako třeba LG nebo Samsung.Občas se tv při některých rychlích úkonech sekne a musí se dát tvrdý restart ale to dělá u jiných tv které mám.Dobrá výhoda je i to,že nahrává i na 32GB flešku.Dálkové ovládání má tužší přepínání programů s alternativním ovladačem je to bez problemu.Zgemma H9 combo-OpenATV 6.4.Parabola no name AL 112/97,motor DG 240S,2x karta Freesat,tv LG 65QNED91Q/
55FUC8160 Finlux s modulem Smit Cl+.Příjem pozic 80E - 45W.
|
Jarous
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 067 |
![]() |
|
RE:Televize FinluxDíky Vám všem.Vypadá to, že do toho pujdu.![]() |
taipan1
Registrace: 1/2011 Příspěvků: 149 |
![]() |
|
@Kombi"Tak jako Panasonic se dělá v Pzni Finluxy koupil Turecký Vestel!"Miešaš hrušky s jablkami! Výroba Panasonic-u v ČR nie je to isté ako výroba Finlux-u v Turecku. Ale za tie peniaze je to na slušnej úrovni. Ako hlavnú TV do obývačky by som si ju síce ja osobne nekúpil, záleží však hlavne na veľkosti uhlopriečky a náročnosti diváka na kvalitu obrazu, takže do tých 43" by mohla byť za určitých podmienok aj tam. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 463 |
![]() |
|
RE: VestelVestel dělá některé modely TV i pro Panasonic,Philips nebo Sony. Dnes už je to prakticky vše stejné.Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.
|
mog1993
Registrace: 4/2005 Příspěvků: 255 Galerie: mog1993 |
![]() |
|
@mog1993Nie, nie je to rovnaké. Na objednávku sa dá vyrobiť vysoko kvalitný výrobok ale tak isto aj obyčajný šunt. Všetko záleží od požiadaviek zadávateľa.A obchodné značky ako Grundig, Blaupunkt, Telefunken, Finlux, Akai a pod. boli skúpené len pre účely marketingu. S pôvodnými výrobcami, ktorí už zanikli, nemajú nič spoločné. |
Frank11
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 463 |
![]() |
|
VestelTuhle jsem si stáhnul pár manuálů levnějších tv od Vestelu (Orava, Toshiba, Hitachi, Hyundai, Gogen) a ty mají všechny prakticky totožné návody od první do poslední stránky, maximálně je tam poznámka tato funkce je dostupná dle modelu. Jak je to s kvalitou použitých součástek v jednotlivých značkách to samozřejmě nevím, ale laicky řekl bych že ty dražší přístroje mají zřejmě kvalitnější komponenty. Zajímavá mi přišla JVC, ta je o něco dražší než ostatní od Vestelu a na jejich stránkách píší "japanese quality", že by ty komponenty? Finlux by snad měl také patřit k těm lepším od Vestelu. |
vlah
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 310 |
![]() |
|
RE: Televize Finluxfinlux bol TOP v dobe sklenej obrazovkymal som 72f100 16:9 100Hz, na tu dobu to bol skvely obraz nahradil som ho plazmou Panasonic predposlednej generacie finluxa som opatroval doteraz, ale pred mesiacom skoncil na zbernom dvore stale funkcny dnesne lcd-cka uz maju obraz, ktory neuraza, tak su teraz kriteria pre vyber ine VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E
|
dbart
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 546 |
![]() |
|
RE: Televize FinluxNa doporučení známého, který prodává elektroniku, jsem v 97-tém koupil 29" CRT Nokia. Super kup, klekla až letos u matky, namotaných strašných hodin provozu, celou dobu bez změny kvality obrazu, narozdíl od TV Grundig, kterou jsme měli z Tuzexu a po pár letech měla mléčný obraz, a celkem brzy klekla celkově. Jenže po přejmenování na Finlux začali do TV montovat místo vlastních super obrazovek obrazovky od jiného výrobce ( Thomson, Philips ... nevím jistě ) a právě ty obrazovky byly poruchové, oprava se nevyplatila, známý by mohl vyprávět, kolik měl problémů s reklamacemi. No dnes bych si asi Finlux nekoupil, i když nevím o tom tureckém koncernu vůbec nicDM525 HD, DM900 UHD, VU+ Duo 4K, Octagon SF8008 4K, DM920 UHD, GigaBlue UHD TRIO 4K, Sony Bravia XR-48A90K
|
geronimoh
Registrace: 10/2012 Příspěvků: 698 |
![]() |
|
finluxůmám v terénu asi 300 ks,od malých až po 127cm UHD ,super poměr kvalita cena ,asi 3 měly v záruce problém s podsvitem,tak 1% je velmi dobrý výsledek,navíc skylink live OK,kompletní jeden seznam T2,C,S2 taky umí málokterá značka,scart ještě má nějaký model,což už je dnes taky zázrak koupit jinde,nevím co je za problém,možná to není hvězdná značka a sousedi nebudou slintat,ale dost lidí to vůbec nezná,dost prodejců to nemá,zase dobře,napakovali by si rabat a finlux by byl neprodejný |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: Frank11Ano, Vestel koupil obchodní značky jako JVC, Toshiba, Hitachi, Akai apod.pro svoji potřebu. Ale ostatní jako Panasonic či Philips si u Vestelu nechávají Tv vyrobit. Možná, že použijí lepší komponenty, ale životnost je u nich stejná. Gibertini 155 Du,polární závěs Gibertini, QARL 3636+, Super Jack V-Box II., Vantage HD 8000, VU+ Solo2, LNB Inverto Black Ultra 0,2db.
|
mog1993
Registrace: 4/2005 Příspěvků: 255 Galerie: mog1993 |
![]() |
|
RE: Televize FinluxMožná ano možná ne, na nějaké zásadně lepší součástky ve Vesteláckých TV dodávaných pro tradičnější značky moc nevěřím, jde o TV v segmentu levných nejnižších řad, kde tradiční výrobci takto pokrývají svou značkou místo na trhu páč ho nechtějí jen tak zadarmo přenechat konkurenci, přestože vlastní vývoj a výrobu TV cílí pouze na střední a vyšší třídu TV kde se jim to ještě může vyplatit, na rozdíl od těl levných.... |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 380 |
![]() |
|
@maruzaTvůj kamarád je asi trochu osel když nepoužívá program SONY editor na třídění a srovnání programů na PC. Jednodušší to už být snad nemůže. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
![]() |