Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Open ATV inštalacia

Zdravím, hledam šikulu ohľadne inštalácie open ATV do sat.prístroja okresy BB,BR popripade ZV,ZH.Dík

Když nevíš tak se zeptej možna ti někdo aj odpoví správne.. Clarke Tech HD 5000 C... X-Trend ET 10000 HD...

Ivan167
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Open ATV inštalacia

ty jeden šikulo ,kupiš si mašinku a nevieš do nej nainštalovat Open ATV? :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:

marksony
Registrace: 3/2006

ty máš linuxový mašinky a nevíš jak na to???...nechápu... Rv

jansmrz
Registrace: 3/2015

a čo nato tvoj predajca toho treba kontaktovať ináč to patrí sem https://www.parabola.cz/bazar/

patrick470
Registrace: 1/2016

V podpisu mas ze pouzivas Xtrend ET10000, a vzhledem k datu registrace uz asi zkusenost s linuxem mas. Ale poradim ti ze se to dela takhle (uvedu postup pro VU+ UNO 4K SE).
1. Tady http://images.mynonpublic.com/openatv/6.3/ stahnes tu image. Samozrejme vybirej podle zarizeni ktere mas.
2. V tom souboru .zip najdes slozky ve strukture "korenova slozka - vyrobce - model". Z té kořenové složky to všechno zkopíruješ na zformatovanou flešku. Měla by to být složka co se jmenuje jako vyrobce toho boxu a muze tam byt i par dalsich souboru
3. Tu flešku zapoj do přijimače (zaroven odpoj všechno ostatni USB zařizeni a vyndej i disk) a potom přijímač vypni a zapni síťovým vypínačem. Na displeji se ti objeví "Update - press power button"
4. Zmačkni zapinaci tlačitko na přednim panelu. Přijimač bude aktualizovat až se zobrazi na displeji "Update completed".
5. Možná se potom sám restartuje a naběhne open atv. Pokud ne tak vytahni tu flešku, znovu přijimač vypni a zapni a mělo by najet OpenATV.

Bezpečnostni upozornění: Nevypinej přijimač dokud neni dokončena aktualizace a nezobrazí se na displeji "Update completed".

T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E

JanM
Registrace: 10/2018

Postup pre iny box moze byt iny ale logika veci je rovnaka. Najlepsie je si pozriet postup pre dany box.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

Mozna ze si to nenechal nakonfigurovat od vyrobce protoze nekdy za to chteji dost penez. Ja kdyz jsem kupoval to UNO 4K SE tak nejmenovany prodejce nabizel flashnuti OpenATV nebo VTI, nastaveni seznamu programu a nakopirovani piconu za 1000 korun. Za takovou cenu jsem si to radsi flashnul sam podle videa na youtube.

JanM

@liquere

Oprava: ne vyrobce ale prodejce samozřejmě

JanM

JAnM

Jasne ved ked najde video este lepsie ako citat nieco. Aspon pre vela ludi lepsie raz vidiet ako citat.

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere
Registrace: 7/2008

@liquere

Ja jsem to delal podle tohoto videa.
https://www.youtube.com/watch?v=psqJDg9jXR4
Akorat na konci nenapsal reboot ale update completed a musel jsem to restartovat ručně (sitovym vypinacem) Podruhe uz samozrejme nereagovat na vyzvu stisknuti power buttonu.

JanM

Zakladatel vlakna stale neřekl jednu podstatnou věc a to o jaky přijimač se jedna. Linuxovych beden je na trhu hromada.

JanM

Lepsieho sikulu ako je "GOOGLE" nenajdes!
Priucis sa a ani platit nemusis! R^

A je to
Registrace: 4/2019

@A je to

Mi taky pomohl uz mnohokrat. Jenze nekteri znaji pouze telefon (technicka podpora) a forum. Ja zakladam vlakno az kdyz google nic nenajde.

JanM

Tu najdes navod!

https://digitalne.ellano.sk/magazin-7/special/item/nova-nakonfigurovana-e2-pre-vu-uno-4k-a-vu-uno-4k-se

A je to

Alebo posli mi to postou,ja ti to tam nahodim! :)))

A je to

@Ivan167

Keď požiada predajcu Ellano o zaslanie linku pre svoj typ stb, tak mu ho ochotne poskytne, samozrejme za adekvátny poplatok! Ale jednu vec má u tohto predajcu istú, t.j. pokiaľ bude v budúcnosti opäť požadovať upgrade softu, potom to už bude mať zadara!
;)
Hold, môj názor je prostý, netreba šetriť tam, kde sa mi to môže v budúcnosti vypomstiť! A to sa týka hlavne v tých prípadoch, kde koncový užívateľ je typickým laikom v tejto danej oblasti.
Tak len hor sa, kupujte tam kde je to najlacnejšie a potom chodte vyplakávať na fóra, že čo s tým, hold konzumná mládež, že? Takýto je dnešný svet, veru!
Rv Rv Rv

VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!

mmiriboy
Registrace: 7/2010

instalace tak je tak slozita, jak je pro dotycneho tezke pochopit psany text.
v dobe kdy jsem zacinal to byl com port a hura. dneska je to hra pro deti. ma youtub je urcite navod a pokud ne, tak psanech jich jsou stovky. ale chapu ze to nekdo neda

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

@bublajs @ivan

Jeden navod jsem tu uz napsal. Otazkou je, tazatel potrebuje poradit jenom s flashnutim open atv nebo i s necim dalsim (konkretni pluginy, karty...)

JanM

@bublajs

Já jsem za takové lidi všeobecně rád. nejlépe se od nich nakupuje :-)

michalnew
Registrace: 3/2019

JanM

ty si machr (všeumělec)

poklopec

pokl
Registrace: 11/2014

@pokl

Uplne ne. Na takovem softcamu bych si vylamal zuby. A na guglu jsem na to tutorial nenasel. Ale zatim nemam zadnou kartu.

JanM

@Ivan167: Postup flashovania najdes hocikde na Googli a az v pripade problemov s flashovanim odporucam obratit sa na diskusne forko. Nieje to nic zlozite. OpenATV si stiahni sam zo stranok autorov OpenATV Enigmy. URL link pre download aktualneho firmware OpenATV 6.3, pre vsetky znacky zariadeni, uz niekto uviedol vyssie v diskusii - stiahni si ten spravny, pre tvoj konkretny set-top box.

Po cistej instalacii firmwaru do tvojho set-top box budes potrebovat nejake to nastavenie, napriklad uz aj v zavilosti od toho, ktoreho satelitneho/terestrialneho/iptv providera pouzivas, ci chces svoj set-top box pripojit aj k internetu, atd. .

Az v tomto kroku budes pravdepodobne odkazany nejaku tu pomoc, kedze ak som to spravne pochopil, nie si velmi technicky typ cloveka :). Budes musiet napriklad doinstalovat pikony pre satelitne kanaly, potom nakonfigurovat SKIN tak aby ti vyhovovalo jeho zobrazenie - napr. povolit zobrazenie pikon pri jednotlivych kanaloch v zozname, dalej doinstalovat niektore pluginy (Youtube) ci potrebne doplnky (softcam), atd. .

s3n0
Registrace: 7/2019

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra