Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

HBBTV - funkční nedostatek

Přestože se jedná o datovou službu čerpající z internetu, je při výluce vysílače lineárního vysílání (terr i SAT) nefunkční.:))

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon
Odpověď v diskusním vlákně

RE: HBBTV - funkční nedostatek

To bylo na Seznam. cz při zaplacení O2 také. Vytáhnul jsem anténu
a nic.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

@Saxon

Ahoj, já bych to nenazval jako nedostatek, ale prostě vlastnost vyplývající z principu jak HBBTV funguje, kterou je potřeba vzít na vědomí. Proto se to asi jmenuje hybridní TV a nikoli třeba internetová TV. Asi podobně bych nenazval jako funkční nedostatek auta, že když přijde velká voda, nedokáže plavat a utopí se... s tím je třeba taky počítat :)
Když jsme u nedostatků - u HBBTV ČT mně na většině televizí nefunguje zvuk při 1080p při live vysílání. Jakmile zvolím přehrávání live se zpožděním, nebo program z archivu (prostě kromě přímého live) tak vše jede normálně. Jakou máš s tímto zkušenost? Zajímavé, že třeba Technisat Digipal Isio tím netrpí a zvuk jede furt... :bigeyes:

lance
Registrace: 10/2008

Věřím tomu, ze by se tohle mohlo dat nějak vyřešit. Vždyť tomu chybí při výpadku lineárního vysílání jeden pouhý datový stream - viz obsah programového streamu. Vidím to jako nedostatek.

On Air!

Saxon

Stream o velikosti desítek kbps.

On Air!

Saxon

Myslím, že se to vyřešit nedá, celá služba se spouští skrze nějaká data z lin. vysílání, kdybys to chtěl obejít, musel bys změnit principiálně koncepci HBBTV, nešlo by tudíž o žádné HBBTV, ale nějakou jinou formu internetové TV, proto si myslím, že nemá cenu dumat nad tím, kolik bitů z lin. streamu Ti chybí... ale já tomu nerozumím, já jsem jen obyčejný flyboy - pobíječ much :)))

lance

Resit se to da tak, ze by si "chytra" televize pro danou sluzbu zapamatovala URL odkud Hbbtv aplikaci spustit, takze by pak HbbTV fungovalo i bez AIT tabulky. Otazkou je, ktery vyrobce by se do toho pustil, kdyz to neni ve specifikaci.

drhans
Registrace: 12/2009

Jde vám hbbtv na Nově a Primě přes Skylink?
Mně funguje pouze ČT. Diky

slava68
Registrace: 10/2007

pokial ma pamet neklame , v OE2.5 su 2 sposoby HBBTV bud priamo z TV alebo z databazy (takze signal ako taky by nemal byt potrebny)

TBS5925 , Coolstream Zee2 , Dreambox 7020HD , WaveFrontier T90 , Gibertiny OP100 90E~50W

EnoSat
Registrace: 1/2006

pak by stačila do každé TV/boxu jedna appka s databází hbbtv stanic všehomíra... a nic by nebránilo mít přístup k HBBTV všech stanic bez lin. signálu jen po netu.. ;)

lance

Je to tak schválně, stejně jako drtivá většina provozovatelů blokuje přístup k HbbTV stránkám z "nesprávných" browserů (=PC). Používal jsem nějaké pluginy do FF, které pouze změnily identifikaci browseru a hned jsem mohl HbbTV stránky zobrazovat a používat :-) U přijímačů s tlačítkem Portál to jde také udělat tak, že si zjistíš, na jeké URL to vede a podstrčíš mu do cesty své vlastní DNS, kde URL přesměruješ tam, kam potřebuješ - třeba na HbbtV stránky ČT, nebo svou HbbTV stránku, kde budeš mít seznam všech dalších HbbTV stránek. Potom lineární vysílání nepotřebuješ vůbec.

x008
Registrace: 9/2017

Mohl by mi někdo, laikovi v této oblasti, vysvětlit rozdíl mezi HBBTV a aplikací (android) iVysílání, Prima Play ap.? Zatím jen vím, že HBBTV je funkční jen s příjmem přes anténu a připojením k internetu. S aplikacemi stačí jen internet. Pokud by rozdíl nebyl zásadní, mohl bych místo zařízení s HBBTV použít třeba zařízení se systémem android?
Děkuji za informaci.

Dajar
Registrace: 3/2019

V principu v tom rozdíl není. Obsahově by to mělo být (ale nemusí!) stejné. Rozdíl je v ovládání a vzhledu. Hbbtv je dělané tak, aby fungovalo na všech TV stejně, stejným dálk.ovladačem. Nemusíš instalovat žádné aplikace atd... Do budoucna by měla interní hbbtv aplikace např. nabízet placené služby, jako filmy bez reklamy, nebo třeba Video On Demand, archív atd... V USA teď zkoušejí službu, kdy zadarmo jede jen SD, nebo max. HD vysílání a přes tuhle aplikaci pak lze za poplatek sledovat třeba 4K nebo 8K. U nás na to asi chybí pro masivní nasazení infrastruktura (kdyby miliony lidí sledovaly 8K, tak by internet, ani servery nestíhali).

Červené tlačítko je zkrátka univerzální a je jedno jestli máš Web OS, Tizen nebo Android. Nevýhodou je zastaralost. Přejde se třeba na hbbtv v3.0 a televize to nezvládnou. Naproti tomu Android box jen aktualizuješ. Pokud ho ovšem daná aplikace bude ještě podporovat. Mě se stalo u služby UPC Horizon Go, že z ničeho nic přestali podporovat Android 6.0 a já musel pracně shánět starší verzi aplikace, která ho ještě podporovala. U té ale zablokovali zpětné přehrávání.

OrHoro
Registrace: 4/2010

Děkuji za tuto informaci. Pro naše potřeby (manželka a já) bohatě stačí set-top box s androidem, ověřeno na tabletu.

Dajar
Registrace: 3/2019

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra