![]() |
|
Samsung Q8f x LG oled B8Prosím o radu při vyběru mezi dvěma televizemi. Běžně sledovaní cca 5 hod denně, klasicke porady, youtube apod. Hry na tom hrat nebudu. Jinak obyvak dost svetla, ale to se da resit. Je potreba se hodně bat a resit možne vypalování u OLED? moc díky za zkušenosti i rady |
sajfa
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 170 |
![]() |
|
RE_Samsung Q8f x LG oled B8Mám OLED TV cca 2 roky a žádné vypalování nepozoruji. Denně běží tak 2-3hodiny. |
V74
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 152 |
![]() |
|
RE: Samsung Q8f x LG oled B8Měli jsme OLED LG rok 2015 (cena 120k) a po roce začali problikávat světlejší fleky (typicky kolem světlého loga). Naštěstí se podařila reklamace a vrácení peněz. Náhrada Q9F a naprostá spokojenost. Byl jsem překvapen jak tento model kvalitně zobrazuje, jak během dne (světlá místnost), tak i ve tmě (kvalitní černá - devítková řada moduluje podstvícení v tmavých scénách - 480 míst). Možná jsme měli jen smůlu u koupeného kusu, OLED určitě považuji za dobrou technologii, ale ve světlých scénách nemá na QLED šanci. Důležité je také HDR, tuto technologii starý model neměl. Obě technologie mají plusy i mínusy... Rozhodnutí je na Vás.Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 631 |
![]() |
|
RE: Samsung Q8f x LG oled B8Začaly... Je dobré si text po sobě přečíst...![]() Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 631 |
![]() |
|
RE: Samsung Q8f x LG oled B8Mám B8 necelý rok.Obrovská spokojnosť hlavne s youtube videami.Áno vyžaduje trocha tmavšiu miestnosť ale každý má doma v obývačke žaluzie.Vypalovanie zatial nepozorujem,raz za mesiac spustím obnovu pixelov.Určite aj QLED technológia je skvelá asi oled má nižšiu spotrebu.Volba je samozrejme ťažká.Ako píše PetrT:Rozhodnutí je na Vás. |
feko
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 154 |
![]() |
|
RE: Samsung Q8f x LG oled B8Jestli máte dost peněz,tak neřeším, kamarád koupil Suhd LG ve slevě za dvacet a je to luxusní a možná zbytečně drahý,tv na nesmysly za deset stačí |
lglb
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 722 |
![]() |
|
RE: Samsung Q8f x LG oled B8Ja sa tiež rozhodujem, či kúpiť drahý QLED. Mám plazmu panáka, s ktorou som zatiaľ spokojný. Dal som pred jedenástimi rokmi za ňu majland a neviem, či mám znova urobiť takýto hlboký vpád do peňaženky. Stoja tie programy vôbec zato? |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 045 |
![]() |
|
RE: Samsung Q8f x LG oled B8je potřeba okouknout v krámu a pokud jde o cenu , jsou lidi co jdou po ceně a pak píšou , mám to a to a programy třeba od Skylink pod psa , ale ten co dobře vybral a taky trochu připlatilvětšinou kouká na TV a nestěžuje si. Oled výborná černá Qled (zajímavé jak se v názvu chtějí přiblížit k Oled) dobrej jas. |
dnurg
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 282 |
![]() |
|
@sajfaJá jsem si letos pořídilSamsung QE49Q67Ra a naprostá spokojenost.Předtím jsem měl 100Hz LG,ale tady je obraz mnohem lepší(subjektivně). |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 126 |
![]() |
|
@sajfaJa mam LG OLED B7 z novembra 2017, vytazujem ju dost - denne aj 6-7 hodin. Ziadne vypalovanie loga, alebo grafiky Teletextu (pouzivam denne asi pol hodiny) nie je badatelne. TVP funguje skvelo, ziadny problem s kontrastom ani za denneho svetla. |
romanss
Registrace: 7/2018 Příspěvků: 1 346 |
![]() |
|
![]() |