![]() |
|
Dnesni dalkovy prijem FMSedim si tak na zahrade, posloucham Evropu u nas na 99.3 MHz a nahle se Evropa ztrati do sumu a potom na me radio zacne mluvit italske zpravy (extremne ciste!!!), potom to prejde na francouzske radio a pomalu opet na Evropu. Dneska se to uz opakuje cca po 30min intervalech. Okres Jesenik.Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMŽe se ti ztratí Evropa2 musí být štěstí...:)))On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
SaxonU nas se nejlip chyta Frekvence 1, ktera ma snad nejsilnejsi signal. Potom Impuls, pak CRo (u nas Radiozurnal, Vltava, Olomouc) a prave nejhur se chyta Evropa 2 s Radiem Orion. Ostatni radia jako Radio Cas, Fajn Radio, CRo Dvojka chytnu max. v okresnim meste, kdyz projizdim autem. Radio Proglas vubec neposloucham....a obcas se postesti chytnout Trutnov, Cernou Horu, tzn. CRo Hradec Kralove nebo Radio Cerna Hora. Bohuzel Praded je presne za kopcem a tim padem i DVB-T ma problem. Za to Polaku jako nas*anych... Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMAsi 5 rokov počúvam rádiá výlučne cez internet - tam takáto anomália nehrozí :-) |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
@bobo2To je v tomto období úplně normální,v létě posloucháme zde léta taxikáře z ruské federace na cimbále.Sám jsem měl kontakt před 15 lety s českým kamionářem na turecké straně hranice Tu/Blg.Bylo to z osobáku kdesi u Budišova.Je to jakási sinusovka v rozmezí 11-16 let nahoru a dolu-dosahu |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
RastoFuj, poslouchat rádio přes internet...:) není nic lepšího, než elektromagneticko atmosférické anomálie. Ale vyprávěj to neznabohům.....)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@bobo2Zajimavé je,že 4 a 6 metr je naprosto imuní proti takovému rušení![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
SaxonJenomže na jejich přiblblé reklamy a kecy už opravdu nejsem zvědavý, za tu cenu jsem ochoten být i "neznaboh" a vychutnám jsi opravdu jenom muziku, kterou chci a preferuji já /a to jsem vyrůstal na rakouském O3 a pozdějc Bratislavské funradio/...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 159 |
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FM2Saxon: Při životě v dálavách je rádio přes internet docela prima. Ale samozřejmě je otázka, jestli je cílem poslouchat rádio, nebo lovit v éteru.2tukan: má to i přes reklamu dvě výhody - můžu zaslechnout něco, o čem jsem doposud nevěděl, nebo si žil v omylu o obsahu - no a občas kecy jsou příjemné, někdy chytřejší, jindy méně. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
TukanPoslouchám rádio, kde mluvené slovo nejsou přiblblé kecy...Na oblíbenou hudbu mám v autě SD kartu, jinde ji neposlouchám, není čas. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMNa zašuměný příjem a ještě s reklamou a nesmyslnými kecy nejsem zvědavý a poslouchám jen přes Spotify a je to super![]() |
lglb
Registrace: 9/2017 Příspěvků: 722 |
![]() |
|
SaxonJá to neodsuzuji, každý poslouchá, co a jak mu vyhovuje, dal jsem jenom protinázor na to "fuj"... Když pustím rádio, tak chci hlavně muziku na relax a né informace v jakékoliv podobě...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMVždyť já to fuj dal taky ze srandy, snad si nemyslíš, ze mě páli kdo co a jak poslouchá..:).On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMZkrátka troposferické odrazy FM signálu typické pro toto období, radioamatéři to přímo milují (zde jde o pásma vysílaček) a zaznamenávají si to do deníčku. Před asi 3mi roky při zvláštní oblačnosti jsem náhodou zachytil DVB-T kanál 39 z Krásného (signál cca 50, kvalita 30 - bohužel samé kostky, ale bylo to tam) trvalo to cca 2 hodiny, pak konec. Oblast Praha-Sobín. Jinak z FM poslouchám Blaník a to na 87.8,95.0,104.7,106.5 - vše doma chytám na kruhový dipól. |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 830 |
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMDálkový příjem na FM měl a má své kouzlo. To ,ale většina nepochopí v době internetových rádií. Rádia s možností poslechnu internetových rádií mám i já doma ale , FM a další pásma mají své kouzlo.Gigablue UHD Quad 4K Pro 28,2°E/23,5°E/19,2°E/13,0°E
|
PC1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 083 |
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMSúhlasím, diaľkový príjem FM signálu má svoje čaro. Ono, dnešná mládež, ktorá fičí len na nete vie o tom akurát tak veľké guľové...Za svojich mladých čias bolo obdobie, keď som sa doslova a do písmena tešil na takéto anomálie! A to nielen pri rádiu, ale aj pri tv! ![]() ![]() ![]() VU+ Duo 4K SE, Dreambox One UHD Combo, GigaBlue UHD Trio 4K, Qviart Lunix 4K, Qviart Lunix CO, Formuler F4 Turbo x2, Všetko linuxy s E2 - iné druhy stb sú u mňa jednoducho šroty!
|
mmiriboy
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 4 083 |
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMHm, to bych musel koupit / a už o tom uvažuji pěkně dlouho/ nějakého pěkného Marantz receivra 22.. ve dřevě po repas ze 70-tých, bedny už mám, furt se k tomu nemůžu odhodlat, ten zvuk je někde jinde...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMTam by se i ty reklamy a správy poslouchali jinak...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMTo co popisuje bobo2 jsou odrazy od sporadické vrstvy E, které bývají různě dlouhé a s proměnlivou intenzitou signálu dosahující krátkodobě někdy i úrovně místních stanic a proto dokážou ty středně silné svým signálem na chvíli "vymazat". Vznik a výskyt Es vrstvy je zcela náhodný a je takto možno lovit a poslouchat stanice vzdálené i přes 2000km, které běžně není možné nikdy přijímat.Troposférické šíření FM signálů je úplně něco jiného. |
stapa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 499 |
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMA ked uz nebude FM budeme musiet pocuvat miestne grcy v DAB, este horsie ako za komancov, kde miestne vysielace o nicom nerusili susedne staty.Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMToto obdobie je vyznamne castymi vyskytmi takzvanej Es vrstvy, ktora ma blahodarny vplyv na sirenie elektromagnetickych vln prave vo frekvencnom spektre 50 az 200 MHz, pri mimoriadne silnej Es aj vyssie. Obycajne netrva dlho, ale byt v tom momente v eteri je zazitok. |
JanoHels
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 886 |
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMStaci na ten dalkovy prijem Es vrstvy obycejne radio s vysouvaci antenou nebo je nutna externí VHF antena?T-90: 5W+4W+13E+19E+23E+28E
|
JanM
Registrace: 10/2018 Příspěvků: 4 139 |
![]() |
|
@JanMto není žádný "dálkový příjem". Je to zcela nahodilý jev,který se může ale i nemusí stát a pak stačí mít zaplé rádio..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 946 |
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMI při jízdě v autě lze lecos vyslechnout..![]() Famaval 110,E85,Andrew 180x200,Zero 4k,TBS 5927, Zlínský kraj - Kroměříž
|
Danny10
Registrace: 11/2012 Příspěvků: 1 263 |
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMNo to mas pravdu, minule mi zacalo kvakat z radia v tuneli, ze zvyste opatrnost za vyjazdom z tunela sa tvori kolona.......vsade ti cinsky spioni ....![]() ![]() ![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
RE: Dnesni dalkovy prijem FMSamozřejmě že se jedná o dálkový příjem odrazem. A koho zajímá o sporadické vrstvě Es něco bližšího, není problém si to na netu vyhledat. |
stapa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 499 |
![]() |
|
![]() |