![]() |
|
Měřidélko pro Echo?Ahoj všem. Nějaké jednoduché měřidlo třeba jen pro Echa na trhu existuje?.. probíral se tu Planar IT-15T2 DVB-T/T2, ale je již dosti staršího výrobního data a nevím zda má někdo zkušenost jestli na tuto jedinou funkci co potřebuji funguje aspoň trochu. Nebo něco podobného?..jde mi jen o Echo..V Brdské vrchovině je to nutné při měření. ..samozřejmě Rover aj.. jsou, ale potřebuji Vadasku na Echo ne Mercedes. Díky za tip.. |
Pájík
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 372 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
@PájíkPlanar má tuším Saxon jako"vadasku".Na zkušenosti se ho zeptej. Testuje a porovnává různé přístroje ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 860 |
![]() |
|
@PájíkNejlevnější řešení vyjma toho ruského Planaru se jmenuje televes h30 flex, Nedávno jsem to, shodou okolností řešil, řešil.zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E
|
gunter
Registrace: 2/2010 Příspěvků: 3 001 Galerie: gunter |
![]() |
|
@PájíkMám onoho Planara už asi třetí rok, za mě za ten peníz plná spokojenost,jen na něj potřebuju brýle, ale to je vlastnost má a ne toho přístroje. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?Planar IT15T2 ve spojení se SW ITTools má lepší impulsní odezvu, než jakýkoliv Rover, Promax a podobné přístroje do 150tisic. Výjimku tvoří nový Televes Mosaiq6.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Pajík echoanalýza Planar IT15T2 a volný SW ITToolshttps://www.parabola.cz/album/foto-1418/https://www.parabola.cz/album/foto-1419/ https://www.parabola.cz/album/foto-1420/ https://www.parabola.cz/album/foto-1421/ Ahoj, přikládám několik fotek dokreslujících vlastnosti echoanalýzy na tomto levném měřícím přístroji z Čeljabinsku. První dvě fotky jsou z displeje měřidla samotného, první je se základním zoomem a její obnovení je do dvou vteřin, druhá je se zoomem 4x, její obnovení je delší, cca 8 vteřin, ale naprosto čitelně na ní vidíš parametry odrazu i 3km za primárním. signálem. Další dva snímky(jsou horší kvality), jsou ze SW ITTools, který je zdarma na stránkách výrobce a provozuje se na Windows s připojeným IT15T2. S touto dvojicí si hraju v dílně od roku 2014 a nic lepšího neznám a to ani v relaci do 100 tisíc, to myslím zcela vážně. V SW ITTools máš echoanalýzu ve dvou režimech, první základní má obnovení do dvou vteřin (SR) a druhý pod označením HR, je opravdu detailní a jeho obnovení je logicky delší, cca 20 vteřin, ale jeho přesnost je fantastická. Kam se hrabe jakýkoliv Rover, Promax,Sefram a podobné stroje. Zkusím ještě udělat leší snímek toho HR režimu a upnu ho sem. ![]() ![]() ![]() ![]() Popis fotografií: [1] Pajík Echoanalýza + SW ITTools HR [2] Pajík Echoanalýza + SW ITTools SR [3] Pajik - echoanalyza Planar IT15T2 [4] Pajik - echoanalyza Planar IT15T2 On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?https://www.parabola.cz/album/foto-1422/![]() Popis fotografií: [1] Pajík - graf echoanalýzy v HR režimu. Planar IT15T2 + ITTools PS11 K26 Javořice-Votice SFN On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?Za nějakých 18 tisíc od překupníků je to bezkonkurenční zařízení.Hřeje mě na srdci, že jsem tento měřák dostal v roce 2014 za nějakých 6000kč za recenzi do časopisu DVB SAT magazín. Malá bolístka, že mi časopis do dneška dluží nějakých 20000kč na honorářích...:)) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?Já ho na Heurece vidím za 15-16tis i s DPH... jsou tam nějaké varianty nebo záludnosti (když Ty mluvíš o 18 tis...) ? |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 379 |
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?Já jen zkusil hodit do Google a nějaký Mironet byl první za 18000, tak jsem ho pro jistotu uvedl jako překupníka a asi jsem se trefil...:))On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měřidélko pro EchoA proč, když ho má dovozce - Inter-sat normálně skladem za suprpreis ??? |
decmen
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?Intersat ho má za 17200 s daní pro koncového...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měřidélko pro EchoJá vím, ale když se máš na koho obrátit..... |
decmen
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?To bezpochyby...On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?Děkuji všem, asi půjdu do Planaru tedy.. problém speciálně s TV LG mně stále trápí a odbyté tunery u ostatních TV na sebe zřejmě nenechají čekat.. |
Pájík
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?To: Saxon, moc děkuji za inspiraci, ale budu mít asi problém s obsluhou a hlavně s vyhodnocením naměřených hodnot - abych je uměl správně interpretovat..Náhodou se zeptám úplně blbě a nestydím se teda za to - neorganizuješ nějaké aspoň malé školení této problematiky? Pokud se chci v oboru pohybovat musím mít lepší znalosti a praxi, ale kde je mám vzít? Jen se ptám, zkrátka hledám nějaké alespoň mini zaškolení abych to uměl dobře. Lepší se to naučit a umět dobře nebo je lépe se na to vykašlat..nechci být jen odhadce hodnot. děkuji.. |
Pájík
![]() |
|
@Pájíkak mám dobré info, školeia robieva Antech a Saxon to asi potvrdí.. |
noces
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 771 |
![]() |
|
@PájíkMůžeš,prosím, nějak přiblížit problému s tunerem u LG ? Momentálně tu asi třetí týden řeším chyby v příjmu T2 na tv LG a asi budu hodně hnusnej na jeden smluvní servis v Praze - jedná se o prodlouženou záruku přes pojišťovnu. |
decmen
![]() |
|
@SaxonTy seš ale pěknej "prevít", asi přestanu číst Tvoje příspěvky![]() ![]() ![]() |
lance
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?Saxon dostal ovocie. |
jopo166
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 1 771 |
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?Aha.. a za co je na střídačce?![]() ![]() |
lance
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?To: Noces, na servisu nezáleží, poslední modely LG mají problém s tunery. Zatím nevím přesně jaké typy to jsou, ale prostě LG má problém. Robustnost u nich chybí a zřejmě se šetří na tunerech. Speciálně jde o českou TV a zdejší kanál 26. Pokud se jen trochu projeví Pre-Echo prostě si s tím neporadí. Běžnou vadaskou s obvyklými parametry je vše úplně OK a jiné značky hrajou úplně v pohodě. Příklad měsíc starý: Kamarád koupil LG a na K26 pořád problém..asi po 2 min. naskočil na bargrafu TV signál naplno a podařilo se i naladit, ale nehraje. TV mu vyměnili za tu samou v domnění že je vadná a znovu ten samý jev. Udělal v krámu Boro a vyměnil za Samsung a ten hraje jen to spustil. Nutno podotknout, že jsem ale viděl i s tou samou chybou i Samsung. Rozdíly teda v TV přijímačích jsou a v DVB-T to také bylo, ale ne tolik markantní. Pokud jdu někam něco opravit bude asi se nutné ptát co že to mají doma za TV, aby se člověk na problémy připravil. |
Pájík
![]() |
|
@PájíkPřesně o takových problémech s echem jak popisuješ už jsem několikrát četl různě po diskuzích (LG, Samsung, hl. novější...). |
lance
![]() |
|
@Pájík, @lanceJo jo SFN a k.26 to je něco a čím dál lepší![]() Už se o tom psalo vícekrát např: https://www.parabola.cz/forum/reply-930008/ https://www.parabola.cz/forum/topic-96695/1/ No ještě to bude zajímavé ![]() Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?https://www.parabola.cz/forum/topic-97783/Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)
|
Delta1
![]() |
|
RE: Měřidélko pro Echo?No, jak jsem psal výše o problému s LG: v prodloužené záruce si telku stáhli do Českého servisu v Praze (i když ani na jejich stránkách neuvádějí, že servisují LG), přehráli sw a vrátili zpět. Pojišťovně vyúčtovali 1800,-Kč![]() Po zapojení problém opět stejný. Mám parametry: K24 = 60,3dBuV/31,2dB/preber 6,7*10-3, K26=72,5dBuV/30dB/4*10-3 , K31=69,5dBuV/31dB/1,8*10-3 Nejhorší je,že stařečci sledují hlavně programy ČT ,oba Šlágry a Primu, čili K26+K31 a na to, zda K24 je v pořádku se vlastně vůbec nepřijde. Nevím, jestli se dohadovat s cypama v servisu, nebo to řešit vlastními silami. Já si s tím ve finále poradím, ale NENÍ TO ŘEŠENÍ ![]() ![]() ![]() |
decmen
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31 | |
![]() |
|
![]() |