Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Měřidélko pro Echo?

Ahoj všem. Nějaké jednoduché měřidlo třeba jen pro Echa na trhu existuje?.. probíral se tu Planar IT-15T2 DVB-T/T2, ale je již dosti staršího výrobního data a nevím zda má někdo zkušenost jestli na tuto jedinou funkci co potřebuji funguje aspoň trochu. Nebo něco podobného?..jde mi jen o Echo..V Brdské vrchovině je to nutné při měření. ..samozřejmě Rover aj.. jsou, ale potřebuji Vadasku na Echo ne Mercedes. Díky za tip..

Pájík
Registrace: 1/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31
Odpověď v diskusním vlákně

@Pájík

Planar má tuším Saxon jako"vadasku".
Na zkušenosti se ho zeptej.
Testuje a porovnává různé přístroje
;)

Hezké dny, nerušený a funkční příjem bez výpadků :-)

Delta1
Registrace: 6/2007

@Pájík

Nejlevnější řešení vyjma toho ruského Planaru se jmenuje televes h30 flex, Nedávno jsem to, shodou okolností řešil, řešil.

zgemma h7s, t-90 rozsah 39E-1W, fix paraboly 46E, 5W, 36E

gunter
Registrace: 2/2010
Galerie: gunter

@Pájík

Mám onoho Planara už asi třetí rok, za mě za ten peníz plná spokojenost,jen na něj potřebuju brýle, ale to je vlastnost má a ne toho přístroje.

decmen
Registrace: 2/2008

RE: Měřidélko pro Echo?

Planar IT15T2 ve spojení se SW ITTools má lepší impulsní odezvu, než jakýkoliv Rover, Promax a podobné přístroje do 150tisic. Výjimku tvoří nový Televes Mosaiq6.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Pajík echoanalýza Planar IT15T2 a volný SW ITTools

https://www.parabola.cz/album/foto-1418/
https://www.parabola.cz/album/foto-1419/
https://www.parabola.cz/album/foto-1420/
https://www.parabola.cz/album/foto-1421/

Ahoj,

přikládám několik fotek dokreslujících vlastnosti echoanalýzy na tomto levném měřícím přístroji z Čeljabinsku.
První dvě fotky jsou z displeje měřidla samotného, první je se základním zoomem a její obnovení je do dvou vteřin, druhá je se zoomem 4x, její obnovení je delší, cca 8 vteřin, ale naprosto čitelně na ní vidíš parametry odrazu i 3km za primárním. signálem.
Další dva snímky(jsou horší kvality), jsou ze SW ITTools, který je zdarma na stránkách výrobce a provozuje se na Windows s připojeným IT15T2. S touto dvojicí si hraju v dílně od roku 2014 a nic lepšího neznám a to ani v relaci do 100 tisíc, to myslím zcela vážně. V SW ITTools máš echoanalýzu ve dvou režimech, první základní má obnovení do dvou vteřin (SR) a druhý pod označením HR, je opravdu detailní a jeho obnovení je logicky delší, cca 20 vteřin, ale jeho přesnost je fantastická. Kam se hrabe jakýkoliv Rover, Promax,Sefram a podobné stroje. Zkusím ještě udělat leší snímek toho HR režimu a upnu ho sem.
sekce Album: Pajík Echoanalýza + SW ITTools HRsekce Album: Pajík Echoanalýza + SW ITTools SRsekce Album: Pajik - echoanalyza Planar IT15T2sekce Album: Pajik - echoanalyza Planar IT15T2
Popis fotografií:
[1] Pajík Echoanalýza + SW ITTools HR
[2] Pajík Echoanalýza + SW ITTools SR
[3] Pajik - echoanalyza Planar IT15T2
[4] Pajik - echoanalyza Planar IT15T2

On Air!

Saxon

https://www.parabola.cz/album/foto-1422/
sekce Album: Pajík - graf echoanalýzy v HR režimu. Planar IT15T2 + ITTools
PS11 K26 Javořice-Votice SFN
Popis fotografií:
[1] Pajík - graf echoanalýzy v HR režimu. Planar IT15T2 + ITTools PS11 K26 Javořice-Votice SFN

On Air!

Saxon

Za nějakých 18 tisíc od překupníků je to bezkonkurenční zařízení.
Hřeje mě na srdci, že jsem tento měřák dostal v roce 2014 za nějakých 6000kč za recenzi do časopisu DVB SAT magazín. Malá bolístka, že mi časopis do dneška dluží nějakých 20000kč na honorářích...:))

On Air!

Saxon

Já ho na Heurece vidím za 15-16tis i s DPH... jsou tam nějaké varianty nebo záludnosti (když Ty mluvíš o 18 tis...) ?

lance
Registrace: 10/2008

Já jen zkusil hodit do Google a nějaký Mironet byl první za 18000, tak jsem ho pro jistotu uvedl jako překupníka a asi jsem se trefil...:))

On Air!

Saxon

RE: Měřidélko pro Echo

A proč, když ho má dovozce - Inter-sat normálně skladem za suprpreis ???

decmen

Intersat ho má za 17200 s daní pro koncového...

On Air!

Saxon

RE: Měřidélko pro Echo

Já vím, ale když se máš na koho obrátit.....

decmen

To bezpochyby...

On Air!

Saxon

Děkuji všem, asi půjdu do Planaru tedy.. problém speciálně s TV LG mně stále trápí a odbyté tunery u ostatních TV na sebe zřejmě nenechají čekat..

Pájík

To: Saxon, moc děkuji za inspiraci, ale budu mít asi problém s obsluhou a hlavně s vyhodnocením naměřených hodnot - abych je uměl správně interpretovat..Náhodou se zeptám úplně blbě a nestydím se teda za to - neorganizuješ nějaké aspoň malé školení této problematiky? Pokud se chci v oboru pohybovat musím mít lepší znalosti a praxi, ale kde je mám vzít? Jen se ptám, zkrátka hledám nějaké alespoň mini zaškolení abych to uměl dobře. Lepší se to naučit a umět dobře nebo je lépe se na to vykašlat..nechci být jen odhadce hodnot. děkuji..

Pájík

@Pájík

ak mám dobré info, školeia robieva Antech a Saxon to asi potvrdí..

noces
Registrace: 9/2010

@Pájík

Můžeš,prosím, nějak přiblížit problému s tunerem u LG ? Momentálně tu asi třetí týden řeším chyby v příjmu T2 na tv LG a asi budu hodně hnusnej na jeden smluvní servis v Praze - jedná se o prodlouženou záruku přes pojišťovnu.

decmen

@Saxon

Ty seš ale pěknej "prevít", asi přestanu číst Tvoje příspěvky :))) Chceš mě navnadit, abych si jako amatér ze zvědavosti pořídil takovou hračku :) Sice svoji místní příjmovou situaci znám (resp. odhadnu) i bez echoanalýzy, ale stejně by bylo fajn to vidět černé na bílém, třeba K26 bych tu byl schopen přijímat samostatně z 5 hl. vysílačů kdyby vysílal sólo... takže vidět, jak se mi to tu mele v SFN, ověřit si směrové vlastnosti antén atd... hmmm, já jsem to fakt neměl číst :)))

lance

Saxon dostal ovocie.

jopo166
Registrace: 1/2009

Aha.. a za co je na střídačce? :O (já jsem ho za "vytažení" mých 15tis. z mé kapsy za Planara... ještě nezažaloval :8) )

lance

To: Noces, na servisu nezáleží, poslední modely LG mají problém s tunery. Zatím nevím přesně jaké typy to jsou, ale prostě LG má problém. Robustnost u nich chybí a zřejmě se šetří na tunerech. Speciálně jde o českou TV a zdejší kanál 26. Pokud se jen trochu projeví Pre-Echo prostě si s tím neporadí. Běžnou vadaskou s obvyklými parametry je vše úplně OK a jiné značky hrajou úplně v pohodě. Příklad měsíc starý: Kamarád koupil LG a na K26 pořád problém..asi po 2 min. naskočil na bargrafu TV signál naplno a podařilo se i naladit, ale nehraje. TV mu vyměnili za tu samou v domnění že je vadná a znovu ten samý jev. Udělal v krámu Boro a vyměnil za Samsung a ten hraje jen to spustil. Nutno podotknout, že jsem ale viděl i s tou samou chybou i Samsung. Rozdíly teda v TV přijímačích jsou a v DVB-T to také bylo, ale ne tolik markantní. Pokud jdu někam něco opravit bude asi se nutné ptát co že to mají doma za TV, aby se člověk na problémy připravil.

Pájík

@Pájík

Přesně o takových problémech s echem jak popisuješ už jsem několikrát četl různě po diskuzích (LG, Samsung, hl. novější...).

lance

@Pájík, @lance

Jo jo SFN a k.26 to je něco a čím dál lepší :((
Už se o tom psalo vícekrát např:
https://www.parabola.cz/forum/reply-930008/
https://www.parabola.cz/forum/topic-96695/1/
No ještě to bude zajímavé ;)

Delta1

https://www.parabola.cz/forum/topic-97783/

Delta1

No, jak jsem psal výše o problému s LG: v prodloužené záruce si telku stáhli do Českého servisu v Praze (i když ani na jejich stránkách neuvádějí, že servisují LG), přehráli sw a vrátili zpět. Pojišťovně vyúčtovali 1800,-Kč ;P
Po zapojení problém opět stejný. Mám parametry: K24 = 60,3dBuV/31,2dB/preber 6,7*10-3, K26=72,5dBuV/30dB/4*10-3 , K31=69,5dBuV/31dB/1,8*10-3
Nejhorší je,že stařečci sledují hlavně programy ČT ,oba Šlágry a Primu, čili K26+K31 a na to, zda K24 je v pořádku se vlastně vůbec nepřijde.
Nevím, jestli se dohadovat s cypama v servisu, nebo to řešit vlastními silami. Já si s tím ve finále poradím, ale NENÍ TO ŘEŠENÍ :fuming: :fuming: :fuming:

decmen
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 31

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra