![]() |
|
60cm parabolaUPC na skylinkKdysi jsem tu parabolu měl a kupodivu to byla velice dobrá parabola. Seděla si hlavně s dodávaným philips lnb, ale dalo se to nahradit i něčím jiným, muselo se vybírat. Hlavní otázka zní, bude postačovat za dnešních podmínek na skylink? Má to někdo takto v praxi? Děkuji za reakce...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
Mohu porovnat s T 55Počet hodin výpadků za rok je minimální, pouze přívalové deště přeruší příjem, normální déšť nikoliv.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
60cm parabolaUPC na skylinkMinulý týden jsem dělal něco podobného. Do bufetu, kde mají otevřeno jen když je hezky a neprší, chtěli satelit. Daroval jsem jim parabolku s nějakým logem CS, na šířku 58cm, na výšku asi 60 (to jsem neměřil), k tomu lnb Strong 0,3dB. Na třech tp jsem z toho při zatažené obloze dostal 11dB, na příjem základního balíčku za požadovaných podmínek to stačí. Šlo hlavně o to, aby mohli při pivě čumět na hokej,je to bez zastřešení, takže opravdu jen za dobrého počasí. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: 60cm parabolaUPC na skylinkDnes jdu na CB náměstí delat instalaci na večerní projekci hokeje a beru 85cm, protože počasí je jaké je. A jako zálohu na případný déšť ještě pozemák z Kletě. Jinak ta Philipska od UPC byla opravdu dobrá, ale jak psáno výše, fyziku neojebes...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: 60cm parabolaUPC na skylinkKupodivu chodí dobře i 45cm Technisat, a jako nouzové řešení je skvělá. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
RE: 60cm parabolaUPC na skylinkMějte na mysli i to, kde je ta instalace...i v republice: čím více na západ, tím horší to asi bude.Na stabilní příjem všech transpondérů Skylinku na celém území ČR je i dobrá 60cm parabola málo. Jako řešení pro slunečný bufet pro příjem ČT je to funkční. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@konasTo máš pravdu, 45cm Das Original má i zdejší kolega Jousi a hraje mu to. |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
RE: 60cm parabolaUPC na skylinktaky mám na chalupě 45cm Technisat bez problemu |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
RE: 60cm parabolaUPC na skylinkMěl jsem 60tku děrovanou Amstrad a šlapala bez problémů,na skylink stačí. |
dulin
Registrace: 1/2013 Příspěvků: 1 088 |
![]() |
|
@konasTaky mám 45 technisat ve 4 patře,v domění ,že mi půjde monoblok 4,3°vyměnil za techsat 45 x 60 a honem se vrátil k 45,protože ten mono block to nepobralo.Mám v ní twin lnb a obě tv poberou komplet celý sat i s holanďanama.Akorát ze začátku mi vadily komunikační věže naproti v 12 patře,tak jsem ji posunul o 7 metrů vodorovně a vše OK.Ale než jsem na to přišel![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
RE: 60cm parabolaUPC na skylinkSrávná "pětašedesátka", šlape jak maxypsék Fýk.Např Visiosat 65,má bezmála blízké naměřené parametry,jak splantané no name DYGY TV (made in Romania).FYZYKA sa nědá samozrejme ojebať ,ani vo zvuku, (bedýnkou s reprákom 5 cm) ,ani vo volikosti paraboly...Takže kvalitní 85, je naprosto ideální - čestná,sportovní i stavovská. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@tukanJe to až neuveriteľné, ale už niekoľko rokov mám u jedného klienta na jednej 60 cm parabole multifokus 23,5 + 19,2. |
emo53
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 492 |
![]() |
|
RE: 60cm parabolaUPC na skylinkDiky všem za reakce...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
@korkoranMonoblok bys musel mít asi originál Technisat. Tahle 45 má svoje specifika. Nejlépe je použít IBU s dlouhým krkem, tam se pak axiálním posunem dají naladit lepší hodnoty než na krátkém, téměř fix krku. |
konas
![]() |
|
RE: 60cm parabolaUPC na skylinkTo IBU samozřejmě ne monoblok. Já mám na 45 twin a ten druhý výstup používám na balkoně pro doladění, když si půjčím jednou za rok profi měřák. |
konas
![]() |
|
60cm parabolaUPC na skylinkMám původní UPC 60cm parabolu s origo konvertorem na skylink a vše chodí bez problémů (okolí Prahy). Mohu doporučit. |
janzroky
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 27 |
![]() |
|
@konasA co na té 45 jednou ročně dolaďuješ? To se vám tam naklání panelák na plovoucím podloží?![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 380 |
![]() |
|
RE: 60cm parabolaUPC na skylinkJá mám na cesty poctivou 60 plechovku s MF 13-28 a hraje vše vč. Supertenisu (3st twin MB 23+19 + úzké LNB na 13 a 28), když přijedu někde do kempu tak prvně prosekávám stromy na jih a hledám místo pro trojnožku, kradu cihly a lámu skály na její zatížení.... děcka se za mě stydí... no prostě úchyl..![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 380 |
![]() |
|
@lancePekne, ale mas pravdu, parabola je dolezitejsia ako stan, bez nej sa zit neda :)Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
![]() |