Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Dotaz začátečníka

UHD televize a satelitní příjem UHD programů

Omlouvám se za asi primitivní dotaz, ale chci mít jistotu. Zatím mám FullHD televizi, u ní satelitní přijímač Vantage, venku parabolu 80cm se 4 vnějšími jednotkami (4 družice), sloučeno společně s venkovní pozemní anténou do jednoho kabelu, přivedeneo do baráku a opět rozděleno. A teď ten dotaz:

Když koupím novou UHD televizi se satelitní tunerem, tak logicky už nebudu potřebovat ten svůj domácí satelitní přijímač Vantage, kabel stčím rovnou do televize. Ale půjdou mi rovnou FTA UHD satelitní programy, nebo musím měnit i ty 4 vnější jednotky u paraboly?

boban1108
Registrace: 6/2010
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55
Odpověď v diskusním vlákně

RE: UHD televize a satelitní příjem UHD progra...

půjdou konvertory měnit nemusíš

dnurg
Registrace: 12/2016

spíš by mi zajímalo jaký programy v uhd chceš chytat s 80?? když všechny zajímavý v dosahu jsou kódovaný.

Jiskraprah
Registrace: 2/2019

Pro začátek a vyzkoušení třeba jen Dema.

boban1108

jeden čtenář psal že něco občas vysílá volně i rai 4k ale nevím co a kdy a rtl uhd asi taky

Jiskraprah

Strcis do tv kabel a naladíš a pujdou ti volne tv. na 80cm parabolu v pohode,tady mas odkaz na programy v UHD(4K) https://www.parabola.cz/prehledy/4ktv/

Sanca
Registrace: 1/2009

No volneho toho rozhodne moc neni. Co bych urcite dal jeste pred TV, tak 4k satelitni prijimac. Preci jen kvalita obrazu bude o necem jinem a dalsi sluzby...

Vu+ UNO 4KSE (1xDVB-S2X) HDD 750GB HITACHI; E2 OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/05; Vu+ DUO 4K (2xDVB-S2X) HDD 1TB/16MB WD 2.5" GM; OpenAtv-6.4 FW: z 2020/08/04; Panasonic SH-HT 855; Samsung UE55HU6900 a UE48HU6700; Pozice 1W+19,2E+23,5E+28,2E

JIKARU
Registrace: 9/2012

Díky za odpovědi a tipy na programy. S tím satelitním přijímačem - to ale znamená další krabice, další ovladač. To je ten kvalitativní rozdíl mezi extra přijímačem a televizním tunerem až tak velký?

boban1108

Ano..kvalitativny rozdiel je velky....hlavne ked si kupis VU+ UNO 4K SE a vyssie.

Gustoh
Registrace: 9/2016

Sama TV tolik srandy nenadělá. Kup si přijímač 4K a pak je na tobě jak si šikovný.....

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

Kvalitativní ani ne, ale ovládací. Třídění, hledání, filtrování, ladění... Najít v 5.000 programech na TV ten správný je pěkná pakárna.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@JIKARU

Proč by měla být kvalita obrazu o něčem jiném při "předřazení" UHD STB před UHD TV se sat.tunerem než používání jen sat.tuneru v UHD TV?
A co si představit pod "další služby"? Určitě něco, co využije každý, kdo chce jen přepínat a koukat.
Já jsem byl velký odpůrce sat.tuneru v TV. Když jsem kupoval novou TV (tedy už UHD), tak jsem měl jen starý HD TechniSat HD8-SX. Řekl jsem si, že tedy krátce budu používat tuner v TV, než si UHD sat.pbox pořídím. No a vida. UHD TV bez "další skříňky" používám skoro 2 roky a neměnil bych.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

@joscer

neber to osobne ale to bude asi tym ze to UHD v TV ti je doteraz na dve veci. ;)

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

@Warder

neber to osobně, ale vypadá to, že o tom, na co je mě UHD v TV, víš úplné KULOVÉ.

joscer

@joscer

neber si to osobne ale potvrdil si len moje domnienky. :)))

Nosce te ipsum.

Warder
Registrace: 10/2008

Kupovat extra přijímač jenom kvůli údajně lepšímu obrazu je pitomost, ten rozdíl sice může být, ale samozřejmě jak k lepšímu, tak k horšímu. Nikde není daný, že externí přijímač má obraz vždy lepší, než samotná TV. Něco jinýho jsou samozřejmě funkce externího přijímače, např. nahrávání na NAS apod., kde je to bez debat přínosem.

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

@Jiskraprah

RTL UHD rozhodně nevysílá volně. Musíš si zařídit dekódování SKY de.

kolenáč
Registrace: 4/2010

@PoldaS

Záleží na tom jaký sat. přijímač si pořídíš. Pokud si vybereš správně a nebudeš šetřit obraz bude rozhodně lepší.

kolenáč
Registrace: 4/2010

@boban1108

Také jsem měnil televizor na 4K- Samsung UE43MU6172. Má to menší spotřebu, ale vadí mi slabý jas. 4K filmy jsou tma ve 4K (zvláště ty nové). Možná větší uhlopříčky 4K televizoru jsou na tom lépe. Vadí mi také zvuk z placatých televizorů. Pro moji potřeby by stačil televizor (vlastně monitor) s kvalitními reproduktory, bez tunerů s větší množstvím vstupů, bez těch serepetiček. Takový televizor se asi nevyrábí, nebo je dokonce dražší než smart televizory.

TRNi
Registrace: 6/2018

@Warder

Neber to osobně, ale je zjevné, že tvé domněnky jsou naprosto k ničemu. Jen potvrzují to, že víš KULOVÝ.
Ale dost osobních vzkazů, nechci být kvůli tobě popotahován.

joscer

@kolenáč

Záleží na tom, jaký televizor se SAT tunerem si pořídíš. Pokud si vybereš správně a nebudeš šetřit, obraz bude rozhodně lepší :-)

Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.

PoldaS
Registrace: 1/2010

kolenač

presne tak R^

Dreambox DM 900 UHD 4K Triple tuner 1x DUAL DVB-S2X- 1x DVB-C/T2 - Dreambox DM 7020 HD - od legendárnej nemeckej firmy - Image OpenPLi & OpenATV - 6 x LNB Inverto Black Ultra - TV OLED LG 55B7V

Naaalim
Registrace: 3/2016

ten RAI 4K este vysiela ? :lookaround:

Zgemma H9S, Octagon SF8008, uClan Ustym 4K Pro

kratos
Registrace: 4/2008

TRT4k vysílá volně na turksatu,ale díval jsem se jen v době fotbalového MS v Rusku :))) Ale stálo to za to!

Kombi

Technisat UHD + Samsung s funkcí Pur Colour

je lepší než Full HD. Detailů v obraze je dostatek pro naprostou spokojenost.
Přijímač v Samsungu je těžkopádný. Hodí se max. pro 4 družice. Přepínání mezi pozemní a satelitní stanicí je složité.
V satelitním přijímači si udělám pořadí, jaké mne napadne a přepne to hned jedním stiskem ovládače.
Na obraze lze poznat rozdíl mezi HDMI s výstupem 2160p a 1080p, tedy u větších úhlopříček.
Dnešní 4k televize jsou technicky lepší než Full HD. Způsob zpracování obrazu je propracovanější.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006

@kratos

https://www.parabola.cz/zpravicky/30526/novy-serial-jmeno-ruze-na-rai1-a-rai-4k/

vysila akorat nevim kde na jake frekvenci

Jiskraprah
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 55

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra