![]() |
|
rozklované víčko LNBMimo jiné LNBčka mám jeden Invacom. Na rozdíl od ostatních má krytku z takového oranžového tenkého plastu a ten mně teď rozkloval nějaký pták a schoval si dovnitř kus nějakého tuku. Poznal jsem to podle úbytku signálu tak o 50%. Tuk jsem vyhodil a LNB provizorně překryl igelitem a zatáhl gumičkou. Má někdo tip/zkušenosti na trvanlivější řešení - lepší matroš na krytku? |
tekapo
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 067 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
RE: rozklované víčko LNBUrčite existuje lacné riešenie...jeho maličkosť ti za chvilku poradí nejaký vrchnák od kozmetiky jeho druhej manželky👤👤👤
|
fann
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 633 |
![]() |
|
@fannNebo mě napadá třeba víčko od jogurtu |
tekapo
![]() |
|
RE: rozklované víčko LNBJa som dávnejšie použil viečko zo sprayu. Sadlo ako uliate. |
Karner
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 045 |
![]() |
|
RE: rozklované víčko LNBJeště mě napadlo, má typ nebo tloušťka plastu vliv na útlum signálu? |
tekapo
![]() |
|
naleptam plastovy vrchnak z kremu /juvena, astrid, nivea a.i./ a mas pokoj...Nepozorujem ziadny podstatny utlm signalu. Z tejto fotky je jednoduche rozpoznat ktory vrchnak som lepil na LNB. V poho mi to maka aj v nepriaznivych prijmovych podmienkach...https://www.parabola.cz/album/foto-1355/ ![]() Popis fotografií: [1] LNB na E-85 Rakovinu diskusie nick suto..., nie sám ignorujem -_-
|
bohus31
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 8 673 Galerie: bohus31 |
![]() |
|
RE: rozklované víčko LNBPro otestovani jestli plast pohlcuje mikrovlny nebo ne ho staci dat na chvili do mikrovlnky (staci na 30sec). Pokud zustane studeny, je OK pro pouziti pred LNB.Praha | 1m Gib 55W-58E | TBS6925 & TBS5926 | Spektrak + wideband SDR
|
r00t
Registrace: 11/2014 Příspěvků: 183 |
![]() |
|
tekapoVidiš ako som písal aj obrazok jeho maličkosť pridal, kde je to viečko krásne vidieť :)24.02.2019, 16:24.45 👤👤👤
|
fann
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 633 |
![]() |
|
@r00tto by mě nenapadlo, otestuji |
tekapo
![]() |
|
a všem ostatnímdíky za tipy |
tekapo
![]() |
|
rozklované víčko LNBKdysi jsem tyto konvertory hojně používal pro jejich v té době výjimečné vlastnosti, které byly dosaženy mimo jiné i touto nízko útlumovou fólií. Po protržení fólie jsem použil na opravu slabou teflonovou fólii. Přilepení jsem prováděl opět spec. lepidlem na teflon. Po přeměření signálu a porovnání s nepoškozeným kusem nebyly zjevné žádné rozdíly. Při dnešních sériovkách LNB za pár korun by opravdu mělo stačit nějaké UV stabilní víčko. |
pepa12
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 212 |
![]() |
|
@tekapoZajímavé nápady, ale pokud se jedná o singl LNB, nevím, ale stojí tato námaha za to? Cena single LNB je dnes pod 100 Kč.![]() |
jiriks
Registrace: 12/2018 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
@jiriksO ceně to není. Nerad vyhazuji věci, které jsou funkční. A tato oprava by měla být podle všeho primitivní. |
tekapo
![]() |
|
@r00tZajímavý nápad. Těch 2,45GHz mikrovlnky je sice trochu jinde ale zato je to palba.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@tekapoKdybys byl z Prahy, tak tu jedno sundané víčko z Inverta mám. |
konas
![]() |
|
RE: rozklované víčko LNBI s tímto jsem laboroval. Záleželo hodně na síle plastu a jeho materiálu. Útlum byl měřitelný, takže jsem konvertory vyhodil. Jednalo se o LNB Edision Quad a druhé Twin , hm zapomněl jsem na značku. |
HiFiOK
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 3 951 |
![]() |
|
@tekapoVím, máš dobrý úmysl LNB zachránit, ale je to časovaná bomba. Pokud se v době, než jsi zjistil tuto "kosmetickou vadu" do konvertoru dostala vlhkost /voda/, je otázkou času než začnou fungovat elektrochemické reakce. Držím palce do jara, ale nevím, nevím!?!![]() |
jiriks
Registrace: 12/2018 Příspěvků: 129 |
![]() |
|
plexisklofunguje super |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: rozklované víčko LNBTest s mikrovlnkou je prima.(Většina plastů bude v pohodě, ale jsou takové, co ne, pámbu ví, co je to za příměs.) Nicméně: jak to uděláš vodotěsné? Jamile tam poleze voda (i ta vzdušná), tak to LNB velkou životnost mít nebude. Dočasné řešení do jara, snad. Ale pro trvalé použití potřebuješ vysušit dokonale a vodotěsně zalepit. Osobně si myslím, že LNB bez víčka už není funkční, a tedy vyhození není žádná marnotratnost. Bál bych se toho, že mi to LNB odejde zrovna uprostřed fotbalu/opery/zpráv, na které se budu koukat. Chleba padá namazanou stranou. Sundal bych to, nějak zavíčkoval a strčil do šuplíku pro různé pokusy a testy. Do deště a vlhkosti nové LNB za pár korun je určitě lepší. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@AntonínJedná se o Invacom, a ten není za pár šupů. Chápu snahu majitele ho zachránit. Invacomy mají dost tenkou průhlednou folii náchylnou na poškození. |
konas
![]() |
|
RE: rozklované víčko LNBJá bych to viděl na 0,3 - 0,5mm plexi - vyzkoušet v mikrovlnce.Invacom má, na horní třetině hrdla, přečnívající osazení, takže použít ploché tenké plexi a vodotěsně přilepit pod osazení. Na tyhle věci používám průhledný pružný Mamut Crystal. Nějaké návleky tam moc nepůjdou.Při čištění vnitřku - rádi se tam při poškození krytu usazují pavouci - používat tenčí elektrikářskou plastovou stahovací pásku. Nikdy ne šroubovák! O zářiče stačí hruběji brnknout, a je vymalováno. |
konas
![]() |
|
RE: rozklované víčko LNBInvacom je obyčejné lnb(akorát předražené) a stejné jako "tisíce" jiných lnb.Kdysi jsem si taky jedno v opojení koupil.Příjmové výsledky stejné i horší než starší poctivé lnb s vysokým šumovým číslem.Za pul roku oranžová krytka rozklovaná a ještě se s tím lepit a babrat.Letělo do popelnice. Když tady čtu rady jak to složitě zkoušet,opravovat,testovat,lepit atd...tak jsem trochu udivenej. Ještě když to není nadprůměrná věc za tisíce a nové lnb stojí jako 4 piva.. Prostě to nakopnout a vyhodit. Ale pokud má někdo čas,náladu a nervy to opravovat a testovat tak se omlouvám. |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 107 Galerie: pat |
![]() |
|
@patNo Invacomy měly pověst LNB které dobře zvládá slabší signály. Co je na tom pravdy nevím, ale měl jsem QTH-031 na čtyřech 2,4m parabolách v bývalém zaměstnání (je to už 6 let) a žádné problémy s nimi nebyly, až na propálené víčko na páté, 2,4m centrální otočné parabole. S pavouky a jejich kokony tam mají potíže dodnes.Samozřejmě tenhle model je už zastaralý, dneska se už používají moderní s optickým výstupem. |
konas
![]() |
|
Možná pomůžedobře utažený DUREX + elektrikářská páska.![]() Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
RE: rozklované víčko LNBStare dobre SNH-031 od Invacomu a prikladam malu inspiraciu na opravu.![]() www.youtube.com/watch?v=0LbSYvoiEkI Nosce te ipsum.
|
Warder
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 1 640 |
![]() |
|
@WarderDík za tip. Taky ho ještě mám na jedné parabole doma. |
konas
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 44 | |
![]() |
|
![]() |