Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Obraz televize Lg

Prosím,existují nějaké tabulky na nastavení televize Lg? Nebo jak to mám nastavit...

huck
Registrace: 3/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Obraz televize Lg

slepý nemôže nastavovať obraz ,keď nevidí do tabuliek .

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@huck

Já bych to nastavil podle svého vkusu !

zeze
Registrace: 5/2011

zeze

R^ R^ R^ R^ R^ R^ R^
správná volba já též bych to tak udělal

kanon
Registrace: 2/2007

Nech to tak,jak to je. Jen kdyztak zmen rezim. Ja treba menim sem tam Eco za Standardni.

MK25
Registrace: 9/2018

Monoskop, třeba.

HiFiOK
Registrace: 12/2006

@huck

Také existuje blu-ray disc HD Benchmark

hugo51
Registrace: 9/2009

@huck

Jaké chceš tabulky když neuvedeš anikonkrétní typ TV ???
Pokud jsi absolutně mimo a nestačí ti nastavit si obraz podle svého oka pomocí základní volby pro tebe nejvhodnějšího obrazového režimu + úpravou pár zákl. obraz. nastavení, resp. je to na tebe moc složité, tak pro inspiraci si vygůgluj nějaké detailní testy (review) tvého konkrétního typu TV a hledej jestli je tam uvedeno nějaké optimální nastavení podle testerů... a vyzkoušej. Navíc je věc značně individuální, někdo preferuje přeostřený přebarvený překontrastovaný "ohromující" obraz, někdo jiný (třeba já) obraz co nejpřirozenější - takže dva lidi se třeba vůbec neshodnou v optimálním nastavení ;)

lance
Registrace: 10/2008

Já bych nechal stadardní profil,stáhnul na minimum všechny"vylepšováky",nastavil podsvícení,gamu, jas,kontrast a barvy, opatrně s ostrostí, pak bych,s nosem na obrazovce, jenom lehce laboroval s těmi tzv, vylepšeními typu: vyhlazení mpeg, zostření detailů a podobně.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Tohle je pro laiky na palici, protoze bude neustale resit obraz. Za me standardni rezim, nebo kino rezim vecer, a ostatni nechat auto, jak to je.

MK25

@huck, existujú

kecy o slepcoch, štandardnom režime, monoskopoch a podobne si nevšímaj. Jediná pravda je, čo píše lance, že niekto má prepálený obraz aby ohúril susedov a krčmových kamarátov. Samozrejme to je na tebe. Pokiľa chceš seriozne nastavenie niečo ako THX tak otvor webstránku WWW.flatpanelshd.com
v záložke REVIEWS si nájdi svoj typ TV a v texte je vždy kapitola CALIBRATION. Tam nájdeš info o default nastavení a o kalibráciu ktorú robí flatpanels.
Urobil som hneď u nového TV LG v roku 2011 a maximálna spokojnosť.
ak chceš prepálený obraz stačí nastaviť režim "obchod" a máš ho.

Dagy2
Registrace: 11/2010

@MK25

To jen aby za dlouhých zimních večerů měl co vylepšovat. :)) Na jednom foru si uživatel stěžoval, že celé rodině, z nové TV slzejí oči. Pochopitelně měl všechno nadoraz,a jenom menší podsvícení mu zlepšilo zrak. Když se mu to nelíbí, ať se učí nebo si zvykne.

konas

Re: obraz

Hlasetelka ve studiu a její přirozený pleťový odstín. Většina lidí je citlivá na pleťovku a malý rozdíl je vidět.

valsora
Registrace: 10/2007

@konas

Lepsi je se do takových veci ani nepoustet, cloveka to muze otrávit :D

MK25

Jako uprimne

Kdybych mel neustale resit podsviceni, nebo kontrast atd., tak me asi jebne :D Ja to resim tak, ze to nechavam vse jak to nastavili, a vecer jenom menim standardni rezim na kino, ktery tak netaha oci.

MK25

Jsou televize které mají slušně nastavené některé obrazové režimy už z výroby a dají se přímo používat (např. THX režimy u Panasoniců, některé režimy u vyšších řad Sony a pod.), ale jsou televize, u kterých bych bez vlastní zcela zásadní úpravy obrazu blil. Problém je že většina obyčejných lidí si s lepším nastavením bez cizí pomoci neporadí a si "zvyknou" a konzumují ten naprostej hnus fialovej ;P
Z tohoto důvodu, pokud nějaká TV vyjde v testech jako dobře nastavená už z výroby, je to pro ni velká přidaná hodnota.

lance
Registrace: 10/2008

v elektrowordu

ti ti nakalibrujou za litr,no neber to

pierrepetr
Registrace: 5/2006

32" 100Hz 32PFL3517H Philipse jsem dělal 2 hodiny jen obraz, a zvuk se mi za 6 let nepovedlo nastavit. Jedu tedy na 2 Geniusky od počítače a mám ho na chalupě. Ale i u SONY 43XD8305 jsem musel trochu vlítnout do jásavé červené.

konas

@konas

taky zvuk u těchto chraptíků nenastavíš,jediná tv co má slušný zvuk je loewe

pierrepetr

@konas

Na mojom staršom LCD Philipse sa mi po každom vypnutí nastavia farby na minimum a po zapnutí ich musím znova nastavovať. Užívateľský režim ich nepodrží. V servisnom mode som nemohol odhaliť, ktorá položka je na to určená. Tak som ho dal do spálne ako náhradný tv. Ak vieš poradiť, čo s tým, budem rád.

Karner
Registrace: 3/2010

VSICHNI CTETE DULEZITE

Lidi, nedavejte si podsviceni na 100, dejte minimalne 95. 100 kazi oci. Uz jsem to zjistil.

MK25

MK25 . . .

a za teba tu kto píše .

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

@oneeeee

Pisu to za sebe sam. Podsvícení 100 nici oči. Je to stejne jak vysoky jas na telefonu

MK25

@MK25

neničí oči,ale kapsu,odcházejí ledky

pierrepetr

@MK25

A co mám dělat na OLED když tam žádné podsvícení 95 nemám? Podvedli mě! Poradíš? :sly:

brak232
Registrace: 10/2017

@brak232

hod na ni hadr

pierrepetr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra