Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

VideoRedo TV Suite V5

Prosím má někdo zkušenosti s programem Video redo Tvsuite V5? Jsem si ho právě zakoupil a chci převádět a vypalovat nahrávky na DVD Video ze satelitního příjmače co nahraji.Prosím je někde v nastavení nebo jak- prostě vystříhám reklamy atd- to je v pořádku pak zadám přidat na DVD a poté vygenerovat DVD proběhne převod, vypálí to na DVD to je v pořádku, pak to pustím ale obraz je o proti originálu dost jiný. Nejenom že se mě zdá neostrý, ale hlavně místama jako úplně takový jakoby kostičkový rozmazaný a pak zas zaostří a tak se to střídá v nepravidelných intervalech, podotýkám na originále nic takového není. Mělo by to i opravit chyby ten program ale místo toho je to ve výsledku ještě horší. Mám ho legálně koupený zaktivovaný klíč všechno, Prosím o radu kde mám chybu. Děkuji Radovan ;) ;)

Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925

kočička
Registrace: 11/2011
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53
Odpověď v diskusním vlákně

@kočička

na střih chodí super na snímek

pierrepetr
Registrace: 5/2006

pierrepetr

Však píšu střih funguje ale po překodování na formát DVD Video ten obraz není dobrý- tak někde je chyba :(( :((

Satelitní parabola Fuba 105cm, motor Strong. satelitní příjmače Amiko Alien 2 Triple+ Dreambox DM920 UHD, satelitní PC Karta TBS 5925

kočička

RE: VideoRedo TV Suite V5

DVD Video neumi HD. A VideoReDo ti udela pro prevod na DVD Video kompletni preformatovani. Koupil bych si HDD a vykaslal bych se v dnesni dobe na DVD...

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

Myslím si, že v dnešní době konvertovat nahrávky na DVD je zbytečné, když minimálně každá TV má USB vstup pro připojení datového nosiče. Navíc nyní se většinou vše už vysílá v AVC H.264 (případně v HEVC H.265) a změnou na DVD formát je použit pouze kodek MPEG2. A navíc, pokud je zdroj HD, tak dochází ke změně rozlišení na SD (720x576). Na MPEG2 je potřeba podstaně vyšší datový tok než třeba u H.264.

Ale budiž.

1) zvýšit bitrate snížením počtu nahrávaných minut
2) upravit nastavení výstupu DVD:
- režim kodéru: dvouprůchodový
- zrušení prokládání: vypnuto

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@kočička

však toto si riešil pred mesiacom na abfore :)))

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

v jednoduchosti ten prevod rozlíšenia nie je taký kvalitný, ako si očakával. a ďalšia slabina môže byť kvalita kódovania do MPEG2.

riešení je milion, ale v stručnosti je osvedčený postup používať na načiastkové úlohy programy, ktorých kvalita je osvedčená.

teda na strih je Videoredo skvelý, sám ho používam, ale ďalej už používam iné programy.

z ohľadom na kvalitu už by som žiadne prepočítavanie rozlíšenia už nerobil.

VU+: Zero, SoloSEV2, Uno4KSE, E-85 1W-28E, 110cm 27,5W, 115cm 36E

dbart
Registrace: 5/2006

Kup si HD dnes už sedá kopit 1TB za slušnou cenu a VideoRedo použí jen na vystřižení reklam dvd už jsem nepoužil několik let :))

doors1
Registrace: 8/2017

Video redo

SirMax
Ale budiž.

1) zvýšit bitrate snížením počtu nahrávaných minut
2) upravit nastavení výstupu DVD:

takže toto tam mám nastavit upravit parametry výstupu
rozlišení neměnit nebo 720x576?
bitrate 9.00 Mbps HQ ?
režim koderu dvouprůchodový?
zrušení prokládání - tam co mám nastavit?
max délka GOP ?
Tam je jakéhosi nastavení- přece to musí fungovat tak drahý software

pele1 Ano řešil, řeším to furt- jsem si bl..ec koupil Videroredo5 jsem měl 4 a myslel jsem si že to bude dobré však je to stejné, tak mám asi chyby v nastavení :(( :((

kočička

Chyby mas. Ale hlavne v tom, ze v dnesnej dobe z videa v h264 chces dvd video! Naco, preco?!!!!!

Kasr
Registrace: 8/2008

@kočička

Pokud to dáváš do formátu DVD-Video, tak nemáš možnost změnit rozlišení (jedině snad ještě zmenšit na 352x576). Pod tlačítkem "Upravit parametry výstupu" a záložkou "Volby videa" nastavit:

VideoReDo funguje dobře (za tu cenu). Asi nemáš představu o tom, co je to drahý software (rozhodně to ale není $95.99). A pokud bys zůstal u v4, tak by ti nešlo video AVC H.264.

Máš nějaký racionální důvod v dnešní době konvertovat nahrávky do DVD-Video ???

SirMax

Video Redo

Dobrá no, děkuju moc
tak nastavím bitrate na 9.00 HQ
Rozlišení
720x576 víc nejde to chápu :((
Režim koderu dvouprůchodový
Zrušení prokládání- vypnuto. Velikost nahrávky nemá náhodou vliv na kvalitu obrazu asi blbost že?

VideoReDo funguje dobře (za tu cenu). Asi nemáš představu o tom, co je to drahý software

- a je tedy nějaký lepší software na to převádění?

racionální důvod- známá to chce je zvyklá na DVD a já taky jsem zvyklý na DVD

A Vy ukládáte upravené filmy kde na HDD úložiště? To by musela mít nejméně 2TB HDD chce náhrávat seriál který má asi 200 dílů

:) :) ;) ;)

kočička

ale na tom DVD bude tá nahrávka vždy degradovaná

Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150

pele1
Registrace: 2/2008

@kočička

Skús Any Video Converter, neviem akú verziu mám aktuálne pretože nie som momentálne doma, ale dokáže nastavovať kvalitu zvuku či obrazu pri prevode do DVD-formátu a to samozrejme aj z HD-formátu.

Rozhodne ale, ako píše správne pele1, kvalita obrazu bude o niečo horšia.

Cage
Registrace: 11/2012

@kočička

Ved video aj mp4,ts, mkv s h264 mozes dat na placku, alebo placky.

Kasr

@Kasr

otázkou je, zda to DVD přehrávač přehraje

SirMax

@kočička

Samozřejmě, že nahrávky ukládám na HDD.

Pokud by každý díl byl v HD a měl 45 minut, tak s bitrate kolem 5 Mbit/s + něco pro audio stopu, mi to vychází na něco málo přes 300GB. Pro SD by stačilo 1,5Mbit/s, což by bylo asi 100GB. Vše v AVC H.264.

SirMax

@Cage

@ Cage Zas kupovat další software myslíš prosím že je lepší než VideoRedo TV Suite 5?

Ved video aj mp4,ts, mkv s h264 mozes dat na placku, alebo placky.- kasr a jak to mám zkusit?
To asi DVD přehrávaš nepřehraje :(((

kočička

@kočička

Dvd player v dnesnej dobe uz nepouzivam.
A placku dam do pc a prehram sietovo v tv.

Kasr

@kočička

Any Video Converter by měl být v základu freeware, což umožňuje minimálně vyzkoušení. Před lety mi na něm ale něco vadilo (už si nepamatuji co) a proto jsem se v té době rozhodl pro jiný SW.

Pokud bych si teď kupoval nějaký další, tak by rozhodně měl zvládat HEVC H.265 a mít podporu HW enkodéru na grafické kartě (nejlépe NVENC).

SirMax

@SirMax

A jaký by to teda z dovolením měl být za software?

kočička

@kočička

Ještě nemám odzkoušeno, a to už to mám v plánu přes půl roku.

SirMax

SirMax

Aha tak promiň jasně tě programů je tolik a stejně asi na DVD video nic pořádného ;) ;)

kočička

@kočička

nemyslím si, že je nutné ho kupovať. treba vyskúšať free verziu a potom nájsť spôsob ako si ho zohnať plne funkčný ;)

Cage
Registrace: 11/2012

@kočička

Zkoušel jsi to dvouprůchodové kódování? Mělo by to odstranit tu opakovanou pixelizaci obrazu. Pokud by jsi chtěl ostřejší výstup 720x576 z 1920x1080, tak zkus nejprve uložit video do souboru jako MPEG-2 a v "Nastavení profilu" zvol "Režim zpracování: Vynucené překódování", rozlišení 720x576, dva průchody, požadovaný bitrate a v pokročilých volbách (úplně dole) zvolit "Rezize Method: Lanczos". Z výsledného souboru/souborů pak vytvoř DVD.

SirMax

SirMax

Děkuju už to zkouším nastavil jsem dvouprůchodové kodování Bitrate 9.00 HQ ,výstup 720x576 ty nahrávky ani nejsou v HD které teď konvertuji akorát nevím kolik prosím to asi taky je dúležité na tu kvalitu? jich umístit na to jednovrstvé DVD- já jsem jich tam nacpal 11 nahrávek a jedna je kolem 40 minut
Bitrate na audio jsem nechal 64

prosím a co tam znamená ta možnost dvouvrstvé DVD tak to je jasné ale ta obecná složka (10GB max)?

kočička
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 53

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra