Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Jak fungoval ShowView?

Zdravim vsechny, trochu jsem zavzpominal a vzpomnel jsem si, jak vzdycky byval u kazdeho poradu v TV programu taky nekolikamistny ShowView kod. Muzu se zeptat, jak to vubec fungovalo? Melo to nekdy vubec nejake uplatneni? Ja mel vzdycky videa, ktere ShowView neumely.
Dekuji za vzpominani.

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009
Odpověď v diskusním vlákně

@bobo2

No fungovalo to tak že se ti nahrál a ukončil pořad přesně v dobu kdy začal,žačátek byl 20:00 bez SW se ti zaplo nahrávání a pořad fakticka začal 20:15 takže si tam měl 15 minut reklamy asi tak :mad:

Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD

jackino
Registrace: 1/2009
Galerie: jackino

Z wikipedie

"Pořad má kód ShowView 123456789 (ten se dá nalézt v TV programu), který se vloží do videorekordéru a ten pak již sám rozezná o jaký pořad se jedná, předpokládanou dobu jeho začátku a konce a daný pořad nahraje." To znamená, že se nejedná o přesný začátek a přesný konec záznamu pořadu na VCR, například je useknutý konec pořadu. Tento problém řešila funkce VPS.

sirda
Registrace: 11/2006

RE: Jak fungoval ShowView?

Na mém videu Panasonic NWHD-650, které mimochodem stále funguje, jsem tyto funkce hodně využíval.
Má to ShowView, VPS+PDC.
Když nastavený pořad začal pozdě, video stále čekalo, a nenahrávalo reklamy a upoutávky před pořadem. Signál, že pořad přichází, byl posílán už několik sekund předem, takže video mělo čas se "probudit", a nahrávání začalo i skončilo na vteřinu přesně.
Jen je škoda, že ne všechny televizní stanice tuto funkci podporovali.

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011

@bobo2

Já jsem ShowView nikdy nepoužíval, ale VPS na ČT programy furt. Ale zlatý přechod na HDD nejdřím 250 GB, nyní už 3TB :)

T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin

ivo2001
Registrace: 4/2006

Showviev sluzilo iba na zjednodusenie nahravania. Nemusel si vytukavat na DO den, kedy chces nahravat, cislo programu, zaciatok a koniec nahravania - stacilo do VCR natukat iba to ciselko.

black13
Registrace: 6/2006

Jak říká black13. Jednalo se pouze o zjednodušené zadávání požadavku pro nahrávání na DO. R^

Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al

Badis2
Registrace: 4/2015

Jak fungoval ShowView?

Na podobným principu už fungovalo kolem roku 89 to jest téměř před 30 lety automatické natáčení na družice . R^

satak
Registrace: 1/2006

@bobo2

ShowViev kód byl pouze "zjednodušené programování" videorekordéru.To znamená,že byli časopisy,ve kterých byl Tv program.Tam bali programy a pořady,vedle kterých byl tento několika číselný kód.To ti ale pouze urychlilo naprogramování pořadu,abys prostě nemusel používat klasické programování (stanice,čas zahájení a čas ukončení pořadu).
Svého času bylo ale nejrychlejší a nejjednodušší programování tzv. Scanner programming. To jsem měl na svém Panasonic NV-HS 100 či tak nějak.To fungovalo na tom proncipu,že na dálkovém ovládání si měl tlačítko Scanner,to si zmáčkul a dole se rožla červená led se kterou si "sejmul"danoý čárkový kód u daného pořadu.Pak to píplo po té rekordér pípnul a měl si naprogramováno.Pochopitelně měl i VPS -PDS coš šlapalo pouze u ČT a to znamenalo,že pořad se se ti začal nahrávat,až se skutečně spustil.Třeba pokud měl 15 min zpoždění,rekordér čekal,až začne pořad a pak se spustilo samotné nahrávání... :)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

*****ShowViev

kód byla číselná kombinace a ta se zadávala též přes DO...
Málem jsem zaomněl - pardon :laughing:
Měl jsem to v r.1995... :lookaround:

jamess96

Zlatá éra VHSek!! Jj ten skener jsem měl také.K přístroji byly dodávané takové tvrdé desky a na těch byl natisklý čárový kód s datumy asi do roku 2020! Přejelo se po tom tím skenerm a píp!To se to panečku programovalo! :8)

Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al

Badis2
Registrace: 4/2015

to all

Tyyjo! Zda se, ze jsem o hodne prisel. Ja jsem totiz rocnik 98 a nahraval jsem si jako decko nekolik serialu, ale "decko" jsem byl cca od roku 2006, kdy jsem pochopil jak u nas video funguje a mohl si sam doma nahravat z TV. Ale ze se u nas vystridalo videi... :))) A ani jedno prave neumelo ShowView nebo (jak pisete) jine "urychlovace/hlidace". Pak v roce 2012 nastal ten prulomovy den, kdy jsem si koupil satelit s PVR a uz to jelo... :)))

Zdravím Vás!

bobo2
Registrace: 8/2009

@bobo2

že si mladý není na škodu-budˇ rád chlape-aspoň nás staré vlky přežiješ :laughing: :laughing: :laughing:
Ale vše bylo ůplně někde jinde,než v současnosti. Když si chtěl poslouchat např. Depeche Mode,tak si nemohl jít na žádný internet a jednoduše si to stáhnout.Tehdá existovali Video a CD půjčovny a tam to ylo k mání... :))) :)))

jamess96

@Badis2

jj,máš ůplnou pravdu!!!
R^
Nostalgie!!! :crying: :crying: :crying:

jamess96

to střihání

reklam bylo super,jenže tam,kde byly reklamy uvnitř filmu,nova a spol.tam to nevysílali,takže k ničemu

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

jak jsem psal,bylo to bohužel jen u veřejnoprávní tv (ČT),kde se ve filmech reklamy nevysílali.Ale naopak to bylo dobré i tam,když se třebas protáhl nějaký sportovní "live" přenos-hokej nebo i tenis.To se nahrávání "protáhlo" přímo i s přenosem a na konci se to fakt v přesnou donu,kdy přenos skončil i vyplo!!! .... To fungovalo mooooc dobře (VPS)..

jamess96

@jamess96

no největší význam to mělo uvnitř filmu,jenže čt uvnitř neměla a nova to zas nepodporovala

pierrepetr

tenkrát šesti hlavý Panasonic jsem si kupoval na Homecredit R^ ,,, jé to byla láska na dlouho

1+13+19+23+28

keff
Registrace: 6/2010

@keff

650tka 22.500kč 1996

pierrepetr

@pierrepetr

Tak já ho měl levnější..21.990kč. Dodnes nechápu, kde jsem na to vzal...ale jak jsem psal, stále maká. A moje VHS kazety v počtu asi 350ks jsou taky stále k dispozici. Občas si s nostalgie pustím hudbu z německé Viva1 a Viva2.

0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel

palermo67
Registrace: 8/2011

@palermo67

já už ho pár let nemám,u nás běželo nonstop,celej den krtek pro dceru a večer já nahrával,odešly hlavy,chtěli za nové 6500kč,tak nic

pierrepetr

@jamess96

Ta VPS nešlapala jen u ČT, ale perfektně také u Němců. Jednou jsem nahrával hokej mistrovství světa přes VPS, na přestávku mezi třetinami to vypnulo (dávalo to pauzu), na začátku další třetiny to mělo zapnout, ale bohužel - ono s tím někdo nepočítal, že to na té pauze stojí jenom asi 5 minut, potom se vypne a už se VPS nespustí, asi ochrana pásku. Kdyby to na té pauze vydrželo celou přestávku, tak by to fungovalo dobře.

sateliťák
Registrace: 2/2006

@sateliťák

bejvaly kratší reklamy

pierrepetr

@sateliťák

jasan! Jenže já jsem neměl možnost nahrávat z němců. Jedno je jasné,že ta doba je ale jistě pryč.Pásky a vhs rekordéry,ale byla to paráda!!! ;)

jamess96

VPS - vysílání

by asi fungovala i u reklam, takže by pořady nebo filmy byly nahrané bez reklam a to se právě nelíbilo těm stanicím, jako Nova apod., a proto se vysílání VPS bránily. I když by jim to mělo být jedno, reklama jela a jestli se na to někdo dívá, nebo ne je fuk. Po té technické stránce, by ale to video muselo být nastavené v režimu "PAUZE" alespoň na těch 10 minut a více.

sateliťák
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra