![]() |
|
Jak fungoval ShowView?Zdravim vsechny, trochu jsem zavzpominal a vzpomnel jsem si, jak vzdycky byval u kazdeho poradu v TV programu taky nekolikamistny ShowView kod. Muzu se zeptat, jak to vubec fungovalo? Melo to nekdy vubec nejake uplatneni? Ja mel vzdycky videa, ktere ShowView neumely.Dekuji za vzpominani. Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
@bobo2No fungovalo to tak že se ti nahrál a ukončil pořad přesně v dobu kdy začal,žačátek byl 20:00 bez SW se ti zaplo nahrávání a pořad fakticka začal 20:15 takže si tam měl 15 minut reklamy asi tak![]() Skylink//1,9°+4,8°+13°+16°+19.2°+23,5°+28,2°+39°+42°+0,8°w//Octagon SX88/ Homatics Box HD
|
jackino
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 5 662 Galerie: jackino |
![]() |
|
Z wikipedie"Pořad má kód ShowView 123456789 (ten se dá nalézt v TV programu), který se vloží do videorekordéru a ten pak již sám rozezná o jaký pořad se jedná, předpokládanou dobu jeho začátku a konce a daný pořad nahraje." To znamená, že se nejedná o přesný začátek a přesný konec záznamu pořadu na VCR, například je useknutý konec pořadu. Tento problém řešila funkce VPS. |
sirda
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 2 933 |
![]() |
|
RE: Jak fungoval ShowView?Na mém videu Panasonic NWHD-650, které mimochodem stále funguje, jsem tyto funkce hodně využíval.Má to ShowView, VPS+PDC. Když nastavený pořad začal pozdě, video stále čekalo, a nenahrávalo reklamy a upoutávky před pořadem. Signál, že pořad přichází, byl posílán už několik sekund předem, takže video mělo čas se "probudit", a nahrávání začalo i skončilo na vteřinu přesně. Jen je škoda, že ne všechny televizní stanice tuto funkci podporovali. 0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 008 |
![]() |
|
@bobo2Já jsem ShowView nikdy nepoužíval, ale VPS na ČT programy furt. Ale zlatý přechod na HDD nejdřím 250 GB, nyní už 3TB :)T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 165 |
![]() |
|
RE: Jak fungoval ShowView?Showviev sluzilo iba na zjednodusenie nahravania. Nemusel si vytukavat na DO den, kedy chces nahravat, cislo programu, zaciatok a koniec nahravania - stacilo do VCR natukat iba to ciselko. |
black13
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 251 |
![]() |
|
RE: Jak fungoval ShowView?Jak říká black13. Jednalo se pouze o zjednodušené zadávání požadavku pro nahrávání na DO.![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 465 |
![]() |
|
Jak fungoval ShowView?Na podobným principu už fungovalo kolem roku 89 to jest téměř před 30 lety automatické natáčení na družice .![]() |
satak
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 400 |
![]() |
|
@bobo2ShowViev kód byl pouze "zjednodušené programování" videorekordéru.To znamená,že byli časopisy,ve kterých byl Tv program.Tam bali programy a pořady,vedle kterých byl tento několika číselný kód.To ti ale pouze urychlilo naprogramování pořadu,abys prostě nemusel používat klasické programování (stanice,čas zahájení a čas ukončení pořadu).Svého času bylo ale nejrychlejší a nejjednodušší programování tzv. Scanner programming. To jsem měl na svém Panasonic NV-HS 100 či tak nějak.To fungovalo na tom proncipu,že na dálkovém ovládání si měl tlačítko Scanner,to si zmáčkul a dole se rožla červená led se kterou si "sejmul"danoý čárkový kód u daného pořadu.Pak to píplo po té rekordér pípnul a měl si naprogramováno.Pochopitelně měl i VPS -PDS coš šlapalo pouze u ČT a to znamenalo,že pořad se se ti začal nahrávat,až se skutečně spustil.Třeba pokud měl 15 min zpoždění,rekordér čekal,až začne pořad a pak se spustilo samotné nahrávání... ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
*****ShowVievkód byla číselná kombinace a ta se zadávala též přes DO...Málem jsem zaomněl - pardon ![]() Měl jsem to v r.1995... ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
RE: Jak fungoval ShowView?Zlatá éra VHSek!! Jj ten skener jsem měl také.K přístroji byly dodávané takové tvrdé desky a na těch byl natisklý čárový kód s datumy asi do roku 2020! Přejelo se po tom tím skenerm a píp!To se to panečku programovalo!![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 465 |
![]() |
|
to allTyyjo! Zda se, ze jsem o hodne prisel. Ja jsem totiz rocnik 98 a nahraval jsem si jako decko nekolik serialu, ale "decko" jsem byl cca od roku 2006, kdy jsem pochopil jak u nas video funguje a mohl si sam doma nahravat z TV. Ale ze se u nas vystridalo videi...![]() ![]() Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
![]() |
|
@bobo2že si mladý není na škodu-budˇ rád chlape-aspoň nás staré vlky přežiješ![]() ![]() ![]() Ale vše bylo ůplně někde jinde,než v současnosti. Když si chtěl poslouchat např. Depeche Mode,tak si nemohl jít na žádný internet a jednoduše si to stáhnout.Tehdá existovali Video a CD půjčovny a tam to ylo k mání... ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@Badis2jj,máš ůplnou pravdu!!!![]() Nostalgie!!! ![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
to střiháníreklam bylo super,jenže tam,kde byly reklamy uvnitř filmu,nova a spol.tam to nevysílali,takže k ničemu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@pierrepetrjak jsem psal,bylo to bohužel jen u veřejnoprávní tv (ČT),kde se ve filmech reklamy nevysílali.Ale naopak to bylo dobré i tam,když se třebas protáhl nějaký sportovní "live" přenos-hokej nebo i tenis.To se nahrávání "protáhlo" přímo i s přenosem a na konci se to fakt v přesnou donu,kdy přenos skončil i vyplo!!! .... To fungovalo mooooc dobře (VPS).._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
@jamess96no největší význam to mělo uvnitř filmu,jenže čt uvnitř neměla a nova to zas nepodporovala |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Jak fungoval ShowView?tenkrát šesti hlavý Panasonic jsem si kupoval na Homecredit![]() 1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
@keff650tka 22.500kč 1996 |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrTak já ho měl levnější..21.990kč. Dodnes nechápu, kde jsem na to vzal...ale jak jsem psal, stále maká. A moje VHS kazety v počtu asi 350ks jsou taky stále k dispozici. Občas si s nostalgie pustím hudbu z německé Viva1 a Viva2.0,8WFreesat+5E+13E+19E+16E+23ESkylink+28E+42E + UPC Kabel
|
palermo67
Registrace: 8/2011 Příspěvků: 1 008 |
![]() |
|
@palermo67já už ho pár let nemám,u nás běželo nonstop,celej den krtek pro dceru a večer já nahrával,odešly hlavy,chtěli za nové 6500kč,tak nic |
pierrepetr
![]() |
|
@jamess96Ta VPS nešlapala jen u ČT, ale perfektně také u Němců. Jednou jsem nahrával hokej mistrovství světa přes VPS, na přestávku mezi třetinami to vypnulo (dávalo to pauzu), na začátku další třetiny to mělo zapnout, ale bohužel - ono s tím někdo nepočítal, že to na té pauze stojí jenom asi 5 minut, potom se vypne a už se VPS nespustí, asi ochrana pásku. Kdyby to na té pauze vydrželo celou přestávku, tak by to fungovalo dobře. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
@sateliťákbejvaly kratší reklamy |
pierrepetr
![]() |
|
@sateliťákjasan! Jenže já jsem neměl možnost nahrávat z němců. Jedno je jasné,že ta doba je ale jistě pryč.Pásky a vhs rekordéry,ale byla to paráda!!!![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
![]() |
|
VPS - vysíláníby asi fungovala i u reklam, takže by pořady nebo filmy byly nahrané bez reklam a to se právě nelíbilo těm stanicím, jako Nova apod., a proto se vysílání VPS bránily. I když by jim to mělo být jedno, reklama jela a jestli se na to někdo dívá, nebo ne je fuk. Po té technické stránce, by ale to video muselo být nastavené v režimu "PAUZE" alespoň na těch 10 minut a více. |
sateliťák
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 081 |
![]() |
|
![]() |