![]() |
|
Notebook samsungZdravím. Vieš že to je trochu mimo sat tému ale bol by som veľmi vďačný za rady.Neda sa mi spustiť ntb samsung. Keď ho zapnem svieti len logo SAMSUNG a pod tým napis DIAGNOSIC YOUR PC. Vôbec sa nedá spustiť.Dakujem za odpoveď. |
vlado5500
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 120 |
![]() |
|
@vlado5500Môžností je viac (napr. odchádzajúci HDD), veštecké gule sú rozbité. |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
RE: Notebook samsungf8 při startu nabízí možnosti?1+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
RE: Notebook samsungrestart dlouhým podržením tlačítka napájení, pak držet F81+13+19+23+28
|
keff
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 354 |
![]() |
|
@vlado5500bezplatná linka samšunt,jediná věc,která u značky samšunt funguje |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 323 |
![]() |
|
RE: Notebook samsungCo bych udělal jako první krok, tak bych vysunul baterku, chvilku to nechal bez baterie, a pak to znovu složil a spustil.(Tedy pokud neukáže nic výše uvedené spuštění setupu.) Pak druhý krok: odnést do opravny. Možností je mnoho a bez znalostí a zkušeností je spíše šance, že něco zničíš, než že najdeš závadu. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Notebook samsungKeď držím tlačidlo napájania nereaguje. Vypnem to jedine tvrdým restartom(odpojenie od elektriny).Keď to opätovne zapnem opakuje sa znovu to isté. |
vlado5500
![]() |
|
@vlado5500Na dialku ti asi nikto viac nepomôže. Notebook treba zdiagnostikovať a do sa na dialku nedá. |
Rasto1978
![]() |
|
ako sa davypnut NTB vypnutim od elektriny?ja mam NTB na to aby fungoval bez elektriny na baterky. |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
@Dagy2Dost notebooků se dá naopak spustit bez baterie. I to bych zkusil, i když to vypadá opravdu na poškozený HDD. Jestli má cd mechaniku, stáhnul bych nějaký linux( Mint, Ubuntu atd.) a zkusil bych nastartovat linux z CD a podíval se co to dělá. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 949 |
![]() |
|
@konasStačí mi pozrieť S.M.A.R.T. disku a hneď viem na čom som. A inštalovať nič netreba. Buď disk vybrať skontrolovať na inom PC, alebo sú také užitočné programy ako Hirens alebo DLCD, stačí nabootovať (a DVDrom nieje podmienkou ide to aj z USB) a otvoriť príslušný program... |
Rasto1978
![]() |
|
@Rasto1978Jasně, ale já jsem si zvykl na nouzový linux, mám tu Mint18 na externím disku, už jen proto abych neřešil přístupová práva z jiných disků když něco zhavaruje, a je potřeba přetáhnout soubory. To nabootování z nenainstalovaného linuxu jde samozřejmě i z USB, ale volil jsem myšlenkově přijatelnější cestu z CD. Ten Hirens už bude ale taky trochu fousatý.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 949 |
![]() |
|
RE: Notebook samsungTen noetbook nemá baterky?Že to odpojením od elektřiny? Nebo tím myslíš vyjmutí baterií? Řekl bych, že sám máš jenom malou šanci - víš toho asi moc málo na řešení. Odnes to do opravny. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Notebook samsungHirens používam na staršie počítače, na novšie používam DLCD. Sú aj iné možnosti, ide to samozrejme aj z mintu, ten sa dá spustiť aj bez inštalovania. |
Rasto1978
![]() |
|
RE: Notebook samsungTak nakoniec je chybný HDD. Vie niekto poradiť či sa z toho disku dajú ešte zachrániť fotky ktoré tam boli uložené? |
vlado5500
![]() |
|
RE: Notebook samsungVäčšinou dajú. Spraví ti to ten čo ti to opravuje. |
Rasto1978
![]() |
|
![]() |