Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Jiné placené TV

motor-sgh2100

kto mi poradi ako nastavim tento motor cez usals aby mi chodily všetky družice na abc som pozeral

jony44
Registrace: 1/2017
Odpověď v diskusním vlákně

RE: motor-sgh2100

No a právě v ABC to popsal velice srozumitelně už dávno legendární GESPA.

radek1
Registrace: 1/2006

ak mas motor spravne nastaveny na nulovy bod dopises svoju polohu a na kazdej druzici zapnes USALS tak ti motor sam otoci na pozadovanu poziciu

vili1
Registrace: 6/2008

Víc, jak důležitá je přesná kolmost stožáru a pevné uchycení!

Mirko.
Registrace: 4/2003

@Mirko.

Nemusí být zcela přesná. Pochopitelně lepší to je, ale udržet vrták aby neujel je problém. Částečně se to dá potom dohnat změnou nastavení azimutu. A dále najetím na krajní polohy východ-západ a vybrat střed tam potom zafixovat sklon.

sateliťák
Registrace: 2/2006

závěs, který kopíruje polohu družic, je v tomto motoru pevný. Aby to fungovalo správně, musí být stožár opravdu přesně svislý. Tu část elipsy, po které to jede, moc jinak korigovat nejde. Lze tu křivku přibližně proložit a pokud je parabola velikosti s rezervou, pak to možná fungovat bude, ale pochybuji, že to bude stačit pro slabší družice.

Antonín
Registrace: 8/2005

@sateliťák

Kolmý stožár je základ, s tím toho moc nenaděláš, technicky, jak toho dosáhnout, je mnoho řešení, o vrtáku to určitě není, ale někdy je to dost pracné, dále viz, co píše Antonín.

Mirko.

@jony44

Ja jsem to cele, motor a parabola, nastavil na zemi. Presne svisly stozar je nutnosti. Pak jsem to jenom uchytil na L drzak na zdi domu... Tem musel byt take presne svisly... Hodne zdaru. Jinak dobry motor i vichrice vydrzel. :8)

aslivins
Registrace: 3/2006

SPAM!!!

je to tady stále pořád a dokola. Tento nick si z vás dělá pr***

zde jsou jeho "příspěvky"
https://www.parabola.cz/forum/topic-92964/
https://www.parabola.cz/forum/topic-93696/
https://www.parabola.cz/forum/topic-93683/
https://www.parabola.cz/forum/topic-93593/
atd atd
Nejde o seriozního "přispěvovatele" ale je to pouhý SPAMista...
:bigeyes: :bigeyes:

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

@aslivins

Přesně tak se to má dělat.Já jsem před 10 lety instaloval držák se stavěcámi šrouby,talíř a motor odvezl ke kamarádovi,co má v garáži v ramu dveří foricht IA trubku,na té to nastavil a já pak doma jen vyhledal Hotbird fa stanici polsatu a koukal 8 let.Pak jsem uděla nerez pavouka na skoro rovnou plechovou střechu asi 10°,všechny nohy stavitelné,motor běhal rok a teď kvůli Failívingu se motor pobláznil a koukam do jara na 3 talíře na pevno Rv Rv :)

korkoran
Registrace: 10/2006

jamess96

Asi máš pravdu. já se v té historii nešťourám, ještě bych mohl zjistit, jak jsem starý...... :))

Mirko.

@Mirko.

A začít stárnout ještě rychleji :fuming:

korkoran
Registrace: 10/2006

@Mirko.

ono to někdy jinak nejde... A s tím stárnutím-nejsi sám,neboj... :lookaround: :lookaround:

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

RE:motor sgh 210

Když ti ABC nestačí tak zdej do googlu,Jak na montáž motoru Satforum. cz. Nebo satelity. ellano.sk. Doufám že se nedostanu za adresy mezí ovoce. Já rád pomáhám. Nejraději jsem pomohl kdysi dávno jedné paní, a to do jiného stavu.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik
Registrace: 10/2008

@jony44

u usals hledání nulového bodu můžeš přeskočit,nastavíš na jakékoliv družici,pro kterou máš výhled a velikost paraboly,kolmost je samozřejmostí,neméně tuhost,chápej tuhost,jako při jakékoliv poloze paraboly,kolmost je stále kolmost

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@digidik

i bez ABC??????????????

pierrepetr

RE: motor sgh 2100

@pierrepetr na co ty otazníky? Musím se přiznat že když jsem si poprvé přečetl tady ABC, tak jsem z toho taky nebyl hned inženýr.

Argus pingulux plus, parabola J 80, motor Optikum 380, pozice motoru 45.5E až 30.0 W, LNB Inverto.

digidik

@Mirko.

Ono strefuj se přesně na zdi paneláku, když si rád, že to tam vůbec vyvrtáš, je to samý kámen. Tak si musíš poradit trochu jinak. Něco jiného je, když k tomu pěkně můžeš.

sateliťák
Registrace: 2/2006

@sateliťák

větší díry do výložníku a excentrické vložky,je to řehole

pierrepetr

@digidik

já měl na mysli to umění jiného stavu

pierrepetr

@sateliťák

vona i kolmost zdi,nic moc

pierrepetr

@pierrepetr

No ta paní teď vedle chrápe.

digidik

jednoduše to lze i takto....nastavit na stb dejme tomu 13E motor se natočí a pak jen otáčením paroboly zachytit signál a nastavit i náklon podle teploměrů na maximum...kolmost sloupku je podmínka

chvalina2
Registrace: 3/2007

@sateliťák

To máš pravdu, ale v podstatě přesně nastavit motor , potažmo stožár, nebo jiné uchycení, je vždy velká "zábava"!

Mirko.

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra