Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Přenos z Bologne

Jelikož franck na RAI dneska to kašle, tak tedy: přenos Pucciniho opery Bohema z Teatro Comunale v Bologni - dnes ve 20,00 na 1W 11472V SR13310(oblíbený transponder MET). Zkoušky už běží, feed: service 2A

konas
Registrace: 12/2014
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27
Odpověď v diskusním vlákně

@konas

No nekaslu. Prenos vysila Rai 5, ale nebudu psat o necem co neni FTA.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck
Registrace: 8/2015

@franck

FTA to je samozřejmost na uvedeném feedu do kin v Ia kvalitě. Je to součástí nekolika přenosů z italských renomovaných scén. Admin nechť promine - https://pannonia-entertainment.cz/allopera/
Já Tě tedy, v těchto případech, rád zaskočím ať ta Itálie tady pořád žije. :))

konas

@konas

Kousl se mi motor a umřel,dnes bylo sucho,tak jsem se připojil na druhý talíř a frčím.Fanda nemá asi Thora.

korkoran
Registrace: 10/2006

@konas

Zaskoc, zaskoc :) R^

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@korkoran

Dobře jsi udělal, v sobotu 27.1. 18,45 jde z MET Verdiho Tosca v novém nastudování. Tedy už ne s tankerem Jamie Bartonovou, ale s pohlednou Kristinou Opolais. (Rusalka_2017)

konas

@konas

Tady mas depliant ke vsem operam z Italie. Je tam i seznam kin, ale Cesko tam bohuzel neni.

http://www.allopera.rai.it

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

Kdyby ses podíval na můj odkaz, tak je to úplně to samé pro česká kina. Tohle je italská akce pro celou Evropu.

konas

@franck

Tak to jsem hrubě podcenil!
Z letáku All´Opera 2017/18: Všech devět přenosů All?Opera budou v nadcházející sezóně sledovat diváci na pěti kontinentech, v 28 zemích a ve více než 800 sálech.Všechna představení budou přenášena v maximální možné kvalitě, snímat je bude minimálně 10 kamer ve 4K, a více než 50 mikrofonů.

konas

@konas

Mas pravdu, ted jsem na to mrknul. Pak nechapu, proc na strankach Rai je zminena pouze Anglie, Nemecko, Francie... La Traviata z Rima bude i ve 4K

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@konas

Takhle to bylo vzdycky. Na americkym kanale Rai World Premium patri tyto prenosy mezi Top Five nejsledovanejsi porady na americkych televizich... Rai odvadi velmi dobrou praci. Skoda, ze aspon jednou za rok neco takoveho neorganizuje CT, treba z narodniho divadla.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

No ČT dávala, sice se zpožděním, přenos z LaScaly, ovšem proti feedu do kin v otřesné kvalitě. I když feed byl jen HD, tak primární formát 4k kamer s HDR udělal z HD něco parádního. Což ovšem ČT totálně zahubila. Tady bylo markantně vidět, jak i super kvalitní materiál naše veřejnoprávní umí zahubit. Rv

konas

@konas

No ja spise myslim, kdyby CT udelala vlastni prenos treba z nejake premiery z narodniho v Praze.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

Koho by to kde zajímalo? Všichni naši nejlepší zpěváci už mají angažmá v evropských i světových operních scénách. Já to vidím podle sebe. Než bych dával horentní sumu za lístek do, v lepším případě průměrné, pražské opery, pustím a nahraju si raději feed ze světových scén v 5.1DD.

konas

já bych měl

rád opery,jenže jim nerozumím ani slovo,i když sou česky

pierrepetr
Registrace: 5/2006

@pierrepetr

Na slova se vykašli. Najdi si obsah opery, abys byl v obraze o co jde, a poslouchej muziku. Ono když Ti v árii hrdina bude pět minut, v podstatě stejnými slovy, opěvovat krásu své vyvolené, tam o nějaké porozumění textu moc nejde.

konas

@konas

No pockej, jak koho by to zajimalo? Tak ceske divaky by si to urcite naslo. Jde o ten kulturni zazitek.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

Zanech vší naděje. Do tohohle novácký ředitel ČT peníze vrážet nebude. Jen za Mathého to bylo poněkud jinak. Tady jde už o byznys. Dřív běžel pravidelný pořad záznamů z divadel. Myslím že se to jmenovalo Návštěva v divadle. Kde je tomu konec.A to se bavíme o činohře, kterou by spousta lidí ráda viděla.

konas

@pierrepetr

Ona jsou na to Libreta,hned je tomu rozumět R^ ;)

korkoran
Registrace: 10/2006

@korkoran

No, to je počteníčko. :)) Jen se v tom neztratit! Takhle jsem se jednou snažil sledovat Borise Godunova, a od té doby jsem to zavrhnul. Modesta Petroviče stejně zrovna moc nemusím.

konas

@korkoran

když lidi neuměj zpívat tak,aby jim lidi rozuměli,tak zpívat vůbec nemají

pierrepetr

@konas

No tak nemysli si, ze Rai z toho penize nema. Necha si zaplatit za kazdy prevzaty prenos a ne malo. Ale to je normalni ze. Kdyby CT odvysilala kvalitni prenos z opery nebo ND, tak by to hodne lidi potesilo.

Rai - Mediaset - TivùSat

franck

@franck

mě ne,radši duel kandidátů večer

pierrepetr

RE: Přenos z Bologne

Nějaký tip pro mladé nejen duchem by nebyl?

DVBT1
Registrace: 5/2012

RE: Přenos z Bologne

Vidím že Vás někdy budu muset pozvat do divadla :-)

Zemak
Registrace: 9/2016

Sobotní přenos z MET

Pánové, tak tohle je mazec:
Vedení muselo postupně nahradit všechny tři původní představitele hlavních pěveckých partů. A po první obměně dirigenta nakonec i proslulého Jamese Levineho. Dlouholetou oporu Met a emeritního hudebního ředitele obvinili v prosinci 2017 ze sexuálního obtěžování, Met s ním následně přerušila spolupráci a povolala Emmanuela Villauma, šéfdirigenta PKF - Pražské filharmonie.
Operní dům v inscenaci Davida McVicara vsadil na vycházející hvězdy soudobé světové scény - divu Floriu Toscu nezapomenutelně ztvární sopranistka Sonja Jončeva, jejího věrného milence a malíře Cavaradossiho tenorista Vittorio Grigolo. Pěvci nahradili ostřílené operní hvězdy Kristine Opolais a Jonase Kaufmanna, kteří z inscenace odstoupili z osobních důvodů.

konas
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra