![]() |
|
C-Music kvalitaZařazením tohoto programu do nabídky SL se dle mého názoru jedná bezesporu o přínos - a reakcí typu "pořad o ničem" apod. nechť se oponentní hudební ranaři zbytečně nevysilují, není určen pro ně.Je zde ale jedno ALE: tento pořad je (jinde) vysílán i v HD verzi a z hlediska toho, že je SL nabízí pouze ve třech variantách plac. balíků (Komplet, MultiHD a Flexi7), tedy převážně těch nejdražších, měl C-Music zařadit právě už v té HD verzi. Jednak si to už žádá doba a navíc právě tato jedinečná stanice je postavena vyloženě na "akustické a vizuální kráse". Zde si mohl i pan Glisník uvědomit, že Šlágr, Senzi a C-Music není jedna parketa. A určitě by bylo k tomu plusem i o stupeň lepší bitrate zvuku; když zvučí iConcerts ve 256 kilo (a v HD) proč degradovat prožitek z C-Music? Dnes má už čím dál více lidu stejně placky 55" (a výš) a k tomu se jim valej nové šrouby do hlavy o metrickejch závitech 4k (6k,8k...)takže za nemalý bakšiš abonentů by mělo být v 21. století už pravidlem, že každý nový programový přírůstek by měl být nabízen minimálně v HD. A námitka že je to vše jen o penězích je jen nahrávkou na smeč druhé straně - tedy té co živí ze svých kapes např. i SkyLink. |
KOTAZ
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 262 |
![]() |
|
RE: C-Music kvalitaPlně s Vámi souhlasím,C-music je určitě zajímavé spestření nabídky ale takhle to zabít SDTV kvalitou to už není ani pro zasmání to je k pláči. Navíc když to nešíří jen samotný Skylink,ale celá M7 ve svých platformách,tak se měli zamyslet co svým abonentům nabídnou. |
Paja
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 179 |
![]() |
|
RE: C-Music kvalitaJak jsem jiz psal M7 Group je srblik firma a to se odrazi i u Skylinku pokud se jedna o spolecne programy. Na vine muze byt také kapacita pro HD verzi na tom TP 12090/V. Třeba se to casem zmeni po prezkoumani sledovanosti u predplacenych baliku Multi HD a Komplet, ale moc tomu neverim. U Skylinku je nejvic popularni balik Multi a po nem Kombi z placenych baliku. Multi HD a Komplet ma málokdo. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
RE: C-Music kvalitaTeď se musíme bát že Stingray group nakoupí levnější kapacitu třeba na Hotbirdu nebo jinde na orbitu a zase nám Iconcert HD vypnou nebo přehodí zpět do SD.Třeba po roce či dvou.![]() |
Paja
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 179 |
![]() |
|
RE: C-Music kvalitaHYPERtak ja som asi ten malokdo ked mam Komplet :) GOSAT GS 7060, Skylink KOMPLET, parabola 80, monoblok.
|
Jupo
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 29 |
![]() |
|
RE: C-Music kvalitaAž na to že tady tato distribuce Iconcert HD jde na vrub přímo SES potažmo její dceříné společnosti...Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
C-Music kvalitaNo,hlavná vec,že odpojili 0D96! |
tomanet
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 72 |
![]() |
|
C - Music kvalitato: Kotaz - můžeš napsat, na které družici vysílá v HD kvalitě? Pokud vím tak vysílá krom Astry 23 E taky na 9E a 30 W. Všude ale v SD. Aspoň dle settingu dle Vhannibal. |
amba
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 70 |
![]() |
|
Ruská televizevysílána Hot Birdu na 12597 V program Pěrvyj Evropa. Je SD, ale kvalita obrazu je dost lepší, než u jiných ruských SD programů.Kvalita obrazu SD stanic se dá dosáhnout technickými prostředky do slušné úrovně, pokud se ovšem chce. CHCE SE TO V PŘÍPADĚ C-MUSIC??? Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 395 |
![]() |
|
@ambaV HD verzi je, viz web wikipedia, kde se uvádí prvotní vznik stanice, resp společnosti C-Music TV v roce 2007(v Anglii), když, následně cituji: ...a v roce 2013 uvedla na trh nový kanál s vysokým rozlišením C Music TV HD.Jsou tam dále uvedeny i vysílací oblasti a televizní sitě; takže verze v HD existuje a jistě je jen otázkou času její celoplošné rozšíření. V dnešní době by už vůbec mělo být vysílání v sd jen okrajovou starou bílou vránou. A ještě jeden poznatek - hodně stejných klipů běžících v současném C-Music mám nahraných (na HDD) z dob předchůdce C-Music, a to z Classic FM TV (před mnoha lety free na 9°E). Tehdy natočeno (a vysíláno) ještě samozřejmě ve formátu 4:3 a pochopitelně v sd, ale na první pohled v daleko lepší kvalitě s evidentně mnohem ostřejším obrazem! Takže patrně největší podíl "zprznění" starších klipů má na svědomí jejich úpravná vysílací konverze do 16:9, a (nejen) proto tak vyvstává aktuální důležitost přechodu na HD - to sice v tomto případě staré klipy stejně jen přepočte, ale o "chlup" jejich ostrost přeci jen zvýší. A jak píše i samorost, je pravdou, že někdy (a někde) lze docílit poměrně dobrého i relativně ostrého obrazu i v sd s průměrným bitrate, oproti vžité běžné teorii. |
KOTAZ
![]() |
|
@KOTAZZařazením tohoto programu do nabídky SL se dle mého názoru jedná bezesporu o přínos - a reakcí typu "proč není v HD" apod. nechť se oponenti zbytečně nevysilují, není určen pro měřiče toků, ale pro televizní diváky a posluchače.*******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
![]() |
|
@ja987Pokud ti v dnešní době nezáleží i na kvalitě vysílání, nezbývá než před tebou obdivně smeknout... |
KOTAZ
![]() |
|
@KOTAZC-Music je především o zvuku, klidně na obrazovce může být statický obrázek historického gramofonu s troubou a psem. Kvalitní poslech zvuku Ti TV nezaručí - zásadně poslouchám přes další zařízení.*******
|
ja987
![]() |
|
RE: C-Music kvalitaTak o kvalitě zvuku při současné distribuci se nedá vůbec hovořit. Od doby konce ADR.Vrchol technické kvality představovalo DSR. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
@ja987Tak konkrétně právě C-Music je i o obraze, proto má tato poněkud atypická hudební stanice řady příznivců.Co se týče tvého naukového zjištění, že "kvalitní poslech TV nezaručí", tak Ameriku jistý K.K. už před tebou objevil. I já pochopitelně protahuju zvuk od sat. přij. přes poměrně kvalitní "stolní" DAC do zesáku a beden, ale jak píše Saxon, z govna bič neupleteš. Ale i tak je znát přínos vyššího zvukového bitrate, některé hud. stanice jedou v 256k a např. talijánská Radionorba dokonce v 384k. @Saxon: přijímače pro ADR i DSR jsem měl (to byly časy), bohužel muziku jsem si z nich dlouho neužil. Teď je lahůdkou TIDAL, ale to už je mimo téma hudby zhora. |
KOTAZ
![]() |
|
@KOTAZPočet "káček" a Saxon mě nezajímá. Já poslouchám. A buď mi to uším ladí, nebo neladí. Když mi to uším neladí, sáhnu na ekvalizér a buď se to povede upravit, nebo nepovede. Když se to nepovede, tak přeladím jinam. Nikdo mě nenutí poslouchat, co se mi nelíbí a vo tom to je.*******
|
ja987
![]() |
|
RE: C-Music kvalitaJa987, s kvalitou zvuku souhlas, ale ja uznavam spis klasiku a to korekce Bas a Treble bez ekvalizeru a nejlepe na 0. plus minus 1 na petistupnove skale.![]() |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
@HYPERNaprostý souhlas, každému se líbí něco jiného. Já nejradši bas +3 Treble +2 z 10. Klasiku mám též rád - Novoroční koncert z Vídně je super zážitek.*******
|
ja987
![]() |
|
HyperKorekcemi bys měl většinou dorovnat nešvary poslechového prostoru. Pouzívám fyziologickou regulaci hlasitosti, což je zase dorovnaní nešvarů našich uší:)On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: C-Music kvalitaProjevující se tím více, čím nižší je úroveň hlasitosti..![]() Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: C-Music kvalitaTo sa dá aj počúvať ten C-music na kvalitnej zostave? To mi nehovorte![]() T90 - (42°e-1°w) Pár krámov na pozeranie, ale zaobídem sa aj bez nich
|
THXKO
Registrace: 3/2010 Příspěvků: 2 739 Galerie: THXKO |
![]() |
|
![]() |