![]() |
|
Domaci vyroba depolarizacni desticky (36E)https://s9.postimg.org/pxksz01sf/image.jpghttps://s9.postimg.org/k9ei86abj/image.png https://s9.postimg.org/lbooqnnz3/image.png https://s9.postimg.org/cgnug86xb/image.jpg Bez "desticky" mi muj tuner nejaky signal detekoval, ale k locknuti mel porad daleko. Muj Alien 2 se Sparkem pro jistotu neukazoval zadny signal. S destickou signal staci aspon na stabilni prijem 12226 L 27500. Vim, ze je to trochu extrem, ale signal to navysilo a to je nejdulezitejsi. Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
Máš to pěkně udělané,škoda, že jsi nenapsal průměr paraboly a místo +- bydliště...Ještě vyzkoušej NTV+ Tp/12207 R DVB-S2 8PSK SR 27500 FEC 3/4 Tenhle TP je celý pro HD a podle testování zde u Prahy HD nejsilnější. Pokud jsi k východu, měl by být stabilní. Já jedu na 180cm a originál kruhový konvertor ![]() ![]() (: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 807 |
![]() |
|
marco37Severni Morava, Gibertini 100cm (jenom), IBU Twin. Parabola je na motoru a desticku jsem uz sundal, jelikoz ostatni kanaly byly (logicky) bez signalu nebo mely hodne slaby signal. Chtel jsem si vyzkouset Tricolor jeste do te doby, co jede v EMU, coz se mi vyplnilo. Desticka je sundavaci, tak treba zase nekdy ju tam hodim.Ohledne toho TP. Ono zrovna moc transponderu mi nejelo. Jel stabilne ten 12226 L a nejaky signal ukazoval i 12111 L, ale na tomto TP uz neni zadny kanal, ktery by jel v EMU. Zdravím Vás!
|
bobo2
![]() |
|
RE: Domaci vyroba depolarizacni desticky (36E)spis bych rekl zatim mali efekt kdyztak se vklada do usti lnb ale nepocitej stim ze to bude jak oficialni circular nedavno sem to resil u karvine 36e a tam to jede jak z praku takovy zisk jak ja mam na 150gb ma na prime fokus jaky si nalezovy talir v lese asi 110-120 prime fokus na prasaka udelane nohy na stred s kruhovou objimkou a vlozeno do kruhove spojky lnb inverto circular a signal jak (nevhodné slovo) ......takovy jak ja na jihu moravy na 150 jedeto sem se i divil ale prace uspesna.... |
Dexerwave
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 567 |
![]() |
|
DexerwaveSamo, ze to zadny zazrak neni... Tenkrat jsem si vzal kus plastu a drzel ho kolmo u LNB, ruzne posouval a pozoroval merak. Signal se mi navysil, tak jsem si rekl, ze zkusim vyrobit neco, aby to drzelo pred LNB a pomohlo to. Uspesne se mi povedl locknout aspon jeden transponder a mohl aspon vyzkouset EMU a ted ctu, ze 1.2.2018 bude konec, tak jsem si na jeden den aspon uzil ten jeden transponder![]() Mam antenu stejne na motoru, takze jsem otestoval signal a druhy den desticku sundal z LNB. Byl to proste takovy hokus-pokus ![]() Zdravím Vás!
|
bobo2
![]() |
|
RE: Domaci vyroba depolarizacni desticky (36E)jojo v pohode schvalne sem to zkousel na 2 metrovce tez ale vyrobit to s creditek uspech tez ale ne vsechny tp jeli tez to byl test ...hihi |
Dexerwave
![]() |
|
Re=bobo2, děkuji zaupřesnění polohy příjmu.Ta destička se opravdu má vkládat do ústí konvertoru,jak píše "Dexerwave". Ale ten Tvůj způsob umístění destičky, jako provyzorium k testování na klasickém (V/H) konvertoru, se mi líbí. Pokud by se na tom ještě trochu zapracovalo, je to rychlý způsob pro sledování hlavně paketu NTV+ bez prohazování konvertorů za kruhový. To platí samozřejmě o bydlišti ...východně republiky. Share tohoto paketu je myslím bezproblémové a např.sportovní kanály tam jsou dovolím si říci luxusní. Kdo by to ladil, tak platí u sat přijímačů s V/H polarizací, že: H polarizace = L levetočivá V polarizace = R pravotočivá _____________________________ Ještě dodám, že v přijímači aby kanály seděly frekvenčně, přepíná se polarizace pro konvertor LNB: Z 9750Mhz - 10600Mhz (pro pozice V/H), Na 9750Mhz - 10750Mhz (pro pozicr L/P). Pokud se to nepřepne, skenované kanály se sice naskenují, ale s jinými (nelogickými) frekvencemi. To jen pro zajímavost... ![]() ![]() (: Nevím, jestli to tu už někdy někdo psal, ale moc děkuji všem, kteří svými schopnostmi umí udělat radost druhým, bez ohledu na ztrátu svého času :)
|
marco37
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 807 |
![]() |
|
@marco37asi som nepochopil Tvoju inštrukciu k prepínaniu polarizácie. Ak máš UNI LNB, alebo aj originál pre cirkul. polarizáciu, záleží na frekvencii Lo LNB. Ak je rovnaká ako u UNI žiadnu zmenu nie je potrebné robiť. Pridaním doštičky sa predsa nezmení frekvencia oscilátora LNB. Používam LNB s dorobenou doštičkou aj originál cir. LNB a to čo píšeš som nikdy nepotreboval robiť.![]() ![]() Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
@marco37; @bobo2Ako Peon, ani ja som poznámku o závislosti frekvencie od polarizácie v súčinnosti s hodnotou lokálneho oscilátora LNB, nepochopil. LO UNI LNB 9,75 GHz spracuje medzifrekvenciu na 950 - 1950 MHz a LO 10,6 GHz na medzifrekvenciu 1100 - 2150 MHz. Ide teda v podstate o dve pásma 10,700 - 11,700 GHz a 11,700 - 12,750 GHz, čím jeden LNB prepnutím hodnoty LO spracuje celé vysielané pásmo. Či ide o cirkulárnu alebo lineárnu polarizáciu, je jedno. Ale možno chceš povedať niečo iné a dovysvetľuješ to. Lebo je pravdou, že sa predávali LNB s rôznymi hodnotami LO (10,25... 10,5...11,3) a vtedy frekvencie nesedeli, to je fakt. Aby som povedal aj niečo k téme, musím uznať, že nápad bobo2 dať doštičku pred vlnovod je úplne originálny a nikdy by ma to takto robiť nenapadlo, ale práve o tom je takéto fórum, že tu ľudia skúšajú hocičo a takéto poznatky sú k nezaplateniu. Je mi jasné, že ide o test, o to väčšiu má pre mňa takýto pokus cenu![]() |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
![]() |
|
@medecal64takéto pokusy už dávno robili sateliťáci na ruských fórach s lepšími či horšími výsledkami. Ale oproti vloženej doštičke vo vlnovode sú to len chabé výsledky.Slovak DX satellite overwrite club.
|
Peon
Registrace: 8/2010 Příspěvků: 553 |
![]() |
|
@PeonJe mi to jasné, veď preto hovorím, že ma nikdy nenapadlo upravovať polarizáciu pred ohniskom (pred vstupom do ožarovača), lebo som predpokladal, že to nemá zmysel. Hlavne v Ku pásme, kde je priemer vstupu do LNB povedzme 2cm. Ale ako test sa mi to páči; ak nikto takéto veci robiť nebude, nikdy sa nič nedozvieme a neposunieme sa ďalej. V tom vidím pozitívum toho príspevku. |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
![]() |
|
to peonmam origo lnb circ 2kusi twin jeden GT-SAT GT-TCIR40 a druhy primo z blr gt GI 122 Circular TWIN LN media reknu to tak o proti invertu sigl cirkular jsou lepsi na zisku celkem o 15 procent na vsech tp 36e 56e ntv+ a trikolor paketu dale je zde moznost coz tady NIKDO s odborniku nezminil exelentnich LNB Invacom TWH-031С jeto circular mozno az do quad a dale optickeho Invacom Eurofibre Optical LNB Circular nutno podotknou ze u tech invacomu je jiny prah kmitoctu nez u obycejnych.Dale chci podotknou ze stou destickou sem si hral tez na invacomu tez na nasem inacomu 031 s ozarovacem na 2 metrovce ale bud jela jen jedna polarizace nebo druha on je jinak prispusoben proto volim pouze oficialni circular jelikoz vysledky sou nekde jinde zhotovil sem ji z kreditek do usti lnb a pokud se podivatte do usti universalu a circularu krom polarizacni desticky je rozdil v serazeni a natoceni snimacu ve vlnovodu u circularu sou na opak proto vidim i pri vlozeni desticky problem na zisku .....proto volim takovy lnb ktomu urcen ale za pokusi to stalo na trikoloru sem byl v plusu asi 13 db pri 2 metrovce na ktere celkove bylo 19 db ale ntv opacna nesla maximalne pri otoceni na druhou stranu dale sem se tim nezabyval byl to pouze test.....nebo mi to peon prosim objasni proc to tak je pokud se milím rad se poucim z mych chyb |
Dexerwave
![]() |
|
RE: Domaci vyroba depolarizacni desticky (36E)a jeste k tomu rozsahu pasma ma marco 37 tez pravdu viz vam poslu odkaz co rika invacom |
Dexerwave
![]() |
|
A toto plati pro vsechny circularni LNB INVACOM!!http://sat.com.ru/product/invacom-snh031c |
Dexerwave
![]() |
|
Prelozte si to hlavne to VNIMANE!!Poprvé v Rusku! Kruhový satelitní konvertor Ku-band Invacom. Má nízkou úroveň vlastního hluku, což je velmi důležité pro digitální příjem. Vyvinuto v Anglii. Speciálně pro Rusko a pouze pro společnost sat.com.ru existují konvertory kruhové polarizace! Naši inženýři nezávisle upravují měniče a přizpůsobují je našemu trhu.Ideální pro antény s F / D 0,6 Pozor prosím! V přijímači účastníka je nutné nastavit parametry: Frekvence LNB - 10600 MHz Tón 22 kHz - Zapnuto |
Dexerwave
![]() |
|
RE: Domaci vyroba depolarizacni desticky (36E)toto neni reklama jen upozorneni v nastaveni jinak Invacom pro krohuvku NEpujde!!! |
Dexerwave
![]() |
|
Invacom QPH-031 KU +KU CIR V JEDNOM LNBhttp://sat.com.ru/static/sputnikovye_konvertory/778.htmlKombinovaný satelitní konvertor Ku s ozářením pro ofsetové desky se dvěma nezávislými výstupy pro příjem v horní (rozsah) lineární polarizace a dva nezávislé výstupy pro příjem v kruhové polarizaci. Určeno pro ty, kteří současně chtějí přijímat kanály v kruhové a lineární polarizaci z jednoho satelitu. Frekvence místního oscilátoru je 11250 MHz pro kruhovou polarizaci a 10750 MHz pro lineární polaritu. Ideální pro příjem z pozice 36 E. Má nízkou úroveň vlastního hluku, což je velmi důležité pro digitální příjem. Vyvinuto v Anglii. |
Dexerwave
![]() |
|
@Dexerwaveten druhý odkaz![]() ![]() ![]() |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 730 |
![]() |
|
pročmi ten styl psaní a extrémní zájem o ruské satelity někoho připomíná? Jen si na ten nick nemůžu teď nějak vzpomenout...ani na to, jestli dostal nějaké vitamíny![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
@decmenTen ostal v rusku, alebo chodi iba na ruske satelitne fora. |
Kasr
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 4 559 |
![]() |
|
@decmenjezdí na motorce po krymu |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
jojoto je on![]() |
decmen
![]() |
|
@decmenmiluje putina i lenina |
pierrepetr
![]() |
|
RE: Domaci vyroba depolarizacni desticky (36E)![]() ![]() ![]() ![]() |
Dexerwave
![]() |
|
vlastně neměl jsem na mysli ještě někoho jiného, někde z jižní Moravy, měl v nicku 2čísla z roku narození. Kdysi mi pořád volal, zcela původně měl problémy najít ohnisko na SMW 150. Ale to už je dávno, min.2 roky. |
decmen
![]() |
|
@decmenkoukni do mailu,taky mě to zajímá |
pierrepetr
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33 | |
![]() |
|
![]() |