Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Nastavenie twin multibloku na Dreamboxe 800 HD SE

Ahojte,

dostal sa mi do ruky starsi DMBox 800 HD SE. Pripojil som ho na parabolu, kde mam twin multiblock 19,2E+23,5E. Nedari sa mi to vsak nastavit. Skusal som aj podla navodu zo starsieho clanku o twin monoblockoch na parabola.cz. Urcite je ako A 19,2 a ako B 23,5. Nastavenie mi nefunguje ani cez jednoduchy mod ani cezrozsireny. V rozsirenom som skusal nastavit aj toneburst na A pri 19,2 a B pri 23,5. DiseqC mam na 19,2 nastaveny na hodnotu AA a pri 23,5 na hodnotu AB. DiseqC mod v oboch pripadoch ako verzia 1.0. LNB na 19,5 ako LNB1 a na 23,5 ako LNB2. Ked som skusal skontrolova cez Vyhlaavanie satelitu, tak na zivych transponderoch 19,2 aj 23,5 mam vzdy SNR aj AGC 100perc resp. 99perc. BER mam v oboch pripadoch 0. Napriek tomu mi ani pri automatickom ani pri manualnom vyhladavani stanic nenajde jedinu sluzbu. Uz som na inkriminovany DM800 prekopcil settings z druheho Dreamu a aj tak nic.
Kabel je urcite dobry, lebo normalne mam tam pripojeny stary Opticum pre Skylink a aj 19,2 aj 23,5 ide v pohode pri nastavenom DiseqC ako 1/2 a 2/2.

Dakujem za kazdu uzitocnu radu, lebo uz sa s tym trapim od vcerajska s nulovym vysledkom. Zaroven prajem vsetky pozehnane a krasne Vianoce.

adman
Registrace: 1/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Nastavenie twin multibloku na Dreamboxe 80...

Este ddam, ze som nastavoval predtym podla tohto clanku: https://www.parabola.cz/clanky/3572/monoblok-duo-lnb-k-cemu-slouzi-a-jak-funguji-2/

adman

Je funkční tuner tohoto STB, tj.dává H/V napětí, generuje se Diseqc příkaz? Mělo by to najít při vypnutém Diseqc něco z 19.2E.
Ještě se dá vyzkoušet přes LOOP toho Opticum, naladit něco z 19.2E, to samé zkusit na DMB. Opticum by měl zajistit správný chod LNB a DMB by dostal signál pro ten samý TP jako podružný. DMB musí mít vypnuté jak Diseqc nak napájení, pokud ani toto nefunguje, bude asi vadný jeho tuner!

Warpik
Registrace: 9/2016

Když tam namontuješ obyčejný singl konvertor, co chytáš za družici ?
Nastav parabolu tak, abys pomocí single LNB chytal pozici 23,5°E.
Funkčnost přijímače bude ověřena.
Pak namontuj ,,multiblok,, následovně:
Při pohledu z poza paraboly směrem na družici uchyť pravý LNB (bude chytat 23,5°E).
Levý LNB bude ve vzduchu (bude chytat 19,2°E).
Tohle je základ.
Koukni se, co je napsáno na obale, návodu ,,multibloku,,. Pokud tam bude nakresleno opačné uchycení, tak ho ignoruj, ale mělo by tam být nakresleno, který LNB je A a který B, či nějak jinak označeno.
Já používám stařičký Open AAF na Dreamu 800SE.
Na parabole 72x78 měřeno rovně mám na Skylinku 23,5°E:
SNR:85-95%.
AGC je kolem 20 a BER 0, ale myslím že tyhle dvě hodnoty nemusíš řešit.
Pokud přijímač nemá signál, pulzuje mezi 13 a 18 Volty (vertikíálem a horizontálem) po nějaké době nepřítomnosti signálu odpojuje napájecí napětí úplně !!! a je nutné znovu přepnout na nějaký program.
Doporučuji rozchodit to na běžný přijímač a teprve potom se patlat s Dreamem. Je možné, že se toto neblahé chování přijímače dá nějak nastavit v menu a může si lišit náplň od náplňe.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

@Warpik

To mě taky napadlo ;)
Navíc v Dreamu musí být ten vestavěný tuner správně nainstalovaný, systém o něm musí vědět.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

vdaka za odpovede

skusil som aj so singlom, ale vyzera to vsetko na pokazeny tuner. Chlapi, vsetko dobre vam zelam, este raz stastne a pozehnane Vianoce. :))

adman

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra