![]() |
|
Nastavenie twin multibloku na Dreamboxe 800 HD SEAhojte,dostal sa mi do ruky starsi DMBox 800 HD SE. Pripojil som ho na parabolu, kde mam twin multiblock 19,2E+23,5E. Nedari sa mi to vsak nastavit. Skusal som aj podla navodu zo starsieho clanku o twin monoblockoch na parabola.cz. Urcite je ako A 19,2 a ako B 23,5. Nastavenie mi nefunguje ani cez jednoduchy mod ani cezrozsireny. V rozsirenom som skusal nastavit aj toneburst na A pri 19,2 a B pri 23,5. DiseqC mam na 19,2 nastaveny na hodnotu AA a pri 23,5 na hodnotu AB. DiseqC mod v oboch pripadoch ako verzia 1.0. LNB na 19,5 ako LNB1 a na 23,5 ako LNB2. Ked som skusal skontrolova cez Vyhlaavanie satelitu, tak na zivych transponderoch 19,2 aj 23,5 mam vzdy SNR aj AGC 100perc resp. 99perc. BER mam v oboch pripadoch 0. Napriek tomu mi ani pri automatickom ani pri manualnom vyhladavani stanic nenajde jedinu sluzbu. Uz som na inkriminovany DM800 prekopcil settings z druheho Dreamu a aj tak nic. Kabel je urcite dobry, lebo normalne mam tam pripojeny stary Opticum pre Skylink a aj 19,2 aj 23,5 ide v pohode pri nastavenom DiseqC ako 1/2 a 2/2. Dakujem za kazdu uzitocnu radu, lebo uz sa s tym trapim od vcerajska s nulovym vysledkom. Zaroven prajem vsetky pozehnane a krasne Vianoce. |
adman
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 140 |
![]() |
|
RE: Nastavenie twin multibloku na Dreamboxe 80...Este ddam, ze som nastavoval predtym podla tohto clanku: https://www.parabola.cz/clanky/3572/monoblok-duo-lnb-k-cemu-slouzi-a-jak-funguji-2/ |
adman
![]() |
|
RE: Nastavenie twin multibloku na Dreamboxe 80...Je funkční tuner tohoto STB, tj.dává H/V napětí, generuje se Diseqc příkaz? Mělo by to najít při vypnutém Diseqc něco z 19.2E.Ještě se dá vyzkoušet přes LOOP toho Opticum, naladit něco z 19.2E, to samé zkusit na DMB. Opticum by měl zajistit správný chod LNB a DMB by dostal signál pro ten samý TP jako podružný. DMB musí mít vypnuté jak Diseqc nak napájení, pokud ani toto nefunguje, bude asi vadný jeho tuner! |
Warpik
Registrace: 9/2016 Příspěvků: 830 |
![]() |
|
RE: Nastavenie twin multibloku na Dreamboxe 80...Když tam namontuješ obyčejný singl konvertor, co chytáš za družici ?Nastav parabolu tak, abys pomocí single LNB chytal pozici 23,5°E. Funkčnost přijímače bude ověřena. Pak namontuj ,,multiblok,, následovně: Při pohledu z poza paraboly směrem na družici uchyť pravý LNB (bude chytat 23,5°E). Levý LNB bude ve vzduchu (bude chytat 19,2°E). Tohle je základ. Koukni se, co je napsáno na obale, návodu ,,multibloku,,. Pokud tam bude nakresleno opačné uchycení, tak ho ignoruj, ale mělo by tam být nakresleno, který LNB je A a který B, či nějak jinak označeno. Já používám stařičký Open AAF na Dreamu 800SE. Na parabole 72x78 měřeno rovně mám na Skylinku 23,5°E: SNR:85-95%. AGC je kolem 20 a BER 0, ale myslím že tyhle dvě hodnoty nemusíš řešit. Pokud přijímač nemá signál, pulzuje mezi 13 a 18 Volty (vertikíálem a horizontálem) po nějaké době nepřítomnosti signálu odpojuje napájecí napětí úplně !!! a je nutné znovu přepnout na nějaký program. Doporučuji rozchodit to na běžný přijímač a teprve potom se patlat s Dreamem. Je možné, že se toto neblahé chování přijímače dá nějak nastavit v menu a může si lišit náplň od náplňe. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
@WarpikTo mě taky napadlo![]() Navíc v Dreamu musí být ten vestavěný tuner správně nainstalovaný, systém o něm musí vědět. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
vdaka za odpovedeskusil som aj so singlom, ale vyzera to vsetko na pokazeny tuner. Chlapi, vsetko dobre vam zelam, este raz stastne a pozehnane Vianoce.![]() |
adman
![]() |
|
![]() |