![]() |
|
Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 nejdou HDDobrý den,po přeladění Kleti z kanálu 32 na 42 minulý týden mi nejdou naladit programy vysílané na tomto kanálu. Před změnou jsem měl sílu signálu přes 80%, nyní na novém kanále 42 prakticky nic. Nevíte, zda nedošlo např. ke snížení výkonu vysílače, případně zda pomůže změna polohy antény? Ostatní programy (SD) z Kleti jdou dobře. Děkuji |
lesondrej
Registrace: 12/2017 Příspěvků: 6 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64 | |
![]() |
|
Víc informacíKde přibližně bydlíš ?Co je před tebou ve směru na vysílač, je tam volný výhled ? Popiš co nejpřesněji, jak vypadá přijímací řetězec od antény a jejího umístění až po kabel k TV včetně typu kabelu a všech komponentů. K25 a K50 ti fungují ? K25 je rozhledna, K50 je velká Kleť, ale o 10 dB slabší, než K49. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...poloha - Smetanova Lhota, ve směru je hřeben střechy sousedova domu - anténu mohu přemístit jinam a bude cca o metr výš - pak by byl výhled do krajiny relativně volný, v údolí nejsme.Anténa je Evolveo HDO s napájením, odtud koax Sencor (typ nevím, cca 15 Kc/metr) délka 20 m přímo do TV; kanály 25 ani 50 mi nejdou, kanál 49 ano - síla 91%. Díky |
lesondrej
![]() |
|
@lesondrejEvolveo HDO není televizní anténa. Tak se nediv, že Ti nepřijímá televizní signál! Evolveo HDO je televizní rušička. Proto máš signál zarušený!Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 682 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...To, co máš, není anténa. Nicméně bych se pokusil chytit kanál 25, protože ten vysílá ze stejné antény, jako kanál 42 (ex.32). Přemístit, snížit zisk. V Ostroveci je BTS LTE, ale ta by neměla dělat problém. Kanál 50 ti jít nemůže. Papírově by tam měli být K25 a 42 silnější než K22,39 a 49.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Nebo máš zahlceno od sousedního kanálu K41 z Votic. Každopádně jak psali kolegové, to co máš, není anténa.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Diky, anténu vyměním. Ale proč je tahle špatná? Podle recenzí a ceny jsem spíš čekal, že "budu chytat i al-jazeeru" :) |
lesondrej
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Jestli je špatná nevím, ale troufnu si tvrdit, že není vhodná pro příjem signálu z vysílače Kleť ve vaší lokalitě. Ten výrobek je chakteristický především zesilovačem s vysokým ziskem a šumem, anténa v pravém slova smyslu to není. Těžko to vysvětlovat člověku, který tomu nerozumí.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Jestli jste samouk, bez zkušeností v oboru, tak si raději kupteFagor RHOMBUS active LTE (A09i), můžete vyzkoušet jednoduše pasiv i aktiv režim. Rozhodně to bude lepší investice a větší pravděpodobnost úspěchu. Každopádně by bylo nejjistější oslovit někoho z oboru anténářského. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Díky všem. |
lesondrej
![]() |
|
po přeladění na kanál 42Vždyť si z nás dělá legraci i já jsem naletěl![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Pokud nejste v údolí, pak je u Vás papírově s dobrou anténou možný příjem lecčeho od ČRa. Také Sušice, Javořice, místy i Votice - záleží na místě. Problém je, že v případě HD programů ČT je jedinou jinou alternativou vůči privátní RS7 (K42 Kleť) budoucí přechodová a později finální síť ČT. Ta bude vysílat z Kletě na K50 (pak K39), z ostatních jmenovaných vysílačů K26, pokud půjde K50 na výkon 100 kW, tak jí po spuštění na jaře až létě příštího roku naladíte.Již nyní si můžete vyzkoušet příjem nové normy DVB-T2 z vysílačů Sušice K31, Javořice a Votice - oboje K28, pokud váš televizor, nebo box novou normu DVB-T2 s kodekem HEVC/H.265 zvládá a dáte si nějak dohromady tu anténu. S příjmem privátního multiplexu(ů) v DVB-T2 z jiných kót, než Kleť bude pravděpodobně stejný problém, jako nyní s těmi HD programy. Největší nabídku máte z Kletě. V současnosti k Vám mux4 ze Sušice K56 pravděpodobně nedolétne. Pokud by se ale do budoucna výkon privátního multiplexu DVB-T2 ze Sušice zvedl, kanál bude také příhodnější, pak není vyloučeno, že Sušice bude pro vás Stejně atraktivní, jako Kleť. Ale to už odporuje mému heslu, příliš mnoho domněnek. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
@korkoranNaivně doufám, že ne.Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...EvolveoSpecifikace: Zisk antény: 45 dB. Frekvenční rozsah UHF: 470-862 MHz. Frekvenční rozsah VHF: 47-230 MHz. Příjem signálu DVB-T/T2. LTE filtr. Účinnost přeměny TV signálu na elektrický signál: 90-100%. Anténa je připravena pro příjem UHD/4K rozlišení. ![]() ![]() ![]() Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 751 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Objednal jsem toho fagora, Evolveoa vrátím, odkud přišel a uvidíme. Na HEVC jsem připraven, koncem týdne dám vědět, jak souboj antén dopadl. |
lesondrej
![]() |
|
Smetanova LhotaAť žije nejslavnější rodák Dino!!:)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Kdyby si měl stále problém tak se ozvy. Jsem z Milevska. Do Vánoc to určitě nestihnu, to je stop stav ale začátkem ledna jedu na Mirotice tak se můžu přibrzdit a změřit. |
Squere
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 74 |
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Tak já se přidám, mě také nejdou ČT HDčka na novém kmitočtu, nic nenaladím - lokalita Čimelice - anténa poctivé síto. Na starém kanálu v pohodě...Kdo to umí, ten to dělá.
Kdo to neumí dělat, ten to učí.
Kdo to neumí učit, ten to řídí.
|
kahuda
Registrace: 3/2008 Příspěvků: 272 |
![]() |
|
@kahudaŽe by stejný efekt, jako v JH, vyšší kanál ?Jestli je ten výkon stejný, nejsem schopen doložit. Že by bylo v Čimelicích nějaké rušení na K42 od ostatních vysílačů ? To se mi moc nezdá. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
@mirasatNevím, chytám ještě na druhé síto Votice, ale na jakých kanálech to si nepamatuju. Jinak ten K42 občas naskočí, ale naladit se nestihne na žádné TVKdo to umí, ten to dělá.
|
kahuda
![]() |
|
VoticeTeď jsem koukal, že z Votic to valí na K53 a 41, jestli to nebude tím?Kdo to umí, ten to dělá.
|
kahuda
![]() |
|
KahudaVyzkoušej na chvíli odpojit síto na Votice, jestli se ti příjem K42 nezlepší.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonNo to bych mohl, jestli bude čas a chuť lézt na půdu, jinak dík za radu.Kdo to umí, ten to dělá.
|
kahuda
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Je otázka, jak máš ty anteny sloučeny. Může se jedna o konflikt sousedních kanálů, že máš v rozvodu na K42 dva signály jednoho vysílače s časovým zpožděním(obě antény dodávají signál K42 z Kletě). Jak přesně máš obě anteny sloučeny?Máš tam nějaké selektivní prvky? On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonMám tam zesilovač (nevím jaký - plechový hranatý, napájený po koaxu), a dříve tam byl i slučovač (na dipól). Ten zesilovač má dva vstupy, asi jsem do každého zapojil jedno síto.Kdo to umí, ten to dělá.
|
kahuda
![]() |
|
RE: Vysílač Kleť - po přeladění na kanál 42 ne...Klasika....Odpoj síto na Votice a uvidíš.:) On Air!
|
Saxon
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 64 | |
![]() |
|
![]() |