Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

C pásmo na malých anténách

Kdysi dávno jsem dělal pokusy s příjmem v C pásmu, z antény 2m jsem přešel na 120 cm a 40E šlo, i když droupt outs byly znatelné a musel jsem nastavit treshold. To byla éra analogu.
Dnes je pokročilý digitál.
Pochlubte se, prosím, kdo přijímá C pásmo na malou anténu a kterou družici.Děkuji uctivě!!!

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: C pásmo na malých anténách

asi pred rokom som porovnával možnosť príjmu na 120cm, 250cm, a 370 cm. Na 120ke bolo možné zachytiť len asi cca 5% TP , ale len v DVB-S QPSK, oproti 250ke. Ako zaujímavosť sa to dá na tých najsilnejších satelitoch. Keďže v poslednom čase sa do C pásma napchal LTE internet, tak časť od 3,4GHz po 3,8GHz je na malých anténach nepoužiteľná. Pomerne dobré potlačenie rušenia LTE Internetom má ADE 370cm anténa. Na PF anténach príjem na zarušených frekvenciách nie je možný. Takže skúšajte pokiaľ máte C pásmo čisté ;)

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

to Peon

Díky, vůbec by mne nenapadlo takové nebezpečí!

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

RE: C pásmo na malých anténách

5W na 90cm :) , ale len jeden DVB-S QPSK transponder, dostal sa mi do ruky taký LNB ;) tak som vyskúšal len tak zo zeme medzerou medzi domami ... predpokladám, že s "výhľadom" by som akurát tak prebudil LNB internetom :((

mmc

@samorost

Jo, donedávna byl tenhle skvost se zarušením pásma C jen na Slovensku, ale teď to příchází i do ČR...

LubosD
Registrace: 7/2010

obsazení LTEčkem

Koukám, že kromě TV-pásma LTE "zasírá" i C-pásmo, nedejbože až se dostanou i do Ku-pásma, o WiFi-pásmu 2G4 nemluvě (tady jen zase samé WiFi zařízení)!

Warpik
Registrace: 9/2016

to Samorost

C pásmo přijímám na PF 200cm v lokalitě HK od 8W do 75E 20 družic, ale samozřejmě ne vše frekvence.2m průměr je naprosto hraniční rozměr. Taky to závisí na počasí, denní době atd. Všem co mají antény nad 2m lze závidět, plocha se ničím nenahradí, nicméně celá ČR je v podstatě na hranici ozáření footprintů, takže každý "ulovený" transpondér je úspěchem..

Ku pásmo:Gibertini OP 150,Inverto Black Pro 0,2dB,NJR 2843S, Octagon SF4008,SF8008 30 W-76,5E, C pásmo: Mash 300cm 76,5E-11W Chaparall polarotor, C-band LNB:NJR NJS 8486U,Norsat 3420 PLL,Titanium satellite ASC1 actuator,Ineos ZX4.

Jirka sat
Registrace: 1/2004

@LubosD

možno sa dočkáme aj potešenia aké budú mať v Poľsku :scared: https://www.telko.in/rz-sieci-komorkowe-zainteresowane-pasmem-34-38-ghz

Slovak DX satellite overwrite club.

Peon
Registrace: 8/2010

@Warpik

U toho TV pásma se to aspoň nějak "řeší", i když tím řešením je zúžení pásma prot DVB-T.

Tady chytrolíni z EU rozhodli, že se pásmo C prostě zaruší a hotovo. Nějaký vysílání z družic je nezajímá.

LubosD
Registrace: 7/2010

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra