![]() |
|
USB DVBS tuner k notebookuDobrý den. Potřebuji pokud možno co nejjednodušší řešení pro příjem satelitního vysílání. Jako monitor bude sloužit notebook. PCMCIA slot nemá, takže řešení přes USB. Karta freesat. Našel jsem - DVBSKy S960CI DVB-S/S2 USB s CI. Máte někdo odzkoušeno ? Našlo by se levnější řešení bez nutnosti CI ? Samozřejmně bez další čtečky - nejlépe integrovaná.Díky za návrhy. |
zolik645
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 226 |
![]() |
|
RE: USB DVBS tuner k notebookuJednoduché řešení USB TBS5922SE DVB-S2 externí satelitní tuner.Spolupracuje se všemi přehrávači jak ProgDVB tak Dvbdream... použít protokol Cccam a vše jede bez karty....nebo připojit externí USB čtečku karet... |
pcword
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 564 |
![]() |
|
RE: USB DVBS tuner k notebookuTBS5580 - USB s CI multistandard DVB-S/S2/S2X/T/T2/C/C2 a ISDB-T podpora 4K a HEVC |
matchboxx
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 2 551 |
![]() |
|
RE: USB DVBS tuner k notebookuJa ten usb tuner DVBSKy S960CI s CI mám a neodporúčam ho, dosť som sa s ním natrápil. Síce po softwarovej stránke OK, v dvbviewer a dalších mi to všetko šlapalo, ale s hardware je to trochu horšie ani nie tak že by mi tam nefungovali CAM moduly a pod., tam som na nejaký problém nenarazil, ale najvačší problém je že sa mi nepodarilo spraviť jedinú HD nahrávku bez chýb. Nahrávky kontrolujem na chyby s Cypheros TS Doctor. Tuner som zakúpil ešte v dobe keď skylink len začínal testovať HD vysielanie, takže väčšina bola v SD. S SD som nemal najmenší problém, nahrávky boli bez chýb, žiadne štvorčekovanie som nezaznamenal. Ako prišlo HD zrazu bol problém s chybami v obraze tak aj v nahrávkach a to tak že velmi - niekolko desiatok chýb behom minúty. Sprvu som sa logicky domnieval že chyba bude len niekde na trase od konverotra do tunera, takže postupne som vymenil konektory, káble, konvertor, ba aj parabolu za väčšiu, nakoniec som si ju dal aj nastaviť profi merákom a.... a nič nepomohlo, až som náhodou prišiel na to že pôvodne dodaný adaptér k tuneru je neskutočný šmejd a širokopásmová rušička, takže po výmene adaptéra zrazu 95% chýb zmizlo. No i tak to ešte stále nebolo použitelné keďže počet chýb sa znížil len na cca 1 za 10 minút. Ďalším laborovaním som zistil že tuner je pomerne citlivý na prebudenie a úroveň vstupného signálu, zaradil som na vstup laditelny útlmový článok a odstránil tak 99% chýb, ale stále to nebolo ono, kedže sa stále v nahrávkach objavovala aspoň jedna chyba za hodinu. Ďalej som to už neriešil pretože som zakúpil z druhej ruky dvojtuner interný TBS6982 a odvtedy všetko šlape ako má. Ešte som narazil na tip že treba lepšie chladiť čipy v tom DVBSky usb tunery nalepením nejakých pasívou, lebo sa prehrievajú, tým by sa možno nadobro odstránili aj tie posledné chyby v streame čo ten tuner produkuje, ale to som už neskúšal. |
teremtete
Registrace: 3/2017 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
![]() |