Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Enigma 2 Vti Nahrávka

Ahojte. Mam image Vti 13. Chcem sa opytat daju sa zmenit nahravky, myslim co mi nahra na disk, aby to nebolo v TS, ale v niecom inom nahrane ? Ak ano kde sa to da ? Lebo som hladal a stale nic, tak že či to je vlastne možné ? Mám príjimač Vu+.
Dakujem.

hrenss
Registrace: 3/2011
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Enigma 2 Vti Nahrávka

Nemôže sa to dať už z princípu. TS = Transport Stream, a "za behu" to jednoducho nejde.
Ale TS je úplne normálna nahrávka tak neviem čo komu na nej môže vadiť, zrejme iba nevedomosť čo s tým. :)))

Steiner
Registrace: 9/2012

@hrenss

Co Ti vadí na .ts? Máš v tom komplet i s titukama a všmi zvukovými stopami. Z .ts si jednoduše uděláš .mkv (free MKV Gui)a vyhodíš co není potřeba. Formát .ts už zpracovává dost prográmků v PC.

konas
Registrace: 12/2014

@konas

Mne to nevadí chlapi. Ja som rád, ale pre niekoho. Poraďte mi jednoduchý program na prehodenie to do MKV. Ďakujem ďakujem. :)) :)

hrenss

jen doplním: stříhá ho i Adobe Premiere a když chceš jenom prostý assamble střih, stačí SmartCutter portable. MediaCoder (free) ti to překonvertuje na co chceš, třeba i do H265.

konas

@hrenss

Záleží na tom, jestli potřebuješ pouze udělat změnu kontejneru z .TS na .MKV, nebo třeba ještě zmenšit velikost výsledného videa, rozlišení apod.

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014

@hrenss

Free program MKV ToolNix Gui, rychlý a jednoduchý, hlavně zadarmo.

konas

@SirMax

Presne čo si napísal :)) a možno už, keď je taký program aj vystrihnúť isté časti aj keď na to mám program, ale nebolo by zlé keby to vedel všetko program v jednom. :))

hrenss

@konas

Avidemux je také docela dobrý.

SirMax

@SirMax

Avidemux mi začal blbnúť a začala mi tam vyskakovať chyba v ňom som strihal videá. :))

hrenss

Mať tak vaše starosti a Husákov plat. :)))

Steiner

@Steiner

Ďakujem aj to je názor / odpoveď. Pekný večer. ;)

hrenss

Sám k takým raz dopracuješ, ver mi. :)))

Steiner

@hrenss

Já používám verzi Avidemux 2.6.15 a úplně v pohodě bez chyb. Záleží také na tom, zda jsi neměl něco špatně nastavené. Pro základní střih začátku a konce pořadu používám TS Doctor, pak třeba VideoReDo (oboje jsou placené a opraví případné chyby v nahrávce) a pak třeba ještě MeGUI. Ale těch programů na editaci videa je celá řada a je třeba vyzkoušet, co nejlépe vyhovuje.

SirMax

@SirMax

Popravde mam VideoReDo. Tam sa dá aj zmeniť kvalita a prípadne ju znížiť myslím tak, že zmenšiť veľkosť súbora ? Menej MB, aby mal súbor ?

hrenss

@hrenss

Ano. Před uložením výsledného videa stačí nastavit typ třeba na tebou požadované MKV a v Profile Options nastavit vše potřebné. Pro kompletbní změnu bitrate je potřeba nastavit Force Recode a v Advanced Options je možné doladit nastavení pro h264. Je potřeba si uvědomit, že převod videa nějakou dobu potrvá (záleží na výkonu procesoru - i třeba několik hodin).

SirMax

@SirMax

Super veľmi si mi pomohol ďakujem pane. Pekný večer :)

hrenss

Transkódování videa volně dostupnými kodeky rozhodně nic nezmenší. Leda kvalitu. Není kodek jako kodek a ty, co používají profíci jsou o několik tříd lepší. Transkódovat nahrávky z vysílání je pro domácího amatéra nesmysl. Vystříhat reklamy a konce, to snad, ale nepřekódovávat!
(Celé je to v dnešní době otázka: proč?)

Antonín
Registrace: 8/2005

@hrenss

Pokud potřebuješ převod,tak výborný a rychlý je MKVToolNix GUI,ale to už tady někdo napsal... :O

hoss
Registrace: 8/2015

@Antonín

Pokud se použije u x264 dobře nastavený profil, tak je výsledek dobrý i při menším bitrate než originál nahrávka. Na druhou stranu je otázka, zda se to vyplatí kvůli té době co se bude video transkódovat. Řekněme u 4 jádrového procesoru Intel i7 na 4GHz je rychlost 15 snímků/s u HD videa.

SirMax

@SirMax

V dnešní době 4T HDD překódovávám jen známým, kteří nejsou pořádně vybaveni. Co archivuji je originál v .ts a lituju roku 2010, kdy tyhle kapacity neexistovaly, a musel jsem všechno zmenšovat na třetinu velikostii do h264, .mp4. Přeci jenom je to trochu vidět. :(((

konas

Při použití volně dostupných kodeků možná snížená kvalita není vidět neznalým okem na nekvalitních zobrazovačích. Ale to je tak všechno.
Opakuji: nepřepočítavejte. Ledaže máte k dispozici profi kodeky. Jinak je pokles kvality/nárůst velikosti značný.

Antonín
Registrace: 8/2005

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra