![]() |
|
Enigma 2 Vti NahrávkaAhojte. Mam image Vti 13. Chcem sa opytat daju sa zmenit nahravky, myslim co mi nahra na disk, aby to nebolo v TS, ale v niecom inom nahrane ? Ak ano kde sa to da ? Lebo som hladal a stale nic, tak že či to je vlastne možné ? Mám príjimač Vu+.Dakujem. |
hrenss
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 337 |
![]() |
|
RE: Enigma 2 Vti NahrávkaNemôže sa to dať už z princípu. TS = Transport Stream, a "za behu" to jednoducho nejde.Ale TS je úplne normálna nahrávka tak neviem čo komu na nej môže vadiť, zrejme iba nevedomosť čo s tým. ![]() |
Steiner
Registrace: 9/2012 Příspěvků: 518 |
![]() |
|
@hrenssCo Ti vadí na .ts? Máš v tom komplet i s titukama a všmi zvukovými stopami. Z .ts si jednoduše uděláš .mkv (free MKV Gui)a vyhodíš co není potřeba. Formát .ts už zpracovává dost prográmků v PC. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 945 |
![]() |
|
@konasMne to nevadí chlapi. Ja som rád, ale pre niekoho. Poraďte mi jednoduchý program na prehodenie to do MKV. Ďakujem ďakujem.![]() ![]() |
hrenss
![]() |
|
RE: Enigma 2 Vti Nahrávkajen doplním: stříhá ho i Adobe Premiere a když chceš jenom prostý assamble střih, stačí SmartCutter portable. MediaCoder (free) ti to překonvertuje na co chceš, třeba i do H265. |
konas
![]() |
|
@hrenssZáleží na tom, jestli potřebuješ pouze udělat změnu kontejneru z .TS na .MKV, nebo třeba ještě zmenšit velikost výsledného videa, rozlišení apod.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
@hrenssFree program MKV ToolNix Gui, rychlý a jednoduchý, hlavně zadarmo. |
konas
![]() |
|
@SirMaxPresne čo si napísal![]() ![]() |
hrenss
![]() |
|
@konasAvidemux je také docela dobrý.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@SirMaxAvidemux mi začal blbnúť a začala mi tam vyskakovať chyba v ňom som strihal videá.![]() |
hrenss
![]() |
|
RE: Enigma 2 Vti NahrávkaMať tak vaše starosti a Husákov plat.![]() |
Steiner
![]() |
|
@SteinerĎakujem aj to je názor / odpoveď. Pekný večer.![]() |
hrenss
![]() |
|
RE: Enigma 2 Vti NahrávkaSám k takým raz dopracuješ, ver mi.![]() |
Steiner
![]() |
|
@hrenssJá používám verzi Avidemux 2.6.15 a úplně v pohodě bez chyb. Záleží také na tom, zda jsi neměl něco špatně nastavené. Pro základní střih začátku a konce pořadu používám TS Doctor, pak třeba VideoReDo (oboje jsou placené a opraví případné chyby v nahrávce) a pak třeba ještě MeGUI. Ale těch programů na editaci videa je celá řada a je třeba vyzkoušet, co nejlépe vyhovuje.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@SirMaxPopravde mam VideoReDo. Tam sa dá aj zmeniť kvalita a prípadne ju znížiť myslím tak, že zmenšiť veľkosť súbora ? Menej MB, aby mal súbor ? |
hrenss
![]() |
|
@hrenssAno. Před uložením výsledného videa stačí nastavit typ třeba na tebou požadované MKV a v Profile Options nastavit vše potřebné. Pro kompletbní změnu bitrate je potřeba nastavit Force Recode a v Advanced Options je možné doladit nastavení pro h264. Je potřeba si uvědomit, že převod videa nějakou dobu potrvá (záleží na výkonu procesoru - i třeba několik hodin).VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@SirMaxSuper veľmi si mi pomohol ďakujem pane. Pekný večer![]() |
hrenss
![]() |
|
RE: Enigma 2 Vti NahrávkaTranskódování videa volně dostupnými kodeky rozhodně nic nezmenší. Leda kvalitu. Není kodek jako kodek a ty, co používají profíci jsou o několik tříd lepší. Transkódovat nahrávky z vysílání je pro domácího amatéra nesmysl. Vystříhat reklamy a konce, to snad, ale nepřekódovávat!(Celé je to v dnešní době otázka: proč?) |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
@hrenssPokud potřebuješ převod,tak výborný a rychlý je MKVToolNix GUI,ale to už tady někdo napsal...![]() |
hoss
Registrace: 8/2015 Příspěvků: 508 |
![]() |
|
@AntonínPokud se použije u x264 dobře nastavený profil, tak je výsledek dobrý i při menším bitrate než originál nahrávka. Na druhou stranu je otázka, zda se to vyplatí kvůli té době co se bude video transkódovat. Řekněme u 4 jádrového procesoru Intel i7 na 4GHz je rychlost 15 snímků/s u HD videa.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
![]() |
|
@SirMaxV dnešní době 4T HDD překódovávám jen známým, kteří nejsou pořádně vybaveni. Co archivuji je originál v .ts a lituju roku 2010, kdy tyhle kapacity neexistovaly, a musel jsem všechno zmenšovat na třetinu velikostii do h264, .mp4. Přeci jenom je to trochu vidět.![]() |
konas
![]() |
|
RE: Enigma 2 Vti NahrávkaPři použití volně dostupných kodeků možná snížená kvalita není vidět neznalým okem na nekvalitních zobrazovačích. Ale to je tak všechno.Opakuji: nepřepočítavejte. Ledaže máte k dispozici profi kodeky. Jinak je pokles kvality/nárůst velikosti značný. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
![]() |