![]() |
|
DAB+ multiplex ČRo z vysilače Plzeň - dnes spuštěnhttps://www.parabola.cz/album/foto-1134/https://www.parabola.cz/album/foto-1135/ https://www.parabola.cz/album/foto-1136/ https://www.parabola.cz/album/foto-1137/ ![]() ![]() ![]() ![]() Popis fotografií: [1] DAB+ multiplex Českého rozhlasu z vysilače Plzeň. Příjem dnes u Českých Budějovic. Soustava 2x15RB3 [2] DAB+ multiplex Českého rozhlasu z vysilače Plzeň. Příjem dnes u Českých Budějovic. Modulační parametry, komprese, vzorkovací kmitočet [3] DAB+ multiplex Českého rozhlasu z vysilače Plzeň. Příjem dnes u Českých Budějovic. Kanál 12C (úplně vpravo) [4] DAB+ multiplex Českého rozhlasu z vysilače Plzeň. Příjem dnes u Českých Budějovic. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Použitý SW a HWAhoj, prosím tě jaký SW a HW používáš pro příjem na PC ?Děkuji ![]() Ps: snažil jsem se několikrát zprovoznit sw DAB Player který byl zde již kdysi popisován ale bez úspěchu. https://www.parabola.cz/clanky/5966/dab-player-vynikajici-software-pro-prijem-dab-programu/ |
Max W
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 93 |
![]() |
|
RE: DAB+ multiplex ČRo z vysilače Plzeň - dnes...SW: na screenu z obrazovky jsou puštěné aplikace DAB Player a ITTools(spektrum).DAB Player provozuji na HW červené klíčenky z Aukra(400kč) s čipem RTL2832 (tuner E4000) ITTools je obslužný program pro měřicí přístroje Planar, v mém případě se jedná o model IT15T2. Oba HW jsou propojeny pres rozbočovač ze společného anténního svodu. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonTy soustavy musí být vidět už od Strakonic,když se vyjíždí na Budějice,že?! |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
RE: DAB+ multiplex ČRo z vysilače Plzeň - dnes...Budejice neznám. Buď Budějovice, nebo Budějce..:)On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonTak jsi si mohl ten háček domyslet![]() ![]() |
korkoran
![]() |
|
@korkoranTak něco podobného má bývalý kolega v Šestajovicích (Praha východ), plus 3 velké paraboly. Aby si to všechno mohl u baráku postavit, musel manželce pořídit 7m krytý bazén.![]() ![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@konasManželky jsou koukám všechny stejný![]() |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
DAB+ z RadčeÚmyslně nepíši z Plzně, Radeč je 22,5 km od Plzně. Tak v šumavském údolí (512 m/m), vzdálenost od Radče 70 km - první multiplex, který jde na prutovou anténu (SIRD 14C1) . Na yagi nasměrovanou na Ochsekopf je signál o 10 dB silnější. |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 226 |
![]() |
|
@LubosDTo je známá věc. Oni je totiž lisují na lince. Vždy trochu jiný facelift, ale serie se už tisiciletí nemění. Alespoň se nenudíme v hojnosti a přepychu. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@konastaky stejný lis.Ja satelit,manželka boty,kabelka,atd ve stejnè hodnotě |
korkoran
![]() |
|
@konasV Klánovickém lese jsem měl na 8mtrovém baráku,8 metrů stožár a na něm 2,7m.parabolu,ale na Hohe Bogen pod úhlem 60 stupňů,abych přesáhl ty duby,ve 24,30 jsem ho chytal,ve 2 h přestal hrát a rano do práce![]() |
korkoran
![]() |
|
@valsoraMáš pravdu, koukám na ten hřeben Radče z okna a vidím vrchol Brno a na něm je ten vysílač. Vrchol Radeč je trošku vedle. A opravdu, je to "kousek" od Plzně. Jihočeši nasměřují antény směr Plzeň a můžou také chytat DAB+ (Plzeňáky)... . Ale dost zeměpisu, každý ví o čem je řeč, když se řekne DAB+ z Plzně.![]() |
mkolega
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 165 |
![]() |
|
RE: DAB+ multiplex ČRo z vysilače Plzeň - dnes...Když jsem postavil a zabetonoval prihradu na velké paraboly na zahradě, tak bylo pár slziček a tichá domácnost, ale jak zpívá Žbirka, čo bolí, to přebolí.:) dnes už si toho ani nevšimne....On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: DAB+ multiplex ČRo z vysilače Plzeň - dnes...Koukám, že podle Vašeho vzorce můžu koupit dvě ultima v plné palbě, jdu se pohádat s manželkou...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 157 |
![]() |
|
RE: DAB+ multiplex ČRo z vysilače Plzeň - dnes...Začni ji vyčítat šminky, kadeřníka, manikůru, popř. 3 skříně bot, kabelek aj. ženské záležitosti a snad na nějaké výčitky nadlouho zapomene. I když..ony tím žijí..když se nepohádají, taky blbě..![]() Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: DAB+ multiplex ČRo z vysilače Plzeň - dnes...Aha koukám, že tuto radu už jsi od zkušenějších dostal..![]() ![]() Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
DAB+ multiplex ČRo z vysilače Plzeň - dnes...Sice u mě už bydlela, ale nejdřív jsem nechal vykopat díru, zabetonovat 4m stožár na PF340 plus další 4 stožárky na DVB-T , K140, 15RB3 s rotátorem a T90.........a pak jsem si ji letos na jaře vzal![]() Symbolicky v den startu prvního člověka do vesmíru ![]() |
decmen
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 1 854 |
![]() |
|
DecmenČetl jsem tvůj příspěvek rychle a řekl jsem si, že jsi stratég. "Nejdřív jsem ji nechal vykopat díru". A ono tam to "ji" nebylo...:))On Air!
|
Saxon
![]() |
|
saxonJá jsem zase četl "Nejdřív jsem pro ni nechal vykopat díru", každý tam už vidíme něco jiného...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 157 |
![]() |
|
@SaxonRád bych se laicky zeptal zeptal - kam máš nasměrované ty antény 2x15RB3. Když se kouknu na tu fotku tak na západ? Nebo máš možnost je natáčet podle toho co zrovna zkoušíš?![]() |
mkolega
![]() |
|
@SaxonHmm, kouknul jsem se lépe a bude to na severo - severo - západ, něco mezi Prahu a Plzeň, asi tak na Milešovku ... .![]() ![]() ![]() |
mkolega
![]() |
|
@SaxonKoukám ze zájmem na ten druhý graf závislost frekvence/zisk a zdá se že tam jsou i další píky vyšší než 5 dB. Takže zřejmě chytáš také např:PLZEN BORY RTI cz 10A 210 MHz 0,2 kW CESKE BUDEJOVICE KLUK RTI cz 5D 180 MHz 1 kW PRAHA ROSICKEHO STADION Teleko 11A 217 MHz 0,2 kW PRIBRAM HVEZDARNA Teleko 11A 217 MHz 1 kW VELEMIN MILESOVKA Teleko 10A 210 MHz 1 kW PRAHA ZIZKOV ČRa 12C 227 MHz 20 kW BEROUN VRCH DED ČRa 12C 227 MHz 0,3 kW PLZEN RADEC ČRa 12C 227 MHz 10 kW No víc už tě nebudu bombardovat - rád jsem si přečetl tvůj příspěvek... . ![]() ![]() |
mkolega
![]() |
|
Mkolega5D je RTI Kluk11A je Příbram Teleko 12C je Plzeň Radeč, ale po směrování na Prahu i Žižkov Ještě tam je 9A Geyer Chemnitz (Sasko SRN) 10A jen za inverze, po směrování více na západ přiskočí i 10D a 11D z Bavorska. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: DAB+ multiplex ČRo z vysilače Plzeň - dnes...Antény jsou směřovány na Geyer, ale mám to v ose i s vrchem Radeč, kde na kótě "Brno" je vysílač pro DAB+ multiplex ČRo.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |