![]() |
|
Pocet aktivnich ICE karet (Cryptoworks)Nechal jsem se inspirovat D2MACem a ze zvedavosti jsem chtel zjistit kolik maji platformy vyuzivajici ICE karty aktivnich karet. Po odlogovani EMM jsem dosel k temto vysledkum:Skylink ICE vysila v EMM 9312 ruznych shared adres, coz dava dohromady maximalne 2.383.872 aktivnich ICE karet. FreeSat ICE ma v EMM 3406 shared adres, coz znamena max 871.936 aktivnich ICE karet. ORF ICE (0D95) ma 14178 shared adres z cehoz vyplyva max 3.629.568 aktivnich ICE karet. ORF ICE (0D98) ma oproti 0D95 jen 2287 shared adres a to znamena max 585.472 aktivnich ICE karet. Jedna se jen o karty v Cryptoworks modu. Pocet shared adres je na 95% presny. Priste zkusim odlogovat Irdeto a Viaccess od Skylinku. Zdravím Vás!
|
bobo2
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 1 628 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
RE: Pocet aktivnich ICE karet (Cryptoworks)Dobrá práce viaces bude určitě zajímavé číslo hlavně v CZ/SK![]() |
Registrace: 4/2017 Příspěvků: 534 |
![]() |
|
RE: Pocet aktivnich ICE karet (Cryptoworks)bobo2Statistika je to dobra, tazko ale povedat kolko kariet z jednotlivych grup je aj skutocne aktivnych. Kludne tam mozes mat aj grupu, kde su z 256 kariet aktivne povedzme len dve Slnko svieti ako prasa, na zahrade sere pes, pod oknom nam howno smrdi, boze jak je krasne dnes
|
jozef BA
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 2 461 |
![]() |
|
jozef BAPrave. Shared ma max 256, ale presne jak rikas, nikdo nevi jestli je aktivnich vsech 256 karet z oné shared. Tak aspon orientacne. Proste vic by jich byt nemelo. Maximalne min. Ale moc si vazim odpovedi prave od tebe !!!![]() Zdravím Vás!
|
bobo2
![]() |
|
Aktivne ICE kartyAk Skylink tzv. deaktivuje nepouzivane karty, tak na tieto prestane automaticky posielat akekolvek EMM? |
pewa
Registrace: 1/2012 Příspěvků: 165 |
![]() |
|
pewaAno. Vyradi je ze seznamu UA, takze nedostane zadnou unique EMM a to znamema, ze neprijdou zadne zapisy.Zdravím Vás!
|
bobo2
![]() |
|
@bobo2... více než 2 mil aktivních ICE karet v Crypto modu a to Skylink chce zastavit Crypto EMM.Šlo by zjistit, kolik je ICE karet v Irdeto modu ? Já bych řekl, že víc než 5% z těch 2 mil to nebude ... T90 (28E-1W), Octagon 8008 twin
|
ivo2001
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 6 168 |
![]() |
|
@ivo2001Jenže u těch ICE karet těžko zjistíš, v jakém dekodéru je uživatelé mají. Snad si nemyslíš, že většina je má v CRW dekodéru.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 9 724 |
![]() |
|
RE: Pocet aktivnich ICE karet (Cryptoworks)väčšina ich má v uni to je snáď jasné každémuDreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 5 397 |
![]() |
|
@pele1UNI je nicneříkající. I UNI čtečka musí "běžet" v nějakém módu a to CRW nebo IRD.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Pocet aktivnich ICE karet (Cryptoworks)UNI pri ICE beží v CRW, po jeho vypnutí bude bežať v IRD (avšak pokial nezapnú UNIBL.) |
Rasto1978
Registrace: 6/2010 Příspěvků: 1 104 |
![]() |
|
kdy a kdy a kdya to je prave ono.vetsina tech karet jede v UNI.takze v crypto.ale v podstate jedou jakoze na neutral.a cekaji na odpojeni crypto a preklopeni do irdeto.v kazdym pripade by se solidni skylink mel vyjadrit kdy chce odpojit crypto a kdy chce zavest uniblock-to je ted zasadni otazka ktera vytvori dalsi vyvoj.!!! ![]() |
jam fm
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 1 341 |
![]() |
|
@jam fmSkylink už se před 5 lety vyjádřil, že CRW už nemá podporu.Každý mohl čekat, že k odpojení CRW na ICE kartách může dojít kdykoliv. Vlastně každý ne. Prodejci to jaksi vzali z té druhé strany, že rychle potřebují prodat co nejvíce přístrojů s UNI čtečkami. Skylink při každé příležitosti v posledních minimálně 4 letech stále uváděl, že k příjmu mají uživatelé používat Skylink ready zařízení. 4 roky je dost dlouhá doba, kdy spousta uživatelů obměnila přístroj, bohužel zřejmě jim další (nebo stejný) prodejce opět prodal přístroj s UNI čtečkou. Komu není rady, tomu není pomoci. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
@joscertie vaše ready si môžte nechať je to jeden väčší šrot ako druhý ale je to vaša vec keď prídete o časť platiacich zákazníkov ktorý využívajú uniDreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
![]() |
|
@joscerto co rikas vsichni vi. ake nejde o to "někdy" ja chci slyset konkretni datum a nebo alespon mesic a rok abych se podle toho mohl zaridit. k odpojeni uz melo dojit na podzim a stale nic.asi se toho boji.takze pojem "nekdy" nebo "jednou urcite" neni datum. a k tem skylink ready nebo uni pristroj. ja bych si tedy skylink ready nikdy nekoupil pokud u me nebudes stat s britvou u krku-takze to nehazej na prodejce.kazdy si koupi to co mu vyhovuje. a kazdy je strojvudcem sveho osudu. i ten skylink. ![]() |
jam fm
Registrace: 10/2016 Příspěvků: 1 341 |
![]() |
|
RE: Pocet aktivnich ICE karet (Cryptoworks)Skylink mi svým přístupem připomíná herní společnosti, co tak moc chtějí chránit to svoje veledílo, až odradí platící zákazníky. Uniblock je jedna věc.Druhá věc je ten jejich slavný Viaccess Orca, ke kterému to směřuje. Jak říkal Skylink, postupně na to budou přecházet a když se objeví prolomení Irdeta, tak to urychlí. CAM modul Viaccess se totiž dá strčit jen do CI+ slotu, takže už z principu nikdy nepůjde dát do satelitního tuneru do PC, jelikož jedním z cílů CI+ je bránit restreamování vysílání. A samozřejmě to vyřazuje i všechny STB s obyčejným CI. Díky bohu za to, že Skylink není jediný satelitní operátor v ČR a že se u nás dá chytit nešifrovaný Freesat UK, takže je na co se dívat, i kdyby to zařízli všichni ![]() |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
![]() |
|
@joscerCo je nebo není dostatečně dlouhá doba na obměnu přijímačů nebo starých dobrých crw modulů posoudí sám user :-) Komu není rady je Skylink protože není schopen zveřejnit dopředu své kroky - tj.datumy odpojení crw atd. Ne každý user je zvědavý na to, aby si předplatil na rok a operátor mu pak rozdr.l kartu bez jakéhokoli avíza když se mu zrovna zachce... proto si někdo holt už raději na delší dobu nepředplatí... :-) |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
@lancePřesně tak, já si také platím balíček pouze na následjící měsíc. I přesto, že bych zakoupením na rok něco málo ušetřil.VU+ Duo2, image VTI 8.2.3
|
SirMax
Registrace: 1/2014 Příspěvků: 1 476 |
![]() |
|
RE: Pocet aktivnich ICE karet (Cryptoworks)Skylink ten tlak na sebe citi, a proto prestoze v nekterych rozhovorech JG rikal, ze k vypnuti CW dojde jeste tento rok, ocekavam, ze kdyz to neudelal do ted, tak do vanoc uz to nebude. Zbytecne by si tak pridelali mnoho problemu a ten mesic nebo dva uz je nezabije. Zaroven souhlasim s tim, ze by meli v predstihu a jasne lidem rict, kdy k vypnuti dojde, ale ono to souvisi s tim, co jsem uvedl vys... Je na ne tlak a podle me oni sami zatim nevi, kdy to provedou. Tech lidi, co kvuli nejistote nepredplaci balicky na delsi dobu, je vic, v mym okoli jesou to cca 4 z nakych 10, co se skylinkem znam. |
MartinP
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 581 |
![]() |
|
@pele1Nevím proč píšeš "si môžte nechať" a "je to vaša věc". To si fakt myslíš, že když mě budeš (a nejen ty) stále mě spojovat se Skylinkem, že dodáš punc svým příspěvkům a že se to stane pravdou?Mezi námi, ani já ani nikdo z těch, komu jsem montoval satelitní příjem (z řad známých a příbuzných) NEMÁ Skylink ready přístroj, ale zásadně jsem prosazoval mašinu s CI slotem a CAM. Nikdy žádné UNI. A představ si, se všemi mými klienty mám klid. Všem všechno šlape. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
@jam fmKaždý si koupí co mu vyhovuje? 80% lidí kupuje to, co mu někdo (většinou prodejce nebo montážník) poradí. Nesmíš to brát podle toho, že znáš několik takových, co tomu trochu rozumí a tedy dokáží jakž takž zadefinovat svoje požadavky.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
@LubosDCAM Viaccess Orca samozřejmě šlape i v předchozím CI slotu.Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
![]() |
|
RE: Pocet aktivnich ICE karet (Cryptoworks)safra, uz mne i pele prohlednul, jak to jenom opet zakamuflovat?, no zkusim to jako ze jsem monter a ze i ja odmitam dodavat ty skylink ready pristroje.... |
kaos
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 949 |
![]() |
|
@joscerCAM Viaccess šlape v CI "samozřejmě"![]() ![]() |
lance
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 5 381 |
![]() |
|
RE: Pocet aktivnich ICE karet (Cryptoworks)Nové moduly pro Viaccess Orca bude vyrábět francouzská společnost Neotion. Moduly budou standardu CI+ a funkční jen v televizorech nebo některých přijímačích s CI+ rozhraním.https://www.parabola.cz/clanky/5961/skylink-dodavky-karet-viaccess-orca-postupne-nahradi-irdeto/Dreambox 920/7080/TBS 5925/GIBERTINI 150
|
pele1
![]() |
|
@lanceJá ti z obalu toho modulu můžu předčítat i teď. Mezi výhodami modulu je napsáno:Možnost použití modulu v satelitním přijímači s CI/CI+ slotem. Ach jo, kdy už si konečně zvyknete, že si to, co chci sdělit předem raději ověřím. Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.
|
joscer
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 41 | |
![]() |
|
![]() |