Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

pomoc - lnb

dobry den, potreboval by som pomoc. prestali mi ist niektore programy z astry - 19,2. Signal je v poriadku a kabelaz som tiez skontroloval. Detektivnou pracou som prisiel nato, ze frekvencie pod 11700 mi nejdu a vsetky vyssie idu. Moze nieco take byt? Bude chyba v lnb? mam dve lnb, jedno na 28,2 kedze zijem v nemecku - tam slape vsetko fajn, druhe (skulim) na 19,2 - nejdu tie nizke frekvencie. Zapojene je to cez diseq. Za kazdu radu vopred dakujem.

zanzibar1
Registrace: 1/2010
Odpověď v diskusním vlákně

RE: pomoc - lnb

Nastavenie LNB, horne a dolne pasmo - musi tam byt 9750 a 10600.
A LNB - univerzalny.

EMP1
Registrace: 11/2017

Velice jednoduché, opatrně je prohod /abys neporušil nastavení/ a hned uvidíš, jestli je problém v lnb-čku. Když jo, koupíš nové a vyměníš...

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

dakujem za rady. to stym prehodenim aj mna napadlo, ale v tomto pocasi sa mi stym nechcelo velmi babrat. A kedze techniku az tak velmi nepoznam, napadlo ma len LNB alebo DISEQC. Da sa to nejako inac overit? Moze to byt aj len blbym nastavenim paraboly? Napriek tomu, ze vsetky programy z vyssich frekvencii slapu ako hodinky? HD aj SD?

zanzibar1

Přepínání se dělá pomocí 22kHz signálu - kdyby třeba přes diseqc neprošel...
Nicméně si myslím, že vadné je LNB. Pokud to hraje s jiným přijímačem, mohl by být vadný i přijímač. 90/10.

Antonín
Registrace: 8/2005

dakujem za rady, bolo to lnb, kupil nove vymenil a vsetko fici.

zanzibar1

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra