![]() |
|
Sledování sat.kanálů na televizi bez tuneru DVB-T2Ahoj, nyní sleduji sat.vysílání prostřednictvím televizoru, který má pouze DVB-T tuner. Při nedávné vichřici se pootočila parabola a tak jsem 2 dny (než se dalo vylézt k úpravě na střechu) byl odkázán na pozemní TV vysílání. V souvislostí s touto událostí, ale zejména s chystaným přechodem (přepnutím) na standart DVB-T2 jsem začal uvažovat, jestli budu moci i nadále sledovat satelitní vysílání na tomto starším televizoru, až to přepnou. Satelitní přijímače mám oba VU+, tedy s možností příjmu DVB-S2. Tuším, že to sledovat možné bude, ale jsem laik a tak se raději, možná blbě, zeptám odborníků.Předem díky za erudované odpovědi. |
Marbulinek
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 15 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
RE: Sledování sat.kanálů na televizi bez tuner...tak ted z toho nejsem 2x moudry... sledujes satelit skrz tuner v tv anebo mas vu+? Tak ci onak, prechod na dvb-t2 nema nic spolecneho s dvb-s2, ve kterem se vysila dnes na satelitu. |
MartinP
Registrace: 8/2016 Příspěvků: 581 |
![]() |
|
RE: Sledování sat.kanálů na televizi bez tuner...mozna jsem spatne porozumel otazce.ale. jakou ma souvislost satelitni a pozemni vysilani.?satelitni ti samozrejme na S2 prijimaci pojede dal ale T2 ti na televizi s pouze T nepojede takze budes potrebovat T2 prijimac s h.265 nebo novou tv s h.265.ale ma to jeste tri roky cas.takze bych nikam nespechal. |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: Sledování sat.kanálů na televizi bez tuner...Samozřejmě, typ tuneru pro pozemní digitál v TV nemá nic společného s příjmem sat vysílání. Jen časem, až se nebude v DVB-T vysílat a pootočí se ti zase tvoje mizerně nainstalovaná parabola, se budeš moct dívat tak maximálně z okna...![]() |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Sledování sat.kanálů na televizi bez tuner...Rozumím, že pozemní vysílání v T2 mi po přepnutí na té současné TV (pouze T)nepoběží. Ale S2 snad přes tu telku "pouze T" půjde dál (?). |
Marbulinek
![]() |
|
RE: Sledování sat.kanálů na televizi bez tuner...ano.presne tak. |
kristian1
![]() |
|
RE: Sledování sat.kanálů na televizi bez tuner...do budoucna se tedy snad bude prechazet na h.265 i v satelitnim vysilani ale to je jeste dlouha doba a kdovi kam se prejde a neprejde a kdo tam prejde |
kristian1
![]() |
|
@MarbulinekAž sa ti zase po víchrici pretočí parabola, ktorú máš pre satelitné prijímače VU+ a kým ju napravíš, kúp si externý settopbox pre DVB-T2 a nebudeš mať problém pozerať aj na staršom TV bez tohoto tuneru ...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Sledování sat.kanálů na televizi bez tuner.......a k TV, pokud ti nezdechne, si přikoupíš krabičku jako kdysi k analogovým TV, a pozemní vysílání pofrčí dál. Z TV se definitivně stane monitor. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 945 |
![]() |
|
RE: Sledování sat.kanálů na televizi bez tuner...Pánové, jsem rád a celkem 2x.1. Když moje předpoklady, že to půjde, jste potvrdili 2. Když jsem vás svojí neznalostí mohl lehce pobavit |
Marbulinek
![]() |
|
@MarbulinekLen aby to nebol tvoj zámer, pobaviť sám seba a tak trochu si z nás vystreliť... Ak áno, tak to sa ti podarilo...![]() DM9204K Dual FBC DVB-S2X Multistream+2xDVB-S2X+DVB-T2/C,DM9004K Dual DVB-S2X Multistream,ARMTBS2910+TBS5925USB,Datacomp Arion i7 Turbo 5,4GHz,RAM 64 GB,SSD 2TB+TBS6903X Dual DVB-S2X Prof,Fuba DAA110A IBU Twin,DG380S = 60°E-34,5°W,Fuba DAA850 4xIBU Twin.
|
Maneto
Registrace: 9/2010 Příspěvků: 5 077 Galerie: Maneto |
![]() |
|
RE: Sledování sat.kanálů na televizi bez tuner...Maneto,celkem mi lichotí, že moje vědomosti o TV a SAT technice přeceňuješ. Musím se ale na férovku přiznat, že tyto znalosti mám dosti chabé, či spíše značně děravé. Je mi teprve 66 a tak mám čas se občas chuť se hrabat v tématech, které jsou pro mně nové. Díky za trpělivost ! |
Marbulinek
![]() |
|
@Marbulinek...dorostenče!![]() |
konas
![]() |
|
@kristian1Na satelitu už se v HEVCu vysílá, hlavně 4K kanály. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
@Marbulinekdobrá zábava díky |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
@MarbulinekJen pro zábavu, přečti si:https://www.parabola.cz/forum/topic-93776/ |
konas
![]() |
|
RE: Sledování sat.kanálů na televizi bez tuner...Marbulinek- k VU+ si potom dokup tuner s t2 a máš i nadále vystaráno |
vladavlada
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 109 |
![]() |
|
@vladavladaty seš vladoholub?? |
pierrepetr
![]() |
|
@Martin79ale jasne.napr Antik.ale jeste mu zatezuj hlavu s timhle a mame to na pet stranek![]() |
kristian1
![]() |
|
VladavladaTo se velice mýlíš, externí tuner DVB-T2 neni vsechno. Ke sledování českeho DVB-T2 potřebuješ také dekoder HEVC a ten ti externi tuner nenabízí!!Pokud chce HEVC dekoder musí mít VU receiver nové generace. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Sledování sat.kanálů na televizi bez tuner...A taky je dobrý vědět, že T2 vůbec nemusí jet automaticky tam, kde teď jede T. To se jaksi opomíjí zmiňovat a z T2 se dělá všespásná modla, přičemž jak to celý dopadne nikdo neví.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
@PoldaSNavíc ten momentální obraz ve zkušebním DVB-T2 je dost otřesné kvality.![]() |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 450 |
![]() |
|
@hoboPosoudím až zapnou Praděd...........Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
hobo @ habrnechápu proč,ale vás dva si pořád pletu...![]() ![]() ![]() ale ještě nejsem "senila"... ![]() ![]() ![]() doufám... ![]() ![]() ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
@jamess96kolik ti chybí?? |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrnevím čeho myslíš? Jestli prstů,tak těch mám naštěstí všech 10![]() ![]() Ale jestli myslíš roků do penze,tak to nevím,bo to pořád mění... ![]() _________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 944 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 27 | |
![]() |
|
![]() |