Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

Rádia na satelitu- kvalita

Dobrý den,
asi znám odpověd, ale zeptám se na Vaše zkušenosti.
Na FM příjem musím zapomenout, bydlím v ďolíku, kde se toho moc chytnout nedá (teda s vyjímkou Impulsu, F1 atd., což není můj šálek čaje), internetová rádia také kvalitou zvuku moc neoplývají), tak si rádio pouštím přes satelit.
A tady mě zaráží " kvalita" stanic, poslouchám rádia z Astry.
Mám Dreambox DM 525, zvuk je vedený optikou do AV zesilovače.
Když to vezmu podle kvality zvuku, tak na špičce jsou: SkyRock, SkyRadio a Virgin Radio (bohužel Francouzi, občas neposlouchatelné...), potom Němci- RockAntene, mutace Bayern atd. , no bohužel na konci je mé oblíbené Radio Beat- to je audio kvalitou na řídkou stolici...
Jaké máte zkušenosti, popřípadě jestli může někdo zjistit jaký datový tok jednotlivé stanice používají (například hlasitost- u těch kvalitnějších stanic ji mám nastavenou na - 32 dB a hraje to dost nahlas, Beat musím vytočit na -20 dB- jenom pro příklad, při této hlasitosti, když koukám na nějaký TV program na Skylinku, tak manželka může luxovat a zároveň pindat, že jsem neuklidil- mě je to jedno, protože jí neslyším.. :))) )
Díky
Brrouk

brrouk
Registrace: 2/2012
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73
Odpověď v diskusním vlákně

no poslední

kvalitní zvuk byl z gramodesky,konečně to mnozí hluší pochopili

pierrepetr
Registrace: 5/2006

RE: Rádia na satelitu- kvalita

pierepetr, presne tak. Zvuk z gramodesek nenahradi zadny z CD ani z MP3/MP3 Pro. Proste klasika, která se zacina zase vracet.-)

HYPER
Registrace: 11/2010

Vim o cem pisu. Mel jsem moznost porovnat stejnou skladbu na gramo desce a na CD disku a zvitezil zvuk z gramofonu. Na CD to taky nebylo spatny, ale chybela tomu vetsi prostorova hloubka a prirozenejsi zvuk nsstroju.

HYPER
Registrace: 11/2010

CD zase chyběl šum a praskot ;) Nebavím se o gramofonu za půl mega, elektronkových zesilovačích, bednách za 2 mega v ideálním poslechovém prostoru..
Neverending story pravověrných hifistů a zvukofilů..
Jsem pro CD(SACD). Je to přece jen praktičtější s min. zvukovými rozdíly. Ale snít je třeba a kdo si hraje, nezlobí..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Samozřejmě MP3 v peckách z mobilu do metra taky dobrý :))

Tomik535

@Tomik535

praktická doba určitě,taky mám céda,300 jenom v jukeboxu v kuchyni,na ostatní není čas ani vyndat ze skříně,deska je náročná na obsluhu a singly to je vůbec tělocvik,ani si nesedneš a už je konec,ale stojí to za to,občas

pierrepetr
Registrace: 5/2006

radio na sat

na A1 posloucham jam fm.you fm.sunshine.a dalsi.ale kvalitu neresim.na to neni cas. :)))

kristian1
Registrace: 7/2016

To s gramofonem jsou nesmysly.
Pokud nemáte upravený poslechový prostor, tak slyšíte spíše nekvalitní digitalizaci z nějakých podivných MP3, nekvalitní reproduktory a přechodové chyby zesilovačů plus zvuky ze záchoda od sousedů v paneláku nebo auta z ulice.
Slepý test srovnání gramodesky s nějakým FLACem, kde by byly i praskance prachu, by vás okamžitě usvědčil, že slyšíte jiné věci, než si myslíte.
Česká internetová rádia jsou většinou 128kbs, a to je málo. Nevím, jestli na webu někdo někde pouští třeba aspoň 320kbs mp3? Zatím jsem neměl důvod to hledat - poslouchám vlastně jenom Radiožurnál nebo Beat k obědu na terase. Mám tamtéž satelit i internet, rozdíl není nijak ohromující (celkem levné 5.1, zes. Yamaha, je to hlavně pro kino).
To, jak je vytočený čudlík hlasitosti, nemá s kvalitou přenosu taky nic moc společného.

Antonín
Registrace: 8/2005

Ještě mne napadlo: je podstatný rozdíl ve zpracování digitálního zvuku - interní zvukové karty počítačů jsou většinou vybaveny velmi jednoduchým a nepřesným převodníkem.

Antonín
Registrace: 8/2005

Stáhni plugin webradios, vyber žánr a neříkej mi, že tam nenajdeš kvalitní rádia. Já už jedu jenom na int. rádia, ta kecaná reklama mě ubíjí, samozřejmě že jsou rozdíly veliké, někdy i to rádio, co vysílá v ubohé=m formátu 128/mp3 má lepší dynamiku, než jiné. Kdo hledá, ten najde, chce se to trochu pohrabat i v tom pluginu. Dokonce jsem minule dal nahrávání rádia a na disku se ukládali jednotlivé písničky, tak jak je hráli, docela jsem čuměl. Nahrávání bylo přece "výsadou" dm8000-ky, no a vida, už to není pravda... :)))

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Antoníne, co za nesmysly s gramofonem máš na mysli, že lépe hraje než CD? To si piš, že hraje lépe ...

tukan

Zpracování digitálního zvuku v tomto případě věčšinou dělá AV receiver, nebo u připojení cinch na analogu to dělá sat receiver, tady můžou být rozdíly, ale už ne tak velké, jako v minulosti. Pamatuji si, když jsem přešel ze staré Nokie na Topfielda, to byl velký rozdíl /směrem dolů/ v kvalitě zvuku rádia...

tukan

@brrouk

docela rád poslouchám net rádia a tam jdou dost dobře frczs. rádio Puls.Můžeš si vybrat i svůj styl.Jede v kvalitě 192kb...

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Antonín

Ano, jsou i rádia, které vysílají v 320-ce, pověčšinou je slyšet už i navýšení na 160kbit/s, plugin webradioFS to pěkně ukazuje na levé straně obrazovky...

tukan

oprava

Jsem úplně blbej po ránu, samozřejmě že na pravé straně obrazovky...

tukan

Beat

Doufám, že tu nikdo nezačne tvrdit, jak Beat perfektně hraje na FM (ve srovnání se satelitem). Vězte, že většina pozemních vysílačů bere modulaci právě ze satelitu (proto jsou tam ty verze s názvy jako Beat SZ, Beat SV apod., které jsou určeny pro různé regiony a liší se vlastně jen různými reklamními bloky). V podstatě totéž platí pro Country rádio (jenom méně regionálních mutací, oproti Beatu).

PeVy
Registrace: 2/2006

@Tomik535

Jenom o těch gramodeskách -kvalitní vinyl, ne nějaká indická šuměnka, ale buď nová deska, nebo starší, hraná kvalitní přenoskou a vypraná, ani nepraskne! Pár jich starších mám, a je poznat, která strana je víc hraná nějakým kopytem. Teď jsem koupil úplně novou desku s Arethou Franklinovou, a garantuji Ti, že ani nepraskne, a to mám starý gramofon Tesla NC500, low endovou přenosku Audio-technica, jednoduchý korekční zesil. vlastní výroby (pečlivě změřená a nastavená RIAA křivka), starší DENON_AVR 1905, a bedny Technics. A sakra dobře poznám rozdíl mezi analogovou LP a digi CD. A v zásadě to pozná každý.

konas
Registrace: 12/2014

Fandím ti ;) Osobně bych sice nemusel repro Technics, ale možná máš nějakou SE zaměřenou více na neutralitu než bum-cink, kterou pro ne vyrobila firma či značka, která se na výrobu repro specializuje.
Chraň bůh, abych ti tvou zábavu rozporoval, právě naopak..

Tomik535

Rádia nejen na satelitu

I na netu jsou rádia ve slušné kvalitě,stačí hledat.No a na čem si to kdo přehrává už je jiné kafe. http://89.160.63.63/hitcity392kbps http://onair.krone.at/kronehit-hd.mp3 http://89.16.185.174:8000/autodj

jerzy
Registrace: 7/2008

@Tomik535

Jsou 30 let staré, takže původní - takový slušný přůměr. V paneláku si moc vyskakovat nemůžeš. :))

konas
Registrace: 12/2014

SAT x VKV x DAB x internetová rádia ???

Souhlasím, že rádio Beat hraje velice špatně opravdu se to nedá poslouchat (přestože mám rád tento žánr hudby ...). Čím to je, jistě posoudí jejich technici a věřme, že to vylepší. Dobře hrála Rocková republika a nyní dobře hraje např. Rock Antena (píšu o radiích, které přijímám ze satelitu). Kladu si otázku jaký zvolit příjem jednotlivých rádií zda ze satelitu, VKV, DAB+, nebo internetová rádia? :8)

mkolega
Registrace: 12/2016

FM prijem stoji coraz viac za gulove, kazdy trulo si zalozi radio a potom to len rusi prijem okolitych krajin.Volekady bol lepsi prijem hlavne vzdialenejsich radii .... hlot pokrok nazsatvis.Kua ze pokrok? ;P

Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.

liquere

@mkolega

Neřekl bych že se to nedá poslouchat, ale mohlo by to být lepší... ;)

Martin79

@Martin79

Nevim, zda ty pisnicky maji spatne porizene, nebo maji spatnou techniku, kterou to posilaji ven, ale opravdu by to mohlo byt lepsi... .

mkolega
Registrace: 12/2016

na tom satelitu, no pokud ti nevadi že to bud nemecky, polsky, francouzsky a tak podobně :D jinak českých tam moc není, snad jen čro (a ješte ne kompletní), beat a country :D to na fm jich je víc. Je to škoda že jich je tak malo na staelitu, jinak v fm hodne radií to bere bud přes satelit (beat, country, dálnice, nekdtere čro), nebo z internetu, tak až tu nekdo bude vykladat jak FM skvele hraje oproti internetu či satelitu, zjistete si odkud berou signal na vysílačích ;) určite ke každemu z nich nevede optika ze studia :D

Qquiderr
Registrace: 5/2014
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra