![]() |
|
Rádia na satelitu- kvalitaDobrý den,asi znám odpověd, ale zeptám se na Vaše zkušenosti. Na FM příjem musím zapomenout, bydlím v ďolíku, kde se toho moc chytnout nedá (teda s vyjímkou Impulsu, F1 atd., což není můj šálek čaje), internetová rádia také kvalitou zvuku moc neoplývají), tak si rádio pouštím přes satelit. A tady mě zaráží " kvalita" stanic, poslouchám rádia z Astry. Mám Dreambox DM 525, zvuk je vedený optikou do AV zesilovače. Když to vezmu podle kvality zvuku, tak na špičce jsou: SkyRock, SkyRadio a Virgin Radio (bohužel Francouzi, občas neposlouchatelné...), potom Němci- RockAntene, mutace Bayern atd. , no bohužel na konci je mé oblíbené Radio Beat- to je audio kvalitou na řídkou stolici... Jaké máte zkušenosti, popřípadě jestli může někdo zjistit jaký datový tok jednotlivé stanice používají (například hlasitost- u těch kvalitnějších stanic ji mám nastavenou na - 32 dB a hraje to dost nahlas, Beat musím vytočit na -20 dB- jenom pro příklad, při této hlasitosti, když koukám na nějaký TV program na Skylinku, tak manželka může luxovat a zároveň pindat, že jsem neuklidil- mě je to jedno, protože jí neslyším.. ![]() Díky Brrouk |
brrouk
Registrace: 2/2012 Příspěvků: 26 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73 | |
![]() |
|
no posledníkvalitní zvuk byl z gramodesky,konečně to mnozí hluší pochopili |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitapierepetr, presne tak. Zvuk z gramodesek nenahradi zadny z CD ani z MP3/MP3 Pro. Proste klasika, která se zacina zase vracet.-) |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaVim o cem pisu. Mel jsem moznost porovnat stejnou skladbu na gramo desce a na CD disku a zvitezil zvuk z gramofonu. Na CD to taky nebylo spatny, ale chybela tomu vetsi prostorova hloubka a prirozenejsi zvuk nsstroju. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaCD zase chyběl šum a praskot![]() Neverending story pravověrných hifistů a zvukofilů.. Jsem pro CD(SACD). Je to přece jen praktičtější s min. zvukovými rozdíly. Ale snít je třeba a kdo si hraje, nezlobí.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 125 |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaSamozřejmě MP3 v peckách z mobilu do metra taky dobrý![]() Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
@Tomik535praktická doba určitě,taky mám céda,300 jenom v jukeboxu v kuchyni,na ostatní není čas ani vyndat ze skříně,deska je náročná na obsluhu a singly to je vůbec tělocvik,ani si nesedneš a už je konec,ale stojí to za to,občas |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
radio na satna A1 posloucham jam fm.you fm.sunshine.a dalsi.ale kvalitu neresim.na to neni cas.![]() |
kristian1
Registrace: 7/2016 Příspěvků: 4 235 |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaTo s gramofonem jsou nesmysly.Pokud nemáte upravený poslechový prostor, tak slyšíte spíše nekvalitní digitalizaci z nějakých podivných MP3, nekvalitní reproduktory a přechodové chyby zesilovačů plus zvuky ze záchoda od sousedů v paneláku nebo auta z ulice. Slepý test srovnání gramodesky s nějakým FLACem, kde by byly i praskance prachu, by vás okamžitě usvědčil, že slyšíte jiné věci, než si myslíte. Česká internetová rádia jsou většinou 128kbs, a to je málo. Nevím, jestli na webu někdo někde pouští třeba aspoň 320kbs mp3? Zatím jsem neměl důvod to hledat - poslouchám vlastně jenom Radiožurnál nebo Beat k obědu na terase. Mám tamtéž satelit i internet, rozdíl není nijak ohromující (celkem levné 5.1, zes. Yamaha, je to hlavně pro kino). To, jak je vytočený čudlík hlasitosti, nemá s kvalitou přenosu taky nic moc společného. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaJeště mne napadlo: je podstatný rozdíl ve zpracování digitálního zvuku - interní zvukové karty počítačů jsou většinou vybaveny velmi jednoduchým a nepřesným převodníkem. |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaStáhni plugin webradios, vyber žánr a neříkej mi, že tam nenajdeš kvalitní rádia. Já už jedu jenom na int. rádia, ta kecaná reklama mě ubíjí, samozřejmě že jsou rozdíly veliké, někdy i to rádio, co vysílá v ubohé=m formátu 128/mp3 má lepší dynamiku, než jiné. Kdo hledá, ten najde, chce se to trochu pohrabat i v tom pluginu. Dokonce jsem minule dal nahrávání rádia a na disku se ukládali jednotlivé písničky, tak jak je hráli, docela jsem čuměl. Nahrávání bylo přece "výsadou" dm8000-ky, no a vida, už to není pravda...![]() Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaAntoníne, co za nesmysly s gramofonem máš na mysli, že lépe hraje než CD? To si piš, že hraje lépe ...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaZpracování digitálního zvuku v tomto případě věčšinou dělá AV receiver, nebo u připojení cinch na analogu to dělá sat receiver, tady můžou být rozdíly, ale už ne tak velké, jako v minulosti. Pamatuji si, když jsem přešel ze staré Nokie na Topfielda, to byl velký rozdíl /směrem dolů/ v kvalitě zvuku rádia...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
@brroukdocela rád poslouchám net rádia a tam jdou dost dobře frczs. rádio Puls.Můžeš si vybrat i svůj styl.Jede v kvalitě 192kb..._________________________ Vím,že nic nevím _________________________
|
jamess96
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 3 944 |
![]() |
|
AntonínAno, jsou i rádia, které vysílají v 320-ce, pověčšinou je slyšet už i navýšení na 160kbit/s, plugin webradioFS to pěkně ukazuje na levé straně obrazovky...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
opravaJsem úplně blbej po ránu, samozřejmě že na pravé straně obrazovky...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
![]() |
|
BeatDoufám, že tu nikdo nezačne tvrdit, jak Beat perfektně hraje na FM (ve srovnání se satelitem). Vězte, že většina pozemních vysílačů bere modulaci právě ze satelitu (proto jsou tam ty verze s názvy jako Beat SZ, Beat SV apod., které jsou určeny pro různé regiony a liší se vlastně jen různými reklamními bloky). V podstatě totéž platí pro Country rádio (jenom méně regionálních mutací, oproti Beatu). |
PeVy
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 131 |
![]() |
|
@Tomik535Jenom o těch gramodeskách -kvalitní vinyl, ne nějaká indická šuměnka, ale buď nová deska, nebo starší, hraná kvalitní přenoskou a vypraná, ani nepraskne! Pár jich starších mám, a je poznat, která strana je víc hraná nějakým kopytem. Teď jsem koupil úplně novou desku s Arethou Franklinovou, a garantuji Ti, že ani nepraskne, a to mám starý gramofon Tesla NC500, low endovou přenosku Audio-technica, jednoduchý korekční zesil. vlastní výroby (pečlivě změřená a nastavená RIAA křivka), starší DENON_AVR 1905, a bedny Technics. A sakra dobře poznám rozdíl mezi analogovou LP a digi CD. A v zásadě to pozná každý. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 945 |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaFandím ti![]() Chraň bůh, abych ti tvou zábavu rozporoval, právě naopak.. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
Rádia nejen na satelituI na netu jsou rádia ve slušné kvalitě,stačí hledat.No a na čem si to kdo přehrává už je jiné kafe. http://89.160.63.63/hitcity392kbps http://onair.krone.at/kronehit-hd.mp3 http://89.16.185.174:8000/autodj |
jerzy
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 2 133 |
![]() |
|
@Tomik535Jsou 30 let staré, takže původní - takový slušný přůměr. V paneláku si moc vyskakovat nemůžeš.![]() |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 945 |
![]() |
|
SAT x VKV x DAB x internetová rádia ???Souhlasím, že rádio Beat hraje velice špatně opravdu se to nedá poslouchat (přestože mám rád tento žánr hudby ...). Čím to je, jistě posoudí jejich technici a věřme, že to vylepší. Dobře hrála Rocková republika a nyní dobře hraje např. Rock Antena (píšu o radiích, které přijímám ze satelitu). Kladu si otázku jaký zvolit příjem jednotlivých rádií zda ze satelitu, VKV, DAB+, nebo internetová rádia?![]() |
mkolega
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 165 |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitaFM prijem stoji coraz viac za gulove, kazdy trulo si zalozi radio a potom to len rusi prijem okolitych krajin.Volekady bol lepsi prijem hlavne vzdialenejsich radii .... hlot pokrok nazsatvis.Kua ze pokrok?![]() Tento prispevok bol cely napisany bez financnej pomoci EU, alebo nejakej mimovladky.
|
liquere
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 14 231 |
![]() |
|
@mkolegaNeřekl bych že se to nedá poslouchat, ale mohlo by to být lepší...![]() |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
@Martin79Nevim, zda ty pisnicky maji spatne porizene, nebo maji spatnou techniku, kterou to posilaji ven, ale opravdu by to mohlo byt lepsi... . |
mkolega
Registrace: 12/2016 Příspěvků: 165 |
![]() |
|
RE: Rádia na satelitu- kvalitana tom satelitu, no pokud ti nevadi že to bud nemecky, polsky, francouzsky a tak podobně :D jinak českých tam moc není, snad jen čro (a ješte ne kompletní), beat a country :D to na fm jich je víc. Je to škoda že jich je tak malo na staelitu, jinak v fm hodne radií to bere bud přes satelit (beat, country, dálnice, nekdtere čro), nebo z internetu, tak až tu nekdo bude vykladat jak FM skvele hraje oproti internetu či satelitu, zjistete si odkud berou signal na vysílačích ;) určite ke každemu z nich nevede optika ze studia :D |
Qquiderr
Registrace: 5/2014 Příspěvků: 1 505 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 73 | |
![]() |
|
![]() |