![]() |
|
Pořízení velké mesh parabolyNevíte, prodávají se někde v ČR nebo v okolních státech velké mesh paraboly na C band (tedy velké alespoň 3m)?Zatím jsem jen zkoušel oťukávat Alibabu, 3m prodávají za 500 USD + shipping po moři. Přičemž ani nevím, jak pak zorganizovat dovoz 80kg čehosi z přístavu sem k nám a hádám, že to ten shipping celkově ještě dost prodraží ![]() |
LubosD
Registrace: 7/2010 Příspěvků: 363 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
RE: Pořízení velké mesh parabolyKoukni ještě na :RF HAMDESIGN, tam mají sítěnou 3m , rozložitelnou na 6 dílů i s ceníkem a dopravou. |
konas
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 3 949 |
![]() |
|
RE: Pořízení velké mesh paraboly... jsou to Holanďani, čili eu bez cla a DPH. |
konas
![]() |
|
RE: Pořízení velké mesh parabolyV Europe to vyrabaju asi iba tito holandaniahttp://www.rfhamdesign.com UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 307 |
![]() |
|
@black13aNěco kdysi dělali i Švédové, ale dneska už nevím. |
konas
![]() |
|
RE: Pořízení velké mesh parabolyprolez bazar parabola každou chvíli je tam prodám parabolu a jsou to ty co sháníš. |
koax
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 2 326 |
![]() |
|
@koaxTeda mesh paraboly jsem tam neviděl vůbec žádné. Jen klasické "plné" Ku paraboly a další takovou nechci/nepotřebuju. |
LubosD
![]() |
|
@LubosDNo jestli chceš doma dělat Houston, tak jen pro inspiraci:www.antesky.com![]() |
konas
![]() |
|
RE: Pořízení velké mesh parabolyDěkuju za odkaz na rfhamdesign.com, ceny jsou bohužel dost vysoké. Tak vysoké, že vyjde lépe pořídit si bazarovou klasickou Ku stejného rozměru (a s vyšší efektivitou) a frknout tam C feed![]() Doufal jsem, že ty meshky budou výrazně levnější. |
LubosD
![]() |
|
@konasPěkný kousky![]() |
LubosD
![]() |
|
RE: Pořízení velké mesh parabolyNa tom antesky.com to jsou parádní kousky!Takovou 16ti metrovou parabolu na skylink to by bylo pokoukáníčko!!![]() ![]() ![]() Vu+Solo4K/TechnoTrend S2-3650 CI DVB-S2/Emme Esse 125 Al
|
Badis2
Registrace: 4/2015 Příspěvků: 465 |
![]() |
|
RE: Pořízení velké mesh parabolyTeď jste mi připomněli, že jsem před 10 lety pomáhal montoval 6m parabolu. To není pro jednotlivce, dělal na tom celý tým lidí. To byla teprve kráva.DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV
|
omar3
Registrace: 5/2015 Příspěvků: 1 687 |
![]() |
|
@Badis2Aby ses nedivil. Někdo tady psal, že v analogu se občas nechytaly ani 14m paraboly. Viděl jsem, jak na mrak plný mokrého sněhu, si 2,4m Prodelinka s Invacomem ani neškrtla půl hodiny, samozřejmě při živém vysílání.![]() |
konas
![]() |
|
@LubosDMeshky budeš mít možná levnější třeba v Brazílii, kde jiné v podstatě ani nejsou, prodá se jich hodně, a montují se skoro vodorovně. Z plné paraboly by tam bylo jezírko.![]() |
konas
![]() |
|
RE: Pořízení velké mesh parabolyS tými velkými anténami je problém, ked je ponuka nikto to nechce ,ked je dopyt, nikde nič ...Pamatám , niekto predával na SK 4m mesh za 300eur, vtedy ma to nezaujimalo, teraz by som ju hned bral. Ale hlavne zhánam plnú vacsiu anténu a tiež nikde nič. ![]() Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
RE: Pořízení velké mesh parabolyA jedna sla 4.5 m do polska plnna za 2stuky eur |
Dexerwave
Registrace: 10/2017 Příspěvků: 567 |
![]() |
|
@LubosDMáš asi dve možnosti: buď snoriť po inzerátoch alebo kúpiť novú. A nová z US vyjde sakumprásk so všetkým asi 1000 USD. Veľmi by ti podľa mňa v tejto veci vedel pomôcť kamter1, no už som ho tu dlho nevidel. Ani sa mu nečudujem :-). Ja som napr. 3m meshku s polarmountom kúpil v 1996 za 18.000 Sk, čo by dnes pri tejto inflácii už bolo asi 1000 eur. |
medecal64
Registrace: 9/2014 Příspěvků: 611 Galerie: medecal64 |
![]() |
|
RE: Pořízení velké mesh parabolyJa len tak, ze co chytim na tak obrovsku parabolu ? Chodim po dedinach a vidim, ze ludia maju len tak v zahrade fakt pekne velke paraboly. Som aj rozmyslal, ze oslavim ich, ze ci by mi ich nedarovali za odvoz, alebo za drobne. Co by sa stym dalo ?![]() |
hrenss
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 337 |
![]() |
|
@medecal64Za cca 1000 éček dneska koupíš tak 2,2m. |
konas
![]() |
|
@hrenssV Ku: Astra 28,2e (UK spot beam) nebo arabáče na Badru. Nevim jak Rusáci, jestli je nutný mít velkou parabolu.V C: všelicos, mě zajímají různé západní družice se španělskými stanicemi. Dá se toho ale chytit hodně i z Asie, viz dxsatcs.com. Částo ty paraboly nebývají pro satelitní TV, ale pro všelijaká CB rádia s odrazem od Měsíce a já nevím co ještě. |
LubosD
![]() |
|
@hrenssKde vidíš tie velké antény?Lebo tu ZA a okolie nič nie je. A pekne ich oslov či to nechcu dať preč, ak áno a nechceš to kontaktuj ma.Hladám 250+, za lacno by som zobral aj menšiu(180+). ![]() Biedne forum, riešia sa tu samé blbosti ,len nie satelitná problematika,v kazdom vlákne sprostosti,hádky a trápne fotky uja ibuprofena. Dokial tu redakcia nezakročí ,o čom pochybujem, tak neprispievam .Dodatok: po čase vidím, že to ide ku dnu, tak Zbohom.
|
marval450
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 1 463 |
![]() |
|
RE: Pořízení velké mesh parabolyJa mam doma viac ako 20 rocnu parabolu mozno 150 cm, ale neviem to urcit. Ale videl som vo vedlajsej dedine este vacsiu. Tak som rozmyslal, ze aj tu staru by som mozno spojaznil, ale zase ci sa mi to oplati. |
hrenss
Registrace: 3/2011 Příspěvků: 337 |
![]() |
|
@konasmyslím, že meshky stoja zhruba toľko ako hovorím... ty patrne hovoríš o plných anténach.... či? https://www.amazon.com/C-Band-Prime-Focus-Mesh-Satellite/dp/B00YIVNTBY |
medecal64
![]() |
|
@LubosDTreba dávať veľký pozor, na meshku nechytíš z Ku pásma skoro nič, 3m má zisk ako 120cm plná. Bývajú totiž najčastejšie z hliníka a ten nie je po čase veľmi presný, takže dochádza k deformáciám a vyžarovaniu mimo ohniska. Meshky sú prevažne vyrábané pre C pásmo a do oblastí s monzúnovými dažďami. |
medecal64
![]() |
|
trocha OTale parádne sú antény Simulsat od ATCI![]() |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 730 |
![]() |
|
@medecal64Jo, to vím, chci to jen na C band. Jsem právě doufal, že ty meshky budou levné, když to je v rozvojových zemích na kdejaké chatrči... |
LubosD
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 30 | |
![]() |
|
![]() |