Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

TP 11876 - rozpad obrazu, chyby v datovém toku

Zdravím,

od včerejší 14. hodiny pozoruji na TP 11876 (Nova HD, Nova Cinema HD, Nova Action HD, Prima HD, Prima Cool HD) dost časté chyby v datovém toku. Poslední včerejší chybu jsem zaznamenal ve 20:58 a pak až do rána nic. Dnes od 10:56 opět co 5-10 minut chyba. Ostatní transpondéry, které sleduji (11934, 12344, 12090, 11797) jsou úplně v pohodě. Stav signálu také stejný jako vždy. Dokonce, i když se ráno přehnaly kroupy a silný déšť a kvalita signálu výrazně klesla, tak bylo také vše bez chyby (v tu chvíli i TP 11876).

Pozorujete někdo něco podobného na TP 11876?

VU+ Duo2, image VTI 8.2.3

SirMax
Registrace: 1/2014
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57
Odpověď v diskusním vlákně

RE: TP 11876 - rozpad obrazu, chyby v datovém...

Chybu ve 20:58 jsem zaznamenal také.

aafroman
Registrace: 6/2014

áno, potvrdzujem chyby v dát. toku na tejto frekvencii v nedeľu v podvečerných hodinách

zoly
Registrace: 9/2012

Taky potvrzuju, ze je problém v prijmu po vetrne udalosti.

HYPER
Registrace: 11/2010

Napsal jsem do Skylinku, tak jsem zvědav, co mi odpoví. Jelikož problém není na naší straně, tak bude někde na trase. Že by jim vítr pohnul na uplinku v Praze anténami? Nebo jim data do uplinku nejdou přes vyhrazenou optickou linku, ale po "běžném internetu", což se prý už také několikrát stalo?

SirMax

U me to ucite nebude v prijimaci soustave. Mam paraboly v zakrytu na stene domu. Musel by prijit silny vitr z JV, aby primo foukal na paraboly. Pro kontrolu jsem premeril signal a vse ok.

HYPER

@HYPER

Já mám parabolu také v zákrytu na stěně domu. A kdyby se přeci jen hnula, tak nepůjde nic (možná by šel jen TP 12070, ale špatně).

SirMax

@HYPER

Bacha na zpětný vír při hodně silném větru. Mám na chalupě vstupní dveře na jihovýchod, a tenhle severozápední fičák mi nahnal vodu pod dveřmi až do kuchyně. To byl rotující válec za střechou, podél celého baráku, až k zemi. :-/

konas
Registrace: 12/2014

Ano problém Nova HD jsem taky pozoroval.

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

konas, tak to ti rozhodne nezavidim. ja mam vedle napravo ještě souseda a nalevo ještě dva sousedy, mame radovy domky. I při tomhle vetru to zatím prezilo. Jinak souhlas s tim tocivym vetrem, nafouka ti listi a vse mozny na verandu, na balkon atd..

HYPER

@HYPER

Naštěstí žádná velká škoda, voda se vymetla, paraboly u plotu, vzdáleném 9m se ani nehnuly, jen soused s parabolou na střeše vilky je v háji. Ona roura vylitá betonem se středovým zpevňovacím roxorem, s přivařeným jeklem do sloupku, a výložník z této roury zakotvený do betonového sloupku plotu jednu noname 80 a 100 Gibertinku udrží i při tomhle fukejři.

konas
Registrace: 12/2014

Ano, dokonce se mi předčasně ukončil záznam(TV PrimaHD).

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Tak jsem si říkal, že už to bude OK, když poslední chyba byla včera ve 13:30. Dnes opět 3 chyby ve 12:24, 12:27 a 12:31.

SirMax

21:18 nova hd

Panasonic vieruška TX-P42, AzBOX elite, atd..

Karlos1
Registrace: 2/2007

@Karlos1

zrovna jsem testovací nahrávku projel skenerem ...
chyba ve 21:18 Prima HD

SirMax

Tak chyby se zatím stále obejvují:
01.11.2017 11:16
02.11.2017 07:49
02.11.2017 11:03
02.11.2017 11:04

SirMax

ach jo ... "obejvují" = "objevují" ... prsty na levé ruce jsou rychlejší než na pravé :)))

SirMax

@SirMax

Na Tvůj problém je jen jedna rada:
Neměř toky a sleduj pořady. Ušetříš si nervy, nebude Tě chytat amok, že tok není takový, jaký má být atd... atd...
Domnívám se, že televizní stanice vysílají pro diváky programy. Na měření pro odborníky je podle mne monoskop, ale ten zase nezajímá řadové diváky, a těch je podstatně více.

ja987
Registrace: 1/2016

@ja987

Nervy mám v pořádku a amok mě nechytá. Ale když se obraz, kvůli chybě někde na trase, třeba na 3 sekundy zastaví nebo rozpadne tak to docela kazí zážitek ze sledování TV. Myslíš, že to ve Skylinku někdo trvale sleduje? Nesleduje. Pouze na podnět od diváka se dá požadavek na monitoring. A čím dříve, tím lépe. Když ti bude kolísat napětí v zásuvkách a blikat žárovky, tak to také necháš být a počkáš, až to tvému dodavateli energie nahlásí někdo jiný?

SirMax

@SirMax

Taky nemám rád výpadky, i když je mám, a to dost často a sice 1/2 vteřinové. Bez měřáku dlouhodobě vysledováno, že je to v důsledku živého leteckého provozu na 2 křižujících se letových cestách nade mnou. Ale nepíšu tady hned, jaké mám toky, aby všichni viděli, že je umím změřit a jak jsem dobrý.
Včera zmizel zvuk a nezobrazoval se typ zvukové stopy na nových programech Novy 2 a Gold. Ale v první řadě jsem kontaktoval Freesat, bohužel nevěděl nic, tak pak teprve jsem na parabola.cz dal info. Nakonec to bylo způsobeno přechodem z AAC na MPEG.

A to, že by o chybě, či závadě na trase provozovatel nevěděl, asi nehrozí, stejně tak, jako na dispečinku téměř hned zjistí, že jim někde kolísá napětí.

ja987

Ja987

Co tady máš koho napadat, že někdo machruje jak je dobrý?? SirMax se tomu věnuje dlouhodobě a nepoťrbuje tady machrovat. Starej se příště o sebe, buď té dobroty!!

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

@ja987

Je rozdil mezi mistnimi vypadky a vypadky tykajici se vsech, ktere jsou zpusobeny provozovatelem.
SirMax to monitoruje dobre a verim ze kvalitneji nez provozovatel, ktery by se tomu mel venovat predevsim.

ivovi0
Registrace: 11/2008

@ja987

Různým výpadkům a hlášením o nich se zde na parabole věnuji od jara 2016, kdy Skylink spustil TP 11934 a 11973 z Usingenu a tak nějak jim to zrovna dobře nefungovalo. Zhruba měsíc mi trvalo dokazování Skylinku, že chyba není na mé straně. Až potom, co jsem posbíral dostatek dat (vyloučení chyb pouze na CW modulech, vyloučení chybovosti uničtečky, potvrzení výpadků zde od čtenářů paraboly - za to děkuji, nahrávky s chybami od různých servisních techniků atd.), uznali, že chyba je nakonec u nich. Tehdy k úplné nápravě došlo na přelomu srpna a září 2016. Vše trvalo tak dlouho proto, že tam vznikaly chyby z různých zdrojů a to je vždy těžké odhalit. Tím, že jsem techniky zásoboval potřebnými daty (hlavně přesná data výpadků +- několik vteřin), tak se prý nalezení zdroje chyb urychlilo zhruba o několik týdnů, možná i měsíc. Takže probírat to zde na parabole je, myslím, dobrá věc a kdo chce (nikoho nenutím), tak může pomoct tím, že výpadek potvrdí nebo napíše čas nějakého jiného, který zaregistroval.

Nikdy jsem netvrdil "jak jsem dobrý" - každý si může proskenovat svoji nahrávku, program stojí něco málo přes 1000 Kč.

SirMax

Toto mi nyní přišlo ze Skylinku:

Vážený pane ****,

na základě naší komunikace ke kartě **** ohledně předaným výpadkům na frekvenci 11 876 Vám níže zasílám přijatou odpověď z monitoringu.

" Děkujeme za informace, dále nám je prosím zasílejte.
Nahlášeným problémům se intenzivně věnujeme. "

Děkujeme, že využíváte služeb Skylink
S přáním hezkého dne

SirMax

@ja987

Napsal jsi "Ale v první řadě jsem kontaktoval Freesat, bohužel nevěděl nic" a o pár řádků níže "A to, že by o chybě, či závadě na trase provozovatel nevěděl, asi nehrozí". Myslím, že první vylučuje druhé a dokazuje, že provozovatel většinou o náhle vzniklé události nic neví a dozvídá se informace především od diváků. Pokud by došlo k úplnému výpadku služeb, tak toho si určitě všimne, ale pokud dochází k výpadkům náhodně, tak to sami od sebe můžou odhalit až za pár dní.

SirMax

@SirMax

Oprava příspěvku: 02.11.2017, 14:26.29 včera:

... "v první řadě jsem kontaktoval Freesat, TELEFONISTA ZÁKAZNICKÉ LINKY bohužel nevěděl nic, tak pak teprve jsem na parabola.cz dal info. Nakonec to bylo způsobeno přechodem z AAC na MPEG"... A O TOM ZCELA URČITĚ TECHNICI VĚDĚLI.

Jedna věc je dispečnk s techniky a druhá věc je zákaznické coolcentrum - mnohdy od sebe vzdálené stovky km a záleží, jak spolupracují a informují se vzájemně.

ja987
Stránka: [ 1 ] 2 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 57

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra