Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Televizory 4K se satelitním tunerem

Zdravím, možná mám triviální dotaz, ale přesto: Chci koupit UHD televizor se satelitním tunerem. Aby tuner přijímal satelitní 4k programy, je jeho označení DVB - S2 ? Nebo pokud má televizor kodek H.265 HEVC a satelitní tuner, umí automaticky přijímat satelitní 4k programy? A můžete mi na takový televizor dát tip? cca do 20000 Kč ?
Předem díky za váš čas.

Tomíno
Registrace: 1/2006
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Televizory 4K se satelitním tunerem

Neodpovím ti na tvoje dotazy. Ale jenom tě chci upozornit, že "zajímavé" programy v UHD jsou kodované a to ti TV nerozkoduje. Proto doporučuji koupit vše zvlášť.

Vždy může být hůř....

Jimmy
Registrace: 4/2003

@Jimmy

To je pěkná rada. Z toho, cos napsal se dá odvodit, že když to koupí vše zvlášť, tak nebude mít problém s rozkódováním.
Já jsem byl také velkým zastáncem řešení "vše zvlášť". A když jsem na jaře kupoval novou TV, už teda 4K, tak jsem s koupí sat.přijímače vůbec nechvátal a nechvátám. Zatím "jedu" jen na tu TV a její tuner a jsem s tím docela spokojen. TV je Panasonic. Až mě překvapilo, jak je ten tuner, včetně ladění a EPG celkem na úrovni.

Reagovat na invektivy je většinou ztráta času.

joscer
Registrace: 10/2007

40" Samsung UE40KU6172 - odskúšané 4K i HEVC. A je zahnutý - obraz 100%. Vezmi z ALZy, do 14 dní vieš vrátiť ...

Dzordzo
Registrace: 8/2007

Zdarec

V práci nám běží Fashion TV 4K ze Skylnku normálně na všech LCD s DVB-S2 a 4K rozlišením, konkrétně LG a Philips. Do 20 000,- koupíš v pohodě i LCD 49".

animuk
Registrace: 4/2010

@animuk

len či majú aj SAT HEVC, teda ak to Tomino potrebuje. Ale mne sa to hodilo, Antiksat beží v pohode. Inak Tomino stroj s HEVC ešte nemusí byť 4K (viď Cryptobox 700HD) - uvádzam to len ako príklad, ktorý poznám, viem že CRB nie je TV ale STB ...

Dzordzo

@Dzordzo, animuk

Ano, jde mi právě o to, aby televizor měl SAT HEVC. Rozumím tomu tedy správně, pokud má televizor H.265 a současně DVB - S2, přehraje bez problémů 4K programy ze Skylinku? Samozřejmě při použití vhodného modulu.

Tomíno

4k TV

jestli je TV 4K a má satelitní tuner, tak samozřejmě ten tuner bude fungovat na 4K vysílání...

vjosef
Registrace: 5/2008

@Tomíno

pokud má televizor H.265 a současně DVB - S2, , môže byť teoreticky stále iba HD a nie 4K. Pozri si parametre toho 40" Samsung UE40KU6172 a podľa nich vyberaj ...

Dzordzo

@Dzordzo

No neviem na 4K 40 palcový TV a k tomu ešte zakrivený. Tak by som ho v žiadnom prípade nevzal, na 4K je malý. Ale každý nech si vyberie čo chce. ;)

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Já mám 4K Samsunga už skoro 3 roky a jedou mi bez problémů všechny volné UHD programy, které se na orbitu vyskytují. Dokonce i problematický slovenský 213UHD.
Samostatný STB je vhodnější, ale v tomto případě je to cenově náročnější koupit si 4K televizi i 4K STB. Pro těch pár 4K programů považuji za vhodnější samostatnou televizi. Mám je všechny ve favoritní skupině. Listovat několika tisíci programy na televizi je fakt pakárna.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3
Registrace: 5/2015

@petersk

nemal som pod parametrami na mysli rozmer - ten si môže vybrať každý podľa seba. Do obývačky mi väčší nevliezol, ale keďže na ňom prijímam aj SD programy, je to zas menšia mazanica ako pri 60"

Dzordzo

@Dzordzo

Tak aj to je pravda s tými SD.

T55+5xLNB Inverto Quad Black Ultra,Axas e4HD ULTRA, VU+ Zero 4K, 4xChromecast Google TV, Google HUB, 1Gb/s internet, televízory len tie najlepšie TCL, HOME IPTV, Netflix, Disney+, Digi.sk, freesat

petersk
Registrace: 6/2012

Do 20 000,- pouze s 50Hz panelem. Bohužel. V této cenové relaci je celkem jedno, co pořídíš. Top značka je jednoznačně Loewe a Panasonic , dobré zkušenosti mám s JVC a Finluxem. Kdesi na chvostu je uživatelsky nepřívětivý šamšungšrot a eLGdží. Od těch jsem dal ruce pryč už před pěti lety, od té doby mě nezajímají.

VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.

meduzka

4k TV se satelitem

1.přepíná programy o dost pomaleji než satelitní přijímač,
2. neutvoří společné favoritní programy sat + pozemní s výjimkou Finluxu,dále
3. satelitní přijímač dokáže přepočítat do 4k a následně vstup TV HDMI lze nastavit na "UHD Colour", což zlepší barevnou hloubku. V tomto nastavení jsou HD programy ČT a STV parádní a není třeba čekat na UHD CZ+SK.

Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.

samorost

Prvý regulárny kanál 8K od decembra 2018

Nekupuj so 4K,ale už počkaj na 8K.
http://satkurier.pl/news/164196/pierwszy-regularny-kanal-8k-od-grudnia-2018.html

stamar
Registrace: 9/2007

@samorost

z mazanice nic na světě nedopočítá kvalitu
,4k na finluxu za 12.500kč je super koukání,to zase jo

pierrepetr
Registrace: 5/2006

to pierrepetr

ČT2 má hodně cestopisů, ty z posledních tří let jsou natočeny v HD. Po přepočtu je to fakt pastva pro oči.

samorost

HD je blivajs, když přepneš z UHD. Teprve UHD je ta pravá pastva pro oči.

DVB-T CZ,SK,AT DVB-S 120-západ, 95-jih, 120-východ, 85-libero DVB-C Itself, IPTV-Smartlabs, DAB-CZ,AT,SK, FM-CZ,SK,AT 5prvekH, 3prvekV

omar3

to omar3

Tak si přepni na UHD. Slovenská 213 UHD z 51,5E mi dech nevyrazila, rozdíl proti přepočtenému kanálu tu sice je, ale to se člověk musí namáhat, aby to doložil.

samorost

Jo, díval jsem se. 213 UHD není zatím žádná sláva. Zkus Turky.

omar3

@pierrepetr

Obdivuji všechny, co vědomě šíří nesmysly,jaký zázračný obraz vykouzlý zázračný UHD sat.přístroj z té drtivé většiny hlavně našich SD mazanic a nejenom našich.Vždyt i studiem dopočítaná patlanina z SD do HD je tady třeba v případě CT4-Sport hojně kritizována.Takže asi tak. :lookaround: Necht tady někteří neoblbují tu většinu co tu krásu ještě třeba neviděla.Já ano a několikrát a bylo blivno se dívat na výsledný obraz SD Filmboxu a spousty dalších na větších plackách a ne zdaleka těch opravdu větších.

hobo
Registrace: 1/2007

@hobo

chce to přepnout z HD na přepočítaný UHD a je to jasný,je to jako kdysi pseudoquadro ze sterea,no bylo pošušňáníčko,4 bedny a rámus mezi nimi

pierrepetr
Registrace: 5/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra