![]() |
|
Jaký zesilovač signálu DVB-T?Problém: Anténa TELEVES DAT BOSS 790 TFORCE nasměrována jak nejlépe jen může být na vysílač s MUXy 1, 2 a 3 na 1 TV. Muxy 1 a 2 bez problému. Mux 3 (59K) slabší signál, v létě v pohodě, teď občas za mlhy, či silného deště dochází ke čtverečkování. Jiný vysílač s MUXem 3 není v dosahu, ale TV Barrandov se chce sledovat.Dotaz: Jaký typ zesilovače zařadit do koaxu, aby byl průchozí pro napájecí napětí 12V na anténní předzesilovač? Poznámka: MUX 12, který zatím ne a ne zapnout, to nevyřeší, protože TV není schopna přijímat DVB-T2. Nové zařízení se bude kupovat až těsně před vypnutím DVB-T. *******
|
ja987
Registrace: 1/2016 Příspěvků: 1 770 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56 | |
![]() |
|
bez naměřenýchvýsledků síle pole těžko věštit z koule,ale neboj kaskadéři tady ti poradí přesný typ |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 308 |
![]() |
|
něco na tentozpůsob pro nahrazení ztrát v rozvodechhttps://www.alza.cz/alcad-predzesilovac-am-374-lte-levne-d4076420.htm |
pierrepetr
![]() |
|
fakt nelzeřešit na dálku,spíš to udělat pořádně venku |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrMěření je krásná věc, teorie ještě krásnější, praxe je však zcela úplně jiná.![]() "Dotaz: Jaký typ zesilovače zařadit do koaxu, aby byl průchozí pro napájecí napětí 12V na anténní předzesilovač?" Přesto, že jsi mi na dotaz neodpověděl, Ti tisíckrát děkuji, za čas, který jsi mi věnoval komentářem k mému dotazu. *******
|
ja987
![]() |
|
@ja987ale já jsem ti odpověděl a jako jedinný13.10.2017, 00:32.13 musíš taky číst |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrV popisu Alcad předzesilovač AM-374 LTE není ani zmínka, zda je průchozí pro napájecí napětí na předzesilovač v anténě. Jinak jde o 1 svod z 1 antény s inteligentním předzesilovačem, který si reguluje předzesílení dle síly signálu na vstupu. Není tedy potřeba slučovač. Bohužel ČRa "vylepšili" převodem z analogu na digitál u nás tak, že příjem TV Barrandov je téměř nemožný. A soused na ten Barrandov koukat chce. Já to mám o 150m vedle vyřešeno, síly signálů mám jiné, než tam.*******
|
ja987
![]() |
|
@ja987píšu na tento způsob,netušil jsem,že to musíš mít až po hubuhttps://www.antenex.cz/antenni-predzesilovac-alcad-am-150/31.html |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrDobře, děkuji za vysvětlení.To, že na Kojále na 59K je nastaven kratší ochranný interval u MUXU3, aby došlo ke zvětšení jeho kapacity datového toku a možnosti více televizních programů, je mi známo, ale sousedovi nevysvětlím, že 59K tím má u nás podstatně horší signál, když mu jde MUX1 a MUX2 perfektně. Nevysvětlil jsem mu ani, že u nás v srpnu přecházet ze satelitu na zem je ošidné se zbytečnými investicemi. Snažím se ho přesvědčit, že až spustí Děvín MUX12, bude to jiné - a že mu přetočím ty hrábě, ale že bude muset, koupit si aspoň na 3 roky nejobyčejnější STB pro DVB-T2. Pak, až zakódují i zem, bude nejlepší koupit novou TV + CAM. Inu soused, škrt. Tak mu teď chci do svodu dát propustný zesilovač 59K, který je napájen 12V a pustí je dál i na anténu. Nemůžu ho ale nikde na netu najít. *******
|
ja987
![]() |
|
@ja987sem ti ho dal pod hubu,ale nevím,jestli to tím vyřešíš,zesilovač za zesilovač to není ideální řešení,u antény ti to chodí??,to je základ |
pierrepetr
![]() |
|
@pierrepetrNa půdě 6m svod od antény 59K síla 70%, kvalita 56%; 29K a 40K 100%/100%, za dalších 15m svodu u TV 59K síla 66%, kvalita 32%; 29K a 40K 85%/86%; a z Hodonín Poddvorov 46K kolmo na anténu 90st 100%/100%. Měřeno na jedné a té samé přenosné TV. Další problém - na půdě není 230V. Koax je v srpnu nový. A jinak anténa bez napájení jde dole u TV 29K a 40K síla 45%, kvalita 23% - čtverečkuje; 59K 0%/0% - pravděpodobně bere Děvín z 80st.*******
|
ja987
![]() |
|
RE: Jaký zesilovač signálu DVB-T?Už zase ta procenta.A nedají si říct a nedají.Jsi natvrdlý nebo to neumíš sousedovi vysvětlit? Změřit,osadit správnou anténou(anténami) a pak můžeš řešit sloučení,zesílení nebo napájení.K59 ti stejně vypnou....... ![]() Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.
|
Kamil_k4
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 3 846 Galerie: Kamil_k4 |
![]() |
|
RE: Jaký zesilovač signálu DVB-T?Aj napriek tomu, že dávaš percentá![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 730 |
![]() |
|
RE: Jaký zesilovač signálu DVB-T?S procentama nikam nedojdeš. Na měřáku 39 dbuv, Ns s bídou 1 a 10-7 post Viterbi - a telka si stejně ukazuje signál 100/100.Pokud ti už z antény jde prdlajz, stejné a nebo ještě větší prdlajz ti půjde i za jakýmkoliv zesilovačem. koaxial & utp
|
Diaboltp
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 437 |
![]() |
|
RE: Jaký zesilovač signálu DVB-T?Tyto relativní špeky, se dají správně ošetřit v kombinaci měřící techniky s pár vhodných prvků v autě.U staré analogové TV sis v individuálních aplikacích vystačil s přenosnou TV a přepínatelným útlumovým členem,který vřazoval útlumy od 3 do cca 40 dB (a když byly sledovatelné jediné 2 české programy + 2 přeshraniční),byl jsi pánbůh.![]() |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
RE: Jaký zesilovač signálu DVB-T?Na dálku se to nijak uhodnout nedá.Nicméně tipnout si můžu. K59 je podstatně vyšší kmitočet. a. Zesilovač v anténě asi už tak moc nezesiluje na K59 b. Anténa má nižší zisk na K59 c. Levný koax má vyšší útlum na K59 d. vysílací výkon je nižší? e. polarizace? Možná řešení: a. Říct sousedovi pravdu: moc tomu nerozumíš, nemáš měřící přístroje, ať si povolá odborníka, pro něj to bude hračka b. vzít normální yagi tak 15 prvků pro 59k, nebo pořádné síto třeba hustý (pro K59 nutnost) Vaten a kus pořádného koaxu třeba Belden H121 a zkusit, jestli to nebude náhodou hrát. Žádné zesilovače! Zesilovač je jenom na krytí ztrát v kabelu a to při 19m je nula nula nic. Pro DVB-T je třeba zesilovač bez fázového posunu, navíc asi s filtrem pro LTE...nejlepší zesilovač je pořádná anténa! |
Antonín
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 5 988 |
![]() |
|
RE: Jaký zesilovač signálu DVB-T?Tak, tak - říct sousedovi, ať si zavolá firmu a sám prchat pryč od takovýho "kšeftu". Navíc to vypadá, že soused bude kolenovrt (když se mu nechce platit za SAT), takže o důvod víc se na to vybodnout.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
RE: Jaký zesilovač signálu DVB-T?Ja osobne bych zkusil pasivni antenu a kanalovy predzesilovac od Teroz specielni kanalovy se ziskem na jeden kanal 20dB a zbyle dva kanaly 10dB. V pripade nutnosti zaradit bud před nebo za predzesilovac filtr LTE. Ja987, u tech anten Televes jde myslim ty tri rahna s prvky nastavit roztazeni od sebe nebo k sobe pro prijem do kanalu 60 nebo az 69. |
HYPER
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 10 631 |
![]() |
|
RE: Jaký zesilovač signálu DVB-T?pokud nezabere rada od Antonína pak už jen rada od PoldaS![]() Amiko mini combo,Amiko A4K combo+,HD Box 9105+,Mystique SaTiX-S2,SG-2100
|
alda
Registrace: 2/2007 Příspěvků: 3 393 |
![]() |
|
RE: Jaký zesilovač signálu DVB-T?A procenta raději používat pouze při měření kvality slivovice![]() ![]() Octagon SF 8008 Supreme , Skylink Premium, O2TV zlatá, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus
|
drobeček
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 6 743 |
![]() |
|
ja987Vykašli se na ten 59kanál,neboť za rok už nepojede a škoda investice do nějakýho zesáku. |
ba193
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
Televes DAT BOSS 790 TFORCERozsah 470-790MHz, K21-60 (potlačuje LTE rušení)Zisk: 17dB(pasivní mód),32dB(aktivní mód) vyzařovací úhel 30° H/V MRD předzesilovač Tahle španělská anténa je takový "kočkopes" Po konstrukšní stránce je vskutku kvalitně zpracována ale dle poskytujícíh parametrů není v zisku o nic lepší než legendární "síto" třeba Made in Poland. Ano,ten vyzařovací úhel u španěla je dobrý v případě kdy jde signál z odrazu.Nicméně provedení MRD přezesilovače je tragédie.Je napevno připojen k dipolu přes plastový segment vkladající do těla antény.V případě závady tak výměna je sice snadná ale náklady dosahují poloviční ceny zmíněné antény. Moje osobní zkušenost s Televesem, kdy výsledek ke kterému jsem došel je totožný jak uvádí /autor ja987/ Tedy naprosto stejný jako volba "síto" s předzesilovačem Emos 30dB(LTE). Jinak další kombinace s TV zesilovačem v rozvodu je absolutní nesmysl!Ve výsledku je lepší použití dvo pasivních kanálových antén a slučovače.Nebo "síto" a pasivní anténa(59K) s již zmíněným v předchozích odstavcích předzesilovačem Alcad AM-374. |
Old Master
Registrace: 1/2005 Příspěvků: 687 |
![]() |
|
@ba193@ba193: Přesně tak, jak říkáš, bych to udělal já, Ale soused ten Barrandov mít musí!? Asi mu rezolutně sdělím, ať vydrží do spuštění Muxu 12 a pak si koupí STB na DVB-T2.@Kamil_k4, @mmc, @Diaboltp: Procenta jsou poměrové číslo, žádná hodnota. Byla to odpověď, zda u antény to chodí. A jinak % řeknou, že nahoře je to silnější, než dole, že tam něco je a pokud to ukazuje jeden a ten samý přístroj nahoře i dole a vím, že na něm od 25% méně to kostičkuje, tak je to přeci lepší, než "měřit jazykem" Pokud vás "%" štvou stejně jako mě "mazaniny", tak se omlouvám. @PoldaS a @HYPER: Anténa je roztažena na 59K a na něm nasměrována na nejlepší kvalitu, jak jen to šlo. (podle teploměrů). Bohužel soused má horší místo na signál než já a závidí mi, že mám 69 stanic DVB-T/T2 v pohodě. Chce to taky, ale chlup nepustí. Pokud přijede firma, tak mu řekne, že při této síle a kvalitě signálu mu za 100% příjem na 59K nemůže ručit. Já mu to říkal také, ale asi nechápe. Závěr: Sousedovi tedy rezolutně sdělím: Čekej až spustí MUX12 z Kojálu! Ušetři a kup si STB DVB-T2! Počkáš-li pak, až spustí MUX12 i z Děvína, pak vylezu na střechu a otočím anténu na Mikulov a budeš se moct dívat na ten Tvůj Barrandov. Anebo si zavolej odbornou firmu a ta Ti s největší pravděpodobností řekne to samé, ale nebude to grátis. *******
|
ja987
![]() |
|
RE: Jaký zesilovač signálu DVB-T?S tím optimismem u T2 bych byl opatrnější až do spuštění a jedné sezóně léto/zima, taky se může stát, že to bude nemlich to stejný co u T nebo i horší.Kdo chce, hledá způsob. Kdo nechce, hledá důvod.
|
PoldaS
Registrace: 1/2010 Příspěvků: 5 822 |
![]() |
|
@ja987Procenta jsou poměrové číslo![]() ![]() off topic zamestnanci: Šéfe, chceme väščiu výplatu. majster: Nebláznite, už teraz ju máte väčšiu o 10 percent ! zamestnanci: Väčšiu ? O 10 percent ? Ako od čoho ? majster: Ako budúci mesiac ![]() |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 730 |
![]() |
|
jaký zesilovačahoj ja987-jakou používáš na Kojál přesně anténu? |
chl32
Registrace: 12/2014 Příspěvků: 1 146 |
Stránka: [ 1 ] 2 3 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 56 | |
![]() |
|
![]() |