![]() |
|
Powerline adapter TP Link TL PA 4010Máte niekto skúsenosti s týmto adaptérom. Jedná sa mi hlavne o to či funguje pri zapojení nielen na jednu fázu a aj pri hliníkových elektrických rozvodoch. Resp.,ktorý adaptér by tieto dve "prekážky" zvládol. ĎakujemVU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus,Uclan Ustym 4k Pro,Gigablue 4k trio
|
datcom
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 629 |
![]() |
|
@datcomMěď i hliník bez problémů,na jiné fázi jsem nezkoušel,ale nedoporučují to.Sice nemám TP,ale Zyxel,asi tři roky.V poslední době musím jeden občas vytáhnout ze sítě a znovu zapojit. |
jjery
Registrace: 12/2012 Příspěvků: 1 126 |
![]() |
|
RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010Zase tá hlúposť Powerline. Na internet používaj ethernetový kábel. El. káble sú pre elektrinu. Powerline spôsobuje rušenie a ani nefunguje s takými rýchlosťami, ktoré sú uvedené na krabici. Existuje možnosť úplného odpojenia pri zapojení napr. mikrovlnky. |
Richard21
Registrace: 9/2009 Příspěvků: 388 |
![]() |
|
RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010Powerline vobec nie je hlupost. Na viacfazove rozvody funguje u mna bez problemov Devolo dLAN (ten to ma aj v specifikacii). Ziadne rusenie a rychlost maximalne tak o 10% nizsia ako je deklarovana. Ale ten hlinik ti nepotvrdim, rozvody mam medene.UPC Cable, Magio Go, Lepší TV, Sweet TV, Skylink Live, Netflix, Max+Sport, Disney+, Prime Video, SkyShowtime, Voyo + zopár ďalších
|
black13a
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 2 262 |
![]() |
|
RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010Příležitostně používám tento adaptér a nikdy nebyl s ním žádný problém. Proč ale nemůžeš použít wifi? Minule jsem zkoušel streamovat přes wifi usb přehrávání HD videa /channelstreamconvertor/ do patra a byl jsem mile překvapen, bez jakýchkoliv výpadků...Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed
|
tukan
Registrace: 10/2005 Příspěvků: 4 158 |
![]() |
|
RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010Používám asi 3 páry. Všude bez problému. Hlavně tam kde nelze kabel![]() ![]() ![]() |
Dukan
Registrace: 11/2009 Příspěvků: 311 |
![]() |
|
RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010tiež používam roky powerline. richard píše nezmysly.Wifi je dobré možno v byte,ale nie vo veľkom dome. mal som siemens powerline od t-comu, zdochol po ca 3 rokoch, teraz mam zyxel. len mi nie je celkom jasne ako to môže fungovať cez 2 fázy - ak máš trafostanicu trebárs niekoľko kilometrov... |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010trafak je sice niekoľko kilometrov , ale tie nové powerline využívajú to čo mame všetci v jednom rozvádzači a to je vodiče PE a N a tie sú u starých rozvodou spojené všetky medzi sebou a u nových je ta trasa max do bodu kde sa tvorí nulák od PEN vodiča a to je v domovom rozvádzači .![]() Urobiť čokoľvek blbovzdorným je nemožné, pretože blbci sú nesmierne vynaliezaví. (Murphy)
|
Boris
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 267 |
![]() |
|
Re:Powerline adaptérV dome to mám pokryté cez wifi. Potrebujem to do dielne, ktorá je mimo domu cca 10 metrov a wifi tam nedosiahne. Takže cez elektrické vedenie by to bolo najlepšie riešenie bez naťahovania lan kábla.VU+zero 4K, GigaBlue HD Quad Plus,Uclan Ustym 4k Pro,Gigablue 4k trio
|
datcom
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 629 |
![]() |
|
RE: Powerline adapter TP Link TL PA 4010do kelu, to už aj brúska má pripojenie na internet?![]() |
Dagy2
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 4 171 |
![]() |
|
@Richard21Nesmysl, nic to neruší. Funguje to skvěle.![]() |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
@datcomOno riešenie je aj Smerová Wifi anteánka na ruter, a to možeš mať dielnu aj 300 m ďaleko![]() ![]() ![]() |
PISTOK153
Registrace: 11/2010 Příspěvků: 2 781 |
![]() |
|
Wifi repeaterJá jsem zkoušel nejprve o síti Tp linky,pak jsem našel opakovač Tp,dal jsem ho do kotelny uprostřed 27 m dlouhého domu a nakonec vedle do altánu a pokryje mi celou nemovitost i dílny( Wifi vrtačky,brusky atd).Kamarád používal TL PA 4010 do garáže cca35m a samá porucha a výpadky,dal yaginu/+router a bez chyby mu to běhá ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
@korkoranbývali časy, keď wifiny chodili na 15km, ale to boli 3 na celý okres, dnes ich je v každom jednom byte viac |
mmc
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 730 |
![]() |
|
@mmcZažil jsem wifinu u dvou sousedů,jsou to přátelé,kdy se jeden nemohl připojit satelit ke své vlastní Wf,protože ho přebila sousedova wifina,ale Tv se připojila OK![]() ![]() ![]() |
korkoran
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 6 530 |
![]() |
|
![]() |